Pogledati punu verziju : Dalbello Krypton Rampage
upravo sam narucio
Dalbello Krypton Rampage za 199.99$
u cijenu je ukljucena postarina
vase misljenje?
i ako bude sve u redu pocetkom sljedece sedmice ili krajem ove bih trebao da postanem vlasnik istih
pa onda na montiranje vezova:sm019:
Da si uzeo bilo koju drugu cipelu, bio bih duboko razočaran, a ti bi tad trebao mijenjati nick. S obzirom da se Flexon cipele više ne proizvode, te da je Krypton direktni nasljednik Flexona, to je bio jedini mogući izbor za tebe.
Cijena je sitnica. Da je i nama amerikanskih rasprodaja ovdje.
Nek' te dobro posluže!
upravo sam narucio
Dalbello Krypton Rampage za 199.99$
u cijenu je ukljucena postarina
vase misljenje?
i ako bude sve u redu pocetkom sljedece sedmice ili krajem ove bih trebao da postanem vlasnik istih
pa onda na montiranje vezova:sm019:
Neka su ti sa srecom Krypton Rampage!Licno sam vozio Flexona,a probao sam i Kriptona(samo obuo jednu cipelu)u Markoniju posle EXPO ZIM-a.Ja sam odusevljen cipelom i da je mogla da se kupi tada bila bi moja,ali dobro i moj PROTON 12 nije za baciti!Jos jednom u zdravlju ih nosio!:dziveli:
hvala puno na cestitkama
nadam se da nece biti nikakvih problema
mislim da je krypton definitivno najsvestranija cizma
na marketu danas
u jedno sam siguran definitivno najudobnija koju sam probao
i da se ne zaboravi bezbroj mogucih modifikacija
najvise se radujem progresivnom flexu
krypton flex = deblje vunene carape :ski:
prilicno sam siguran da je to ono sto sam trazio
jos uvijek cekam na cizme :glavaozid ja se nadam da ce biti tu u ponedeljak
a u medjuvremenu malo gleda krypton clanke na netu
i naletih na jedan vrlo poucan film na epic forumu
mozda je neko vec postavio nisam siguran
ali i ako jeste od glave visak ne boli;)
http://www.telemarktips.com/DrTelemark.html
evo jedan dalbelo krypton poucan fil
za sve one koi ga nisu vidjeli
i zele da razumiju bolje koncept krypton cizme
http://www.youtube.com/watch?v=tJXNYTaMMd8&mode=related&search=
odlican film definitivno vrijedan gledanja
i moje cizme su napokon stigle otpakovo sam ih ima jedno sat :smoke:
i zaista sam odusevljen sa kvalitetom prerade
sve je na sarafe i sve se skida
bezbroj mogucnosti podesavanja :sm021:
ali kad se srednja kopca zatvori noga se automatski nadje u pravom polozaju :sm011:
ako ste u stanju da oprobate nemojte propustiti
ni u kojem slucaju
a i cijna je dosta pristupacna
i moje cizme su napokon stigle otpakovo sam ih ima jedno sat :smoke:
E... nek' su ti hairli...
Jos samo da pa'ne...
@Flexon: čestitam :)
Imam i dva pitanja
- za koji "tip" noge je (više) orjentisana Krypton "linija"? Šire, uže, svejedno? :sm006:
- koje su osnovne razlike u Krypton liniji? Zašto si odabrao Rampage? Najbolji model ili ?
Odgledao sam onaj promo o Krypton cipelama koji si ovde ostavio ali nema ovih odgovora...
10x :sm018:
e ovako ovdje kazu da su ove cizme za uzu nogu
nesto bas kao flexon ali ipak flexon je za bas usku nogu
isto tako kazu da je iz istog kalupa ali ja bih se smijo zakleti
da je rampage nesto siri doduse ima tu malo veze sa uloskom
probao sam pro i rampage u principu jedina razlika je u cijeni
rampage je jeftiniji jer se uz pro dobija termoflex ulozak i dodatno jos tvrdi jezik (i ja stoim pri tome da je rampage nesto siri model mada ces svuda na netu naci da je isto prilikom probanja pro model me je ubijao sa svih strana dok je rampage bio ko saliven)
jedna stvar kod rampage mi se posebno svidja a to je da je prva kopca okrenbuta naopako nadam se da ce to sprijeciti misteriozno otkopcavanje
iste kopce prilikom skijanja
o da i tu jos ima cross model koi je isti kao rampage osim sto kopca stoi kao na pro
uglavnom ako ti se pruzi prilika da probas nemoj propustiti bices prijatno iznenadjen
bezbroj mogucnosti podesavanja svaki dio je zamjenjiv
za nekoliko minuta je moguce rastaviti cizmu na proste faktore sto sam naravno i uradio :dontknow: :sm022:
i jos nesto brojevi su poveliki tako da treba da probas barem jedan broj
manje od onoga sto normalno nosis
Hvala na detaljnom odgovoru. Raduje me da čujem da je (generalno) za užu nogu :). Videću kada krene zimski program da ih probam, pa koja mi dođe najudobnija da razmislim :).
Inače, ta prva obrnuta kopča je interesantna, verovatno se svima nekada desi da se otkopča (samo) ta kopča :).
Vidim da Mićko u Nišu ima sve modele, barem na sajtu:
http://www.micko.co.yu/Ski/Ski%20cipele/Dalbello/2006/Men/pages/KR%20rampage.htm
oprobaj bices prijatno iznenadjen
cizme dodju sa kesom ekstra djelova za podesavanje
pro model dodje sa jos vecom kesom hahaha
neces se pokajati zasigurno jos ako cijena stima
ja se ne zalim ja sam prosao vise nego povoljno
:dontknow:
Evo gledam na sajtu da pro i cross imaju "reduced volume, race fit" uložak, dok rampage nema, verovatno je to razlog zašto su te pro ubijale, tj. zašto ti je rampage bio udobniji....
10x za informacije, probaću rampage/cross pa ću da vidim da li će dobro da mi legnu :ok:
oprobaj one cross sa ID uloskom
jedina razlika je to sto ne dolazi uz njih tvrdi jezik
ali iskreno govoreci krypton se i uzima sa mekanim jezikom
ja sam iskljucivo uzeo rtadi toga
jer sam htio da dobijem bolji osjecaj za skiju
jedino sto sam stavio na njih od svih tih derivata je onaj klin za veci nagib naprijed
jednostavno zelim da zadrzim flex cizme onakav kako je i koncipirana
u suprotnom bih uzeo neke betone sa indeksom od 130 i gotovo
mislim da je to samo prirodna progresija ali nema sta da ti pricam ima sam da uocis kad probas
zakopcas srednju kopcu a peta se nadje tamo gdje joj je mjesto
u tom momentu ces znati koliko si propustao svo ovo vrijeme
...
a da i jos nesto rampage dodju sa onom mekanom gumom ispod uloska
i to je jedan od razloga sto sam uzeo rampage
Koliko sam shvatio:
rampage = cross - osim što cross ima manji uložak i prva kopča je "normalna"
pro - tvrđa po defaultu, ali može da se svede na cross
Sve u svemu, koliko vidim bilo koji model da uzmeš ne mož' da se zezneš - naravno ako "paše" za nogu. Pro/Cross su skuplje "samo" zato što se dobije više "delova" ;).
samo pro ima vise djelova jedan ekstra jezik a da mislim da uz njih dodje
isto ekstra mekana guma ispod uloska
ali to su i onako djelovi koi se mogu nabaviti ekstra po potrebi
imaju isto neki klinovi koi se ubacuju iza zadnje plastike
za ogranicavanje flexa koje ja nisam stavio
svaki dio se skida i mislim cak da se donja kopca moze okrenuti naopako
za to treba samo odvrnuti dva sarafa
ali vidjet ces vec kad dobijes
Pozdrav,
moj prvi post i nadam se da će ih biti još više.
Ali prvo imam jedno pitanje i pošto vidim da je tema već otvorena nisam hteo da otvaram novo.
Već nedelju dana se mučim da kupim nove pancerice i juče se mi je sreća osmehnula. Naiđem na Dalbello pancerice, stavim nogu u Rampage jer mi se je model stvarno sviđao i ono ko uliveno. Nisam mogao da verujem. Ludnica. :D Prvi put u životu da nađem pancericu koja mi je stvarno ko ulivena.
Sačekao još nekih pola sata i pored Rampage probao Axion 12 ali nije to bilo to i Krypton Pro. Krypton Pro su mi isto seli na nogu ali je cena ipak bila malo previsoka tako da sam se normalno odlučio za Rampage.
E sad. Dođem kući i malo presurfujem da vidim kakve su pancerice. Za PRO sam znao jer sam već gledao na njihovoj stranici. A za Rampage sam mislio da su Cross.
I pošto nisam našao čizme pod skiboots odoh da pogledam i pod freeride boots i tamo su i još piše da su čizme baš za freeride. I sad ne znam da li sam se dobro odlučio pošto ja nisam freestyle skijaš. I samo zbog toga razmišljam da li da ih vratim ili ne. Na žalost nisam video da li imaju i Krypton Cross pa da i njih oprobam.
Šta mislite o tome? Za sve odgovore ću vam biti stvarno zahvalan jer sam u velikoj dilemi i nemam pojma šta da napravim, da li da ih vratim ili ne. :)
Pozz, Zoran
Tadija_91
10.01.2010, 10:51
Najbitnije je da ti je udobna i dovoljno tvrda za tvoje potrebe. To da li ce oni napisat da je za freeride, freestyle, ski skokove ili nesto cetvrto je manje bitno.
Cestitam na kupovini, uzivaj ;)
cross i rampage je u principu ista cizma iste tvrdoce razlika je u lineru i to sto rampage ima meksu gumenu podlogu ispod linera
za ublazavanje doskoka
ljepota krypton serije je ta da od svakog modela mozes da napravis sta hoces
ako stavis B jezik na rampage i gold id liner automatski dobijes krypton pro
ja vozim rampage i ne mislim da sam se pokajao jedne sekune cak sta vise
nikada nebih otisao nazad na klasicnu cizmu
osjecaj se pozdravljenim i uzivaj sigurno se neces pokajati
Pozdrav svima,
Pošto sam i sam zainteresovan za Krypton Cross, zamolio bih Flexona da nam dostavi adresu gde možemo poručiti pancerice (199$), moguće je da šalju za Srbiju. Svejedno i da se cena promenila, opet je povoljnije nego u Srbiji, a pretpostavljam da ima imaju i svih veličina.
Unapred zahvalan.
Ja sam prošle godine kupio u Planet Bike baš taj model i cena u izlogu je bila oko 160e. A ako želiš da poručiš preko net-a onda "search" po Internet-u (pošto se izbor po [internet] prodavnicama menja a i cene), ali ti tu "rabotu" ne predlažem ako ih pre toga nisi probao u nekoj prodavnici..
na netu ima dosta mijesta gdje se mogu uzeti povoljno
ali mislim da je wlad potpuno u pravu treba oprobati prije kupovine
jer krypton ima cudne velicine ne ide nikako po standardu
po mome iskustvu su za broj vece nego sto reklamiraju
vanjapridraski
20.01.2010, 12:48
Flexone pusti mi molim te gde si ih uzeo za te pare, sa dostavom
www.decadesnowandskate.com (http://www.decadesnowandskate.com)
ja sam uzeo ovdje samo sto stranica ne radi
ali mislim da prodavnica nije zatvorena mozes da nadjes broj telefona i da upitas
vanjapridraski
20.01.2010, 23:24
Hvala, probacu
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.