PDA

Pogledati punu verziju : rossignol 9S pro

alex_kv
06.08.2007, 23:43
Dragi forumasi, nov sam u skijanju pa i na ovom forumu:)
ali mi je ipak potrebna mala pomoc od vas, naime dobio sam na poklon dotican par skija sa vezovima marker 9.1 titanium, i kako sam dobio info od poklonodavca skije datiraju iz 2000.
Elem muci me jedna stvar mogu li se iskoristiti ove skije za pocetnika, bar 1 ili 2 sezone?
Cipele sam planirao da kupim i molio bih za preporuku.
Od podataka je jos: skije su duzine 184 i imaju sidecut 91-60-79. Muci me i da li su one ok za moju visinu od 193, a tezak sam oko 100 kg.
Svaka pomoc i sugestija su mi od velike pomoci, i takodje molio bih vas za preporuku servisa gde bih mogao da ih odnesem na kontrolu i servis, inace sam iz kraljeva.
Unapred hvala i pozdrav svim forumasima.

Flexon
07.08.2007, 01:00
old school slalom skije radius odprilike 27 metara :ok: :ok:
184 za tvoju visinu i tezinu genijalno
dvije godine si miran to ti mogu dati napismeno
ako se ne varam ti vezovi bi trebali da budu din 14
sto bi bilo stvarno zaista :sm011:
samo jos da ulozis neku lovu na cizme
i tu nemoj da zakidas jer kako narod kaze cizma glavu cuva
od cizme sve zavisi ...
sve u svemu to je solidna kombinacija sto se skija tice
pod uslovom da su u solidnom stanju

alex_kv
07.08.2007, 01:09
izgleda da ih nije mnogo izakao:couto:
ali bih da ih neko ipak pogleda, nisam neki strucnjak, ponajvise vezove :sm004:
vezovi su 12 din, valjda je dovoljno?
imas li mozda neku preporuku za cipele, onako iz prve ruke. Mozda nije lose da ih ubodem na snizenju:cool:

evo i slike:

D.I.M.
07.08.2007, 09:27
Ajde malo polemike.
Da li počinjati učenje skijanja na skijama stare ili nove geometrije?
Nameštanje, stajanje, osećaj, koračanje, igra, i sam početak otkrivanja skijanja mogu biti na bilo kojim daskama. Već drugi dan i početak malo ozbiljnije vožnje umnogome je lakši na skijama nove geometrije. Oslanjanje je potpuno drugačije, ulaz izlaz iz zavoja, osećaj i sve ostalo drugačije je na karving daskama. Narvno to vazi ukoliko se skijanje uči da ono bude tehnički ispravno,da ne kažem lepo,a to znači i lako za samog skijaša. Ukoliko je to učenje da bi se sjurilo niz padinu probalo bez obzira na tehniku onda može bilo koja daska da odgovara.
Moj savet svim novim skijašima, karving oprema, pozajmljena, iznajmljena, kupljena, i dobar ski učitelj. Verujte mi to je najlakši put do lakog i lepog skijanja. Bez puno napora, a sa puno zabave i uživanja.
Razmislite.

wlad
07.08.2007, 11:34
Gde ima D.I.M.-a tu ima i vatre ;). U pravu si DIMe da je bolje da ima carving opremu nove generacije i da uzme časove, i da se verovatno to na duge staze više isplati. Ali možda čovek nije u mogućnosti...

Skija od pre 6 sezona može da bude skroz OK, dužina je OK za njegovu težinu/visinu, i ako nisu "slomljene" onda mi se čini da će da posluže.

Početnicima je jako važno da dobro podese vezove, da ne bude ono 100kg = 10din (što često kod nas "stručnjaci" tako podese), pa evo i Stekan-ovog linka na kalkulator:

http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bidings/iso_11088_opt.swf

Pa će alex_kv videti da treba da podesi vez na oko 5.5 po DIN skali (nedostaje samo parametar dužine cipele da bi mogli preko ovog kalkulatora tačno da izračunamo), što je mnogo manje od 10 :). Vez nogu čuva!

A cipele ti niko ne može preporučiti, svaka noga je drugačija, prelistaj ove forume (search) na temu cipela i videćeš pnu saveta, jedan od boljih linkova za čituckanje na temu cipela je i:

http://www.skijanje.hr/clanak.php?id=12568
http://www.skijanje.hr/clanak.php?id=12569

Uživaj!

Sapa
07.08.2007, 12:04
[QUOTE]Dragi forumasi, nov sam u skijanju pa i na ovom forumu:)
Dobro dosho!

ali mi je ipak potrebna mala pomoc od vas, naime dobio sam na poklon dotican par skija sa vezovima marker 9.1 titanium, i kako sam dobio info od poklonodavca skije datiraju iz 2000.

Sto je djabe i Bogu je drago.

Elem muci me jedna stvar mogu li se iskoristiti ove skije za pocetnika, bar 1 ili 2 sezone?

Mozes ih koristit komotno, ako nisu skroz "izduvale". Pod izduvale podrazumjevam izgubile flexibilitet zbog dugotrajnog koristenja ili su ostecenih kantni isl. To ce ti pak najbolje reci neko strucno lice iz nekog (boljeg) ski-servisa.

Cipele sam planirao da kupim i molio bih za preporuku.

Skije su manje bitan issue. Kao sto mr. Flexon rece: dobro se skoncentrisi na nabavku tih cipela. Nemoj zaliti vremena za trazenje i probavanje. S obzirom na tvoju visinu/tezinu, ne bih ti preporucio da uzmes pre mekane cipele. Mada ce se sad jedan clan javiti da prijavi da takozvani flex (tvrdoca) nije isti kod svih proizvodjaca cipela, ipak mozes da podjes od toga da flex cipele koju ces da izaberes i kupis, ne bi trebao da bude ispod 70-80. Ti si 'krupan pocetnik' i cipela slabijeg flexa (npr. 50 ili 60) bi ti vise stetila nego koristila. Takve cipele se naime pocinju uvijati pod tim 'silnim' pritiskom (od 100Kg x ubrzanje :) ), sto naravno nije poenta. Svakako nemoj kupovati preveliku cipelu, ne probavaj ih na "vunene carape" (sem ako nisi planirao da dalje rastesh), bilo bi najbolje da budu isti broj kao i tvoja 'obicna cipela'. No ako odes u iole ozbiljnu prodavnicu, tamo ce vec biti neko ko ce da te uputi kako da izaberes odgovarajucu cipelu.

PS
evo vidim da je Wlad u medjuvremenu bacijo korisne linkove na temu cipelica, oni ce ti svakako dobro doci da se orijentises.

Od podataka je jos: skije su duzine 184 i imaju sidecut 91-60-79. Muci me i da li su one ok za moju visinu od 193, a tezak sam oko 100 kg.

Vozio sam isti ili slican model neke 99/00-te godine. Jos se sjecam kako sam bio pod utiskom, bile su to prve ''side cut' skije na koje sam stao. Poslje 'starih klasicnih skija' te su mi se cinile extremno lake za manevrisanje.(toliko lake, da sam drugi dan iznajmio skiju od 187cm!!!, sto je opet bilo potpuno pogresno, morao sam da upirem iz petnih zila da napravim kraci zavoj...ali cojek se uci dok je ziv).
Moram ipak da dodam da ja skijam malo duze i nemogu ti garantovati da ce i tebi biti isti ‘feeling’. Model na kom sam je skijao (prvi dan)je bio puno kraci, mislim da je bilo nesto ispod 170cm. S obzirom da naglasavas da si nov u ovom sportu, licno mislim da je malo steta sto tvoje skije nisu "nesto" krace. U ovom slucaju se ne bih slozio s kolegom Flexonom da je to “perfektna’ duzina za tvoju visinu, no mislim da ce posluziti svrsi barem jednu sezonu.

stekan
07.08.2007, 12:39
Na "novim" skijama (recimo radijus do 17m) se mnogo lakše i brže uči. Razlika je ogromna.

Da se vratim na 9S Pro. Kad bi me neko pitao "kakve skije NISU za početnika?" odgovorio bih:
- tvrde (ne praštaju greške)
- velikog radijusa (teže upravljanje)
- uske (propadaju na mekanom i neuređenom terenu = teže upravljanje)
- dugačke (teže upravljanje)
S obzirom da se ove 9S Pro uklapaju u sve navedene kriterije, moja procjena je da one mogu poslužiti, ali da bi bilo koja novija skija dužine do 170cm mnooogo bolje poslužila.

Alex, s obzirom da je početniku potrebna kraća skija nego što je potrebna iskusnom skijašu (kakvim sebe neskromno smatram), mislim da bi ti za početak bila idealna skija dužine 165 do 170cm. Ne treba da ti smeta što će ti možda u rukama ili pod nogama izgledati prekratke. Za učenje i vožnju sigurno nisu prekratke. Ja sa svojih 202cm/88kg trenutno imam nekoliko pari sa dužinama između 170 i 176cm. Prošle zime sam veselo vozio i 156, 163 i 168cm.

Zbog tvoje težine, bilo bi idealno da budu i malo šire zbog bolje "plovnosti" na mekanom i neuređenom terenu. Pod "šire" podrazumjevam dodatno šire, jer su bilo koje nove skije osjetno šire od 9S Pro. Kao moguć idealan izbor mi pada na pamet Elan Magfire 6 (123-73-104). Sa Magire 8 bi već bio miran za duži period. Mogu toplo preporučiti i Fischer AMC 70 koja je vrlo slična Magfire 8 i odgovara širokom dijap(f)azonu znanja skijaša.

Izbor cipela je 100% individualna stvar i vodi računa o dvije ključne stvari:
- da nisu previše uspravne (utiče loše na tehniku skijanja)
- da ne budu prevelike (vrlo brzo će djelovati osjetno veće nego kad su probavane u prodavnici)
Normalno, nemoj uzimati ni najjeftinije (tj. totalno početničke) ni najskuplje (obično tvrđe nego što ti trebaju).
Poslušaj sve savjete, a kupi one koje ti najbolje leže na nozi.

Izvini ako sam te razočarao za 9S Pro. Kao što rekoh, može ti poslužiti, ali to nije pravi izbor.

Sapa
07.08.2007, 13:17
Stevo sve stoji: Slazem se da bi neka 'meksa' skija i duzina izmedju 165 i 170 bili optimalni. Slalomska skija nije bas naj pogodnija da se na njoj uci skijati, ko sto si i sam naveo, extra minus je duzina skije.
Cini mi se da ce pri ucenju imati vise problema sa duzinom nego s cinjenicom da je 'tvrda' (ako ista jos uvjek ima neki flex)....
No, poklonu se u zube ne gleda, sto bi rekli. Ovo sad dodje ko neki experiment: 'da li je skijanje uopste alexov sport'.:dontknow:
Ako se alex i poslje sezone na 'starom i tvrdom' Rossi 9s od 184 cm ipak zarazi ovim sportom, naci ce on vec adekvatan model adekvatne duzine.
Alex naj bitnije je da sada nabavis odgovarajucu cipelu, jer ako ti to ne bude pasovalo onda ce tvoja frustracija na skijanju biti zagarntovana i kompletna.

stekan
07.08.2007, 13:58
Druže Sapa, ljubičice bijela... (mlađi se ne sjećaju bijele ljubičice, ali si ti dovoljno mator, zar ne rođo?)

Kad bolje pogledam, jesam previše nadrobio u prethodnom tekstu i potpuno se slažem sa tvojim komentarom.

Alex, nije sve crno kao što to iz teksta možda izgleda i definitivno se može naučiti skijati na tim skijama. Ako budeš u prilici da posudiš ili probaš neke novije, nemoj šansu propusti. I ove stare će ti sigurno pomoći da postaneš ovisnik o zimskim sportovima, da ne kažem bolesnik, kao neki ovdje. Moram da upozorim da je bolest teška i neizliječiva.

Sapa
07.08.2007, 14:17
[QUOTE]Druže Sapa, ljubičice bijela... (mlađi se ne sjećaju bijele ljubičice, ali si ti dovoljno mator, zar ne rođo?)

...mene voli omladina cijela, a pogotovo omladinke od 30 i kusur :smoke:

Kad bolje pogledam, jesam previše nadrobio u prethodnom tekstu i potpuno se slažem sa tvojim komentarom.

Ne bik se slozio u potpunosti. Mislim da si samo, shodno tvomu karakteru isao do u detalja u analizi. (Sad ce hehehe da se pita jel: 'ovo postalo ozbiljno izmedju nas' :) )

Alex, nije sve crno kao što to iz teksta možda izgleda i definitivno se može naučiti skijati na tim skijama. Ako budeš u prilici da posudiš ili probaš neke novije, nemoj šansu propusti. I ove stare će ti sigurno pomoći da postaneš ovisnik o zimskim sportovima, da ne kažem bolesnik, kao neki ovdje. Moram da upozorim da je bolest teška i neizliječiva.

Amen that, my cousin.:sm017:

D.I.M.
07.08.2007, 17:16
Stevo sve stoji: Slazem se da bi neka 'meksa' skija i duzina izmedju 165 i 170 bili optimalni. Slalomska skija nije bas naj pogodnija da se na njoj uci skijati, ko sto si i sam naveo, extra minus je duzina skije.
Cini mi se da ce pri ucenju imati vise problema sa duzinom nego s cinjenicom da je 'tvrda' (ako ista jos uvjek ima neki flex)....
No, poklonu se u zube ne gleda, sto bi rekli. Ovo sad dodje ko neki experiment: 'da li je skijanje uopste alexov sport'.:dontknow:
Ako se alex i poslje sezone na 'starom i tvrdom' Rossi 9s od 184 cm ipak zarazi ovim sportom, naci ce on vec adekvatan model adekvatne duzine.
Alex naj bitnije je da sada nabavis odgovarajucu cipelu, jer ako ti to ne bude pasovalo onda ce tvoja frustracija na skijanju biti zagarntovana i kompletna.
Posto se drustvo probudilo iz letnjeg sna mala dopuna i digresija. Naravno "sto je dzabe i bogu je drago", pa ne terajte Alex a da kupuje cipele ako znate da mu se mozda nece svideti. A za prvi spust moze i ovako naravno. A sto setice 9S pro eno mi jedne u garazi malo vece, 190cm u kolekciji za muzej. Dobro me sluzile, posle elana rc gs bile opasne, upravljive, i sve naj. A tek one prve carv, koje su ih nasledile sto su bile upravljive. Ali ljudi niko ne govori da covek treba da uci da vozi na ferariju iz 2007. Dajte mu nesto skromnije, naravno sa sedistem i instruktorom, bice mu lakse.

Sapa
07.08.2007, 18:01
Ali ljudi niko ne govori da covek treba da uci da vozi na ferariju iz 2007.

DIM, ti valjda znas da medj skijama postoji samo jedan ferrari, a to nikako ne moze da bude jedan Rossi.
Pitaj skimana i tataratiru oni ce ti vec kasti koja je to daska.:sm003:

PS
Cojek dobijo skije dzabe, pretpostavljam da sad hoce da iskoristi priliku i vidi dal mu se to citavo skijanje svidja kao grana djelatnosti. Svi znamo da postoji 101 model skija koje bi za pocetak vise odgovarale njegovom nivou i 'uzrastu'.
Mislim da ce i 9s da posluze toj svrsi.

Dajte mu nesto skromnije, naravno sa sedistem i instruktorom, bice mu lakse.

A ako bude primoran da nabavlja nesto sa sjedistem (sa ili bez suvozaca) onda mozda ipak da nabaci sanke.:)
Ili ovako nesto
http://www.skifox.de/English/models.htm
:sm022:

D.I.M.
07.08.2007, 21:15
Sapa ,
o Ferariju mozemo svi mi do prekosutra zajedno sa dva pomenuta i predlozena druga. Nemojte me pogresno razumeti, radujem se ja svakome novom kome se ovo skijanje svidi. Pa lepse nam je u drustvu i ukoliko nas ima vise.
9 s pro za probu moze, za ucenje jok.
PS Ova cuda su vas predlog pa nek Aleksa razmisli. Samo pazite carving, :) su.

Flexon
07.08.2007, 21:55
ovdje se diskusija rasplamsala do bola
pa da i opozicija nesto kaze
ja stoim pri svome ove skije su odlicne za ucenje
imaju jednu vrlo dobru osobinu a to je da su POKLON:dontknow:
vezovi ako su u dobrom stanju su isto tako genijalni
cak sta vise mislim da su marker vezovi za pocetnika odlican izbor
jedina mana skijama bi eventualno bila da su malo na brzoj strani
ali posto ce se i onako koristiti na najblazim padinama ni to nema veze
cizma je definitivno bitna
i potpuno se slazem sa stekanom nemoj da uzimas uspravne cizme
sto veci nagib naprijed to bolje radi ucenja pravilne tehnike
nema gore stvari nego nauciti skijati na repovima (kako ja zovem sjedeci)
uzasno se tesko odvici te lose navike
za sve one koi opbracaju paznju na to vise od 70% ljudi skija sjedeci
i uvijek imaj jednu stvar u glavi konstantan pritisak nogom na jezik cizme
tezina tijela naprijed i ostalo ce doci samo po sebi (to je bitnije nego carving skije
ja se nikako ne slazem sa iznajmljivanjem skija i cipela
bez obzira koje cipele da uzmes gledaj da nemaju onaj mod za hodanje
to je najgluplja stvar ikad izmisljena osim ako se radi o turnim cizmama
sto tebi nije bitno
moja preporuka za cizme bi bila dalbello
neznam kakva je situacija tamo ali ovdje se mogu nabaviti vrlo povoljno
ako naletis na Avanti V8 ili V9 oprobaj ja sam bio na 9n zadnjih nekoliko godina i potpuno sam zadovoljan
naravno moj prvi izbor je krypton ali ne znam dali je moguce nabaviti to
tamo sa nekom povoljnom cijenom
nordica za mene ne dolazi u obzir ni pod razno ono sto sam ja probao
je bilo ocajno
salomon veoma udoban ali kratkotrajan i skup

Flexon
07.08.2007, 22:26
i nemojte da plasite covjeka 184 nije nista strasno
kad se sjetim kako sam ja sa 11 ili 12 godina
skijao na elan RC od starog duzine oko 210 i cipelama vecim 7 brojeva
(kad bi mazno kljuceve) pa mi nista ne fali
bogati ko da niko ovdje nije naucio skijati na na ravnim skijama
na koima se radius mjerio u svjetlosnim godinama
imam jednu malo vulgarniju izreku i ne odnosi se ninakoga
boze sacuvaj
nego mi se nekako uklapa u koncept i ne mogu da odolim da je ne stavim
a vi izbrisite ako mora
:sm011: :sm011: hrdjavu K***U i dlake smetaju:sm011: :sm011:

skiman
08.08.2007, 07:04
DIM, ti valjda znas da medj skijama postoji samo jedan ferrari, a to nikako ne moze da bude jedan Rossi.
Pitaj skimana i tataratiru oni ce ti vec kasti koja je to daska.

PS
Cojek dobijo skije dzabe, pretpostavljam da sad hoce da iskoristi priliku i vidi dal mu se to citavo skijanje svidja kao grana djelatnosti. Svi znamo da postoji 101 model skija koje bi za pocetak vise odgovarale njegovom nivou i 'uzrastu'.

A ako bude primoran da nabavlja nesto sa sjedistem (sa ili bez suvozaca) onda mozda ipak da nabaci sanke.
Ili ovako nesto
http://www.skifox.de/English/models.htm
:sm022:
Dali me netko možda zvao? Nije? Pa učinilo mi se......Ferrari je Ferrari.....:smoke: Ozbiljno, ako je dečko dobio skije đabaka, neka mu budu od koristi i neka pokuša naučit skijanje. E sad, šta bi bilo bolje? Pa sigurno neka početnička meka skija, s kojom bi puno brže naučio skijati... Jer početničke skije opraštaju grešku, za ove čisto sumnjam....... Ali vredi pokušat..... Več sam ispričao anekdotu iz ove godine, kad sam vidio totalnu početnicu, koja je prvi put stala na skije, na novim Atomic GS 11 i to bez učitelja, samu samcatu......Muka i jad od cure, sigurno nije uživala onako zahuktala na nekih -5......Čovjek mora sam znati u koju ladicu pripada (znači biti u stvari pošten do sebe) i po tome kupovat skije i ostalu opremu.......Jer nema smiješneg lika u super duper opremi, ko iz izloga, a kada ga vidiš na vrh brda.....:bootyshak :sm008: A jest što jest, može frajer da ima, ali izgleda mi jadno i smiješno...:sm018: Skiman..

hehehe
08.08.2007, 07:16
(Sad ce hehehe da se pita jel: 'ovo postalo ozbiljno izmedju nas' :) )

Jel to ozbiljna veza medju vama, ili se samo zezate? :bootyshak

skiman
08.08.2007, 07:29
Pitaj skimana i tataratiru oni ce ti vec kasti koja je to daska.

PS

A ako bude primoran da nabavlja nesto sa sjedistem (sa ili bez suvozaca) onda mozda ipak da nabaci sanke.:)
Ili ovako nesto
http://www.skifox.de/English/models.htm (http://www.skifox.de/English/models.htm)

Mamicu jim,ljudi pa ovi kradu patente.....:awm2: Pa kod nas u mom mestu je ova stvar poznata preko 200 godina.....:ok: http://www.plezuh.net/predstavitev.htm Pogledajte malo avtentične fofografije prevoznog sredstva koje je kod nas poznato kao "PLEŽUH" i služio je seljacima za prevoz iz brda u dolinu. Postoje i takmičenja a naši dečki voze bez skija na nogama. Oni koji ste skijali na MB Pohorju (pogotovo na nočnom skijanju) možda ste videli kako stvar izgleda uživo.......:smoke: Skiman

Sapa
08.08.2007, 09:16
Mamicu jim,ljudi pa ovi kradu patente.....:awm2: Pa kod nas u mom mestu je ova stvar poznata preko 200 godina.....:

Sta reci osim: 'Pokvaren Nemacki narod heboteee!!!' :dontknow: :sm022:

PhilJack
08.08.2007, 09:58
Alex_kv @ najbolje bi bilo da pronadjes odgovarajuce cipele i da odes na planinu i da poneses tvoje skije pa probaj.. pre podne da vozis njih a po podne iznajmi neki rekretivni carving model (nije skupo) pa proceni sam sta ti bolje "lezi"

Iskreno mislim da bi vise paznje trebao da posvetis trazenju cipela...

:dziveli::dziveli:

stekan
08.08.2007, 11:57
Šta li će Alex pomisliti o nama? Nije ni svjestan da u ovoj nestašici snijega spomenuti bolesnici jedva čekaju novu temu da zajašu za vrat. A kad se nakače, teško ih je otkačiti.

alex_kv
09.08.2007, 20:30
Dragi moji forumasi i buduce kolege skijasi, hvala vam na dobronamernim i profi savetima, poveden vasim uputstvima uspeo sam da pronadjem kod nas jednog preprodavca ski opreme. Uspeo sam da ga pritisnem i zamenio sam, glavu za glavu prethodno pomenute rossi 9s. Elem, sta ti je sudba kleta, nisam imao nekog izbora modela sem ponovo rossi :sm022: ali sada 9x pro race carve 10.2 od 170 cm sidecut 102 - 64 - 93 i rossi ftx 120 vezovi. Molio bih vas za misljenje?

Nisam mogao da verujem da sam morao da rossi zamenim za rossi. Pronasao sam i sliku, e sada se nadam da cu moci da se podsetim starih dana, naime imao sam nekada davno elan RM 905 koji sam vozio 3-4 sezone, tj. kada sam bio mali ;-) i sa njima sam naucio neke osnove a sada bi bio red da nastavim.

Nadam se da cu moci nesto da uradim sa ovim daskama, hvala vam i za sugestije za cipele, njih cu najverovatnije da pazarim nove, ovi mi se preprodavci nesto bas ne svidjaju :awm2:

I jos jedan detalj, nisam se bas sada navukao na planine, to datira od ranije, jer do sada sam bio veliki ljubitelj MTB-a, a ubuduce cu valjda i skijanja.
Pozdrav za sve forumase i jos jednom hvala.

stekan
09.08.2007, 20:49
Svaka čast!
Mislim da je zamjena odličan potez.

9X je u odnosu na prethodnu:
- novija
- vjerovatno mekša (veleslalomske su u pravilu mekše od slalomskih)
- kraća
- za klasu bolji vezovi (mnogo veća elastičnost i skala do 12)
- osjetno manji radijus (nešto manje od 17m)
Nek te posluže sa srećom.

Cipele uzmi nove. To je glavni dio opreme.

wlad
09.08.2007, 20:50
Obavezno nove cipele!

Uživaj :ok:

stekan
09.08.2007, 23:31
A kad uzmeš cipele, obavezno sa skijama i cipelom (jedna je dovoljna, i to desna) do servisa da srede skije i podese vezove.

Sapa
11.08.2007, 21:30
Ma nesto mi je vec govorilo da alex nije bas apolutni pocetnik. Ma cojek samo nije skijo od kraja 80-tih, a inace zna vrlo dobro o cemu se tu radi. RM-serija bijase iz tih vremena, jel tvoj model bio plavi ili crveni??? Tvoja nova skija nije bas najmeksa koju si mogo da potrevis, ali je barem prilicno kraca od one prethodne. No posto ni ti nisi od juce sto se skijanja tice mislim da ce da ti odgovara. I ne samo odgovara; mislim da ces poslje onog skijanja na RM-tipu skija, na 'strukiranim daskama' imati osjecaj da si posto 'skijas i po'.
Btw. Skroz cool grafika na ovoj tovoj 9x pro race carve 10.2
PS
A ako poneses i skije i nove cipele (ili samo cipelu) do ski servisa na stimanje i remont....nemoj zaboravit da poneses i pare, izgleda da se te usluge naplacuju. :)

Flexon
11.08.2007, 22:26
elan RM bilo je to davno jos se sjecam svoih plave boje
i marker vezovi bez kocnica ne znam koi :smoke:
zamjena je djelimicno dobra po mom misljenju
trebao si samo zamjeniti vezove
sto se skija tice to ti je silazak s konja na magarca
184 27 metara radius:ski:
170 17 metara:sm008: :awm2:
ali moje misljenje ovdje nije bitno jer se sa n jim i onako niko ne slaze
ali sve u svemu nek ti je sa srecom
bitno je samo da se skija tu se svi slazemo
i naravno nove i udobne cipele

stekan
11.08.2007, 23:18
elan RM bilo je to davno jos se sjecam svoih plave boje
..

Te metalik plave RM su isti model koji je imao Alex (RM-905). Ja sam tada bio na RC-03 205cm.

Flexone, ako danas koristiš skije preko 180cm, koju dužinu si tad vozio? RM 905 se proizvodio samo do dužine 200cm.

Flexon
12.08.2007, 05:12
ja znam da je rm bio prilicno pocetnicki model u to vrijeme
ali ne smijemo zaboraviti kada je to bilo
ako se dobro sjecam par godina iza olimpijade
i ja sam bio vrlo mlad tada
11-12 godina i mislim da su bile negdje oko 170
ali sam iskoristio svaku priliku da maznem RC09 od starog
a prije toga sam imao neke crvene Kastle skije krace nego RM
ali nikako ne mogu da se sjetim cipela koje sam imao
samo znam da su bile plave
stati je u to vrijeme koristio san marco

stekan
12.08.2007, 17:14
Možda griješim, ali mislim da su premekane za nekog sa trocifrenim brojem kilograma, a i djeluju previše uspravne.

alex_kv
12.08.2007, 17:33
Opet ja, naisao sam na jos jedne cipele Tecnica Rival RX, mozda su one jos bolja varijanta, sta mislite vi o tome?

Izgleda da su i tvrdje (flex 85) i novije...
Hvala i pozdrav:dziveli:.

A evo i slike...

Flexon
12.08.2007, 18:03
to su cizme za malo siru nogu
sve u svemu treba oprobati
da nemas juos kakav izbor?
ti nabroi a mi cemo da glkasamo i da damo argumente naravno ako je to moguce:dontknow:

alex_kv
14.08.2007, 11:59
Upravo tako, ali nije onaj HVF model vec Ultrafit obican. Sve u svemu ja sam ih probao i pazario. Inace tip ih je vozio samo mozda plafon 10 dana u 2 sezone. Sad jos jedna dilema, kupljene su preko na rasprodaji i lik uopste nije provalio da se ulozak greje da bi se prilagodio nozi, i tako ih je vozio. Sada je pitanje da li moze negde ovde da se radi zagrevanje linera, jer na njihovom site-u je naglaseno da nemogu da se greju na bilo kojoj opremi zbog nize potrebne temperature za zagrejavanje.
I jos jedna stvarcica, lik ih je najvise prodao zbog toga sto je zeznuo jednu plastiku-gumu koja je vezana nitnom za preklop na prevoju i preklopu ispod druge kopce, naravno samo cu da promenim nitnu, inace su kao nove:sm022:.

Pozdrav i hvala vam na pomoci....
Nadam se da cemo se mozda i sresti negde na snegu:ski:

stekan
14.08.2007, 12:44
Uložak će se formirati prema tvojoj nozi nakon nekoliko dana skijanja. Zagrijavanje nije neophodna, a ja mislim ni potrebno. Jedini problemčić je što je uložak već formiran prema drugoj nozi, ali mislim da ti to neće smetati.

Flexon
14.08.2007, 18:41
ma nije to termoflex ulozak mislim da ce tu biti
vise stete nego koristi sa zagrijavanjem
kao sto stekan rece prilagodice se vec nozi