PDA

Pogledati punu verziju : Ski Magare – dokaz Darvinove teorije o evoluciji

Strane : 1 [2]

munZe
10.08.2008, 15:17
kratko izvješće.....za početak avgusta 2008.

1. Stekan avanzovo i sad razmišlja dal da kupi još jedan par skija ili još dva
2. Žena mu Ranka, je radosna što je On avanzovo
3. Deca su ravnodušna :smoke:
4. Nataša Cong se sprema da na svet donese još jedno magarence tj. skijaša :dziveli:
5. Crazy Cong baca pasulj da vidi kolko snega će biti u decembru (ne u Tignes-u nego u 3D)....ultrazvook je zadužen za magarence a On za prognozu
6. Mi naučili od Steve, da je Francuska u stvari zemlja oko 3D
7. Arsa (hehehe) diplomiro :dziveli:
8. Arsa nije častio, kad je diplomiro
9. Dex vitla biciklu, pošto ga ledja više ne bole
10. Kad Dex vozi biciklu, ne gleda ni levo ni desno, nego samo pravo
11. Ostali Kragujevčani su dobro, i sve vas puno pozzzzdravljaju
12. Patak i Pače vitlaju motorima po Staroj Planini
13. Nemanja je sad u ’rvackoj, pliva i šalje nam SMS-ove :
14. Sapa je još uvek u Amsterdamu, al se prži da predje u Stambol (a snega ni u jednom ni u drugom)
15. Bokica i Mare su danas u KG, i svi se toplo nadamo da nam je Mare OK, i da neće u lov sa tastom drOganom :eek:
16. drOgan je Bogu fala dobro ... kaže samo, da sačma nije što je nekad bila
17. Vlada i dalje konta zašto su stubovi u Madoni krivi
18. Igor i dalje oće da bude munZe, a jadan i ne zna kaki je to krst
19. Igor drži ključ od stana, ispod otirača
20. Igor je onaj što je useljiv, ćelav, ima satelitski tanjir, LCD, nov parket, i puno posteljine ako mu dodju magarci i fino izgleda sa 10 m odstojanja
21. Oggy je digo ruke od Sibira, definitely, i trenutno uči gitarske rifove iz 40-ih prošloga veka....koristiće mu
22. Miloša sam video pre neko veće na Keju, sve vas puno pozdravlja
23. Tadija se sprema da postane lovac
24. Sprema se neka žurka u KG
25. .... sneg još uvek nije pao :glavaozid

a Vi.... kako Te !?

nidza
10.08.2008, 19:05
:D :D :D

Pa 'de si munZe? :D

Ja počeo od pre neki dan da refreshujem forum, tj. kad sam stigao sa moreta. ;) Kakvo prijatno iznenađenje danas na forumetu, nije umrelo.

munZe
11.08.2008, 10:37
:D :D :D

Kakvo prijatno iznenađenje danas na forumetu, nije umrelo.

puj, puj, puj ....pomeri se s mesta, magarchino jedna !!!

...pa de si Nikolaj, rdjo nijedna :sm018:

bobo
11.08.2008, 11:42
kratko izvješće.....za početak avgusta 2008.
..
5. Crazy Cong baca pasulj da vidi kolko snega će biti u decembru (ne u Tignes-u nego u 3D)....

Jel' to već odlučeno gdje se ide??

Bata Bane
11.08.2008, 12:33
Ce da bude, ce da bude:sm021:

bobo
12.08.2008, 12:11
Evo ponude koja se ne odbija, Francuska, mart 2009, Tignes. Jedino treba biti oprezan u kontaktu sa nepoznatima.

stekan
13.08.2008, 08:11
Interesantna ponuda. Iz naziva "Happy Gay Ski Week" ne razaznajem da li se ovo "Happy" odnosi na "Week" ili na toplu braću. Sasvim je logično da topla braća, samim tim što su topla, slabo podnose hladnoću te mogu skijati samo na proljeće.
Predlažem upravnom i nadzornom odboru, kao i akcionarima/dioničarima magaradi da Tignes u svakom slučaju zaobiđemo.

Sapa
13.08.2008, 15:40
....... Iz naziva "Happy Gay Ski Week" ne razaznajem da li se ovo "Happy" odnosi na "Week" ili na toplu braćusamim tim što su topla......slabo podnose hladnoću te mogu skijati samo na proljeće......Predlažem upravnom i nadzornom odboru, kao i akcionarima/dioničarima magaradi da Tignes u svakom slučaju zaobiđemo.

Ih. Nemo da se zapanjis kad ti neki toplokrvni Gej prosisa ispred brila i kacige u G-polozaju i Super G brzini. Ce se postidis se postidis sterotipnih slika 'tople brace'. Neki gejevi su bash fini ljudi, emancipovani i zabavni, pa cak i cool.
U cilju emancipacije gejeva, skijanja, a prije svega u cilju emancipacije ideala ski-magaradi, ja bik bas preprucijo Tignes u tom periodu.....a jos za te pare. (samo pazis sa sapunom u kolektivnom kupatilu i nema da te trefi venericna boles').

Sapa
13.08.2008, 15:59
14. Sapa je još uvek u Amsterdamu, al se prži da predje u Stambol (a snega ni u jednom ni u drugom)

Mmm, miris istanbula, o, o ...u vrijeme otakazanih letova.
Piii, ovo nije ni forum ni vrijeme za pravljenje reklama za belosvestske gradove, ama bi se u nasu bivsu prestonicu preselijo kolko sutra.

A apropo skijanja: Uludag, planina puno veca, visha (a mozda I ljepsa) od Jahorine je na samo par sati voznje od Istanbula. A iz pouzdanih izvora saznajem da Turci jos nisu otkrili skijanje offpiste.

Vec vizualiziram: poslje noci provedene u nekom autenticnom klubu oko Galate, po mogucnosti sa nekom perzijskom princezom, pride ne bi bila uopste na odmet ako se uklapa u ambijent, (mada poslje par Efes-piva je svaka perzijska i svaka je princeza) provesti sljedece jutro cjepajuci turski-djevicanski cjelac.........

kud nas sve ne poturcise pa da na skijanju placamo turskim lirama i jedemo tufahije i baklave i donner kebab, umjesto onih suvonjavih i preskupih kroasana.

U Stanbolu na Bosforu bolan Sapa lezi

wlad
13.08.2008, 23:02
... A iz pouzdanih izvora saznajem da Turci jos nisu otkrili skijanje offpiste...

Skijanje nisu, ali bordanje verovatno jesu :sm022:

Tako da o "devičanskom", ne znam :dontknow:

Al' dobro, princeza se ipak uklapa u celu priču :D

I dobrodošao! :)

bobo
14.08.2008, 13:18
...da Tignes u svakom slučaju zaobiđemo.

Nadam se da se šališ, ovo se, jednostavno rečeno, mora probati. Kad - tad!

stekan
14.08.2008, 16:18
Nadam se da se šališ, ovo se, jednostavno rečeno, mora probati. Kad - tad!

He, he. Što bi ameri rekli ASAP. Kinezi kažu ČČPTTB (čim čim prije tim tim bolje).

Bata Bane
14.08.2008, 19:13
Bobo brate, mi probali bas tamo. A taj vikend zamalo da nas zakaci, okasnili smo 5 dana, na nasu srecu:bootyshak

munZe
25.08.2008, 14:28
Bilo neko zezanje Magaradi proteklog vikenda pa ovog puta umesto linka...jedan Copy Paste...sa našeg foruma...osim dobrih ljudi i milih njuški, nema mnogo veze sa skijanjem

....................................

...kad sam otvarao ovu temu, učinilo mi se zgodno da malom dozom humora podgrejem interesovanje za ovaj skup. Zdrave zahebancije nikad viška, naročito usred leta, pa i pored svega se osećala tiha strepnja s obe strane (nas gostiju, i još više njih – domaćina) da se cela stvar ne izjalovi.

Dan pred polazak, smo bar znali da društva gore neće nedostajati, ostalo je samo da u sebi naručimo lepo vreme od Onoga koji nas gleda ovako dobre i nikad nam ne šalje kišu, nego samo sunca i snega naravno.
Pošto je ovo već n-to okupljanje po redu od onog istorijskog skupa u Doboju, domaćini svakog sledećeg skupa su na muci jer su oni prethodni, svojim gostoprimstvom digli „letvicu“ na još veću visinu.
Puno utisaka naravno, ali me kao i svaki put do sada ustvari greje samo jedna impresija, a to je trud i želja onih koji dolaze „Bogu iza tregera“ da se i pored velike daljine pojave na skupu koji ne traje duže od 36 sati. S druge strane je domaćin, koji onda oseća potrebu da da sve od sebe, ne bi li isključio bilo kakvu mogućnost da iko zažali što je rešio da odvoji svoje vreme.

............ dakle,

Samit (satanak na vrhu) je počeo masovnim grljenjem i ljubljenjem dragih njuški, koje se nisu videle već neko vreme, i blago žaljenje za svima koji su bili sprečeni ovaj put. O samom mestu nebih previše, neko će već okačiti fotke na galeriji. Improvizovani planinski dom u staroj školi, za ovu priliku sasvim prigodan. Najvažniji deo izletišta je natkriveni trem u dvorištu, sa odžaklijom i kotlićem naravno. Već na samom startu je krenula večita „borba duha i materije u čoveku „.... ne znaš da li da se pozdravljaš s ljudima i hraniš se emocijama, ili da proveriš šta to tako lepo miriše u kotliću ... a miris’o je srneći paprikaš, i bilo ga dovoljno za sve....što će reći za nas 30 i kusur + 10ak logističara. Majstorima za kotlićem sve pohvale, i pozdrav...preneće im već onaj koji treba da im prenese.
I sve ostalo što je usledilo, kad je o materiji reč, je bilo sjajno...i roštilj i Vladine pekarske bravure i drOganovača. Najvažniji deo druženja se upravo tu ispod trema dešavao do u nedogled. Sve neispričane priče u vezi radijusa, vezova, i kantni....btw, da li iko veruje da tim pričama ima kraja. Mislim da je svak’ ko imalo supe ima u glavi, digao ruke od nas....

Desila su se i dva planinarska izleta, o kojima ne bih pošto im nisam doprineo svojim učešćem...o tome će neko drugi. Ostala mi je samo jedna lucidna misao u glavi, izrečena tog dana od strane jednog mog istomišljenika...ne znate ga Vi koji je, dakle reče taj....“pa ja se ni zimi ne penjem uzbrdo bez žičare, ko je lud da to onda radi u avgustu“...

Ja lično sam ovog vikenda došao do još jedne spoznaje.
Igrom slučaja, u tom kraju živi meni vrlo važna osoba, koju nisam video punih 20 i kusur godina...sticajem životnih okolnosti. I kad sam već posle 2 nedelje uzaludnog čeprkanja po kojekakvim tel.imenicima i bazama podataka, digao ruke....neki slučaj je sredio da mi to uspe, i to samo dan pred put. Videli smo se gore i sve je proteklo u najboljem redu...lepo smo se ispričali, zakazali sledeće vidjenje u malom većem broju....Kada smo se razišli zadovoljni zbog ponovo uspostavljenog kontakta, seo sam malo sam po strani, i razmišljao otkud mi sad ta teskoba odjednom...i shvatio:
Pričali smo 2 sata, i gledali jedan drugog u oči. Jedino su nam oči, obojici ostale iste, a sve ostalo pa i lica nam je život u medjuvremenu izmenio. To što smo omatorili, nije strašno...dešava se ljudima u godinama. Žao mi je zapravo, što ja nisam bio deo tog njegovog života i on mog naravno.....
Sreća, pa On nikad ovo neće pročitati, jer bi mi doope posle toga razbio od zajebancije...a i ja ću Vama, ako iko krene da mi soli o patetici....

Dakle Magarci, jebo me pas ako ikad učinim išta slično...pa i Vas negde usput pogubim u životu ....

Svima koje nismo videli ovaj vikend, želim ...da o sledećem oni malo seru na ovaj način, umesto mene.
A Šumadinci će nama ostalima već oprostiti, što će sledeća žurka verovatno biti ispod njihove letvice....jbg, ko vas je tero da je dižete nebu po oblake

munZe
25.08.2008, 14:32
Nešto malo slobodnijih reči...nije nikoga potreslo, siguran sam...bez njih bi citat izgubio suštinu...

.........pozdrav svima ljudi, i mi kao i Vi čekamo ....a šta drugo nego sneg

hehehe
25.08.2008, 14:50
http://www.skimagare.info/gallery/main.php?g2_itemId=4005

Sapa
31.08.2008, 09:37
http://www.skimagare.info/gallery/main.php?g2_itemId=4005

Ih. gledam slike i mislim: Sumadijo, Sumadijo.....pa hebo ti francusku Provansu.

@stekan; znas u zadnje vrijeme sam mnogo emotivniji nego inace, mada ateista-freerider poco sam se moliti i Svevisnjem da me ove muke prodju prije prvih snjegova, nego nije to tema; Stevo napiso si pricu, nekako milo, ljudski, dusevno, bi mi em milo em drago citat. Citam i mislim se; pa jes' nikad ih ocima vidijo nisam, a i meni su mnogo puta popravili raspolozenje, online, a sta tek da se sretnemo uzivo.....Uzivajte Magarci i vidimo se valjda jednog dana, kad mene popusti Istanbul ;-).

hehehe
04.09.2008, 11:53
Ih. gledam slike i mislim: Sumadijo, Sumadijo.....pa hebo ti francusku Provansu.

@stekan; znas u zadnje vrijeme sam mnogo emotivniji nego inace, mada ateista-freerider poco sam se moliti i Svevisnjem da me ove muke prodju prije prvih snjegova, nego nije to tema; Stevo napiso si pricu, nekako milo, ljudski, dusevno, bi mi em milo em drago citat. Citam i mislim se; pa jes' nikad ih ocima vidijo nisam, a i meni su mnogo puta popravili raspolozenje, online, a sta tek da se sretnemo uzivo.....Uzivajte Magarci i vidimo se valjda jednog dana, kad mene popusti Istanbul ;-).

Koji Stekan... koji Stevo... ?

Sapa, bolan... mislim da ovo nije do Stambola... drugo je ovde nešto u pitanju...

De, saberi se malo... Ako treba naka pomoć... rekni ba...

Sapa
04.09.2008, 12:46
Koji Stekan... koji Stevo... ?

Sapa, bolan... mislim da ovo nije do Stambola... drugo je ovde nešto u pitanju...

De, saberi se malo... Ako treba naka pomoć... rekni ba...

Sta reci osim ups, izvinjajem se i textopiscu i onom drugom nehotice prozvanom. Evo ja se sabirem i jos vise oduzimam :-).

stekan
07.09.2008, 21:15
Očito su nam stilske figure vrlo slične pa je zbog tog došlo do zabune. Jedino primjetih da drug MunZe manje koristi aorist i dvostruki aksl.

munZe
08.09.2008, 10:01
... drug MunZe manje koristi aorist i dvostruki aksl.

hmmm...dvostruki aksl.
Stevo 'el to ono kad nekom kažeš, da kada ga budeš stigao...radio si "ono" s jednim od njegovih roditelja :sm022:

CrazyKong
25.09.2008, 10:47
Ako neko nije čuo, i ove godine se ide u LM od 13.12.....
cena je 280 eur, društvo je skijaško :ski: , veselo :sm019: ,magareće, pomalo ušato :sm011:

Pa ko hoće da se druži i koga nije sramota da ga zovu magarcem ;) ,
neka vidi detalje na www.skimagare.info,
ili neka se javi agenciji koja organizuje sve na tadomino@eunet.yu ili tel: 8721-914

Nemanjus
26.09.2008, 13:57
Ne bih da spamujem, ali kako ste nahvalili prošle godine te 3D, sad moram da idem pa makar nemao 'leba da jedem mesec dana, biće valjda za :smoke:.

Ali ako se ne pokažu opravdanim vaši hvalospevi biće :couto::awm2:

...khm khm, magareća egzekucija :D

:sm018:

Bata Bane
26.09.2008, 14:54
Ja mogu al mi lepsa polovina ima problem sa odmorom u to vreme. Mora da da otkaz:sm017:

daki
26.09.2008, 15:10
idem i ja u 3(lepe) doline.......

CrazyKong
26.09.2008, 16:27
Ja mogu al mi lepsa polovina ima problem sa odmorom u to vreme. Mora da da otkaz:sm017:

Bane, žao mi je što je takva situacija, ali biće najmanje još dve ture za LM kasnije:

10.1.2009.....cena 310 eur

28.3.2009....cena 300 eur

a planiramo i neke nove, zanimljive destinacije :sm017:

Tako, da se nadam da ćemo se nahvatati negde na snegu :sm019:

Pozz

Bata Bane
27.09.2008, 12:30
Bane, žao mi je što je takva situacija, ali biće najmanje još dve ture za LM kasnije:

28.3.2009....cena 300 eur

Tako, da se nadam da ćemo se nahvatati negde na snegu :sm019:

Pozz

Sinoc je zvao DEX da me pusti da idem sa vama, mozda i upali ako budem bio dobar :sm021:

dex7
27.09.2008, 12:51
Mislis da sam pitao Dacu da te pusti da ides sa nama.

barrcode
27.09.2008, 16:24

gosn. Kong, kada nameravate da obnarodujete™ te zanimljive destinacije?

barem neki hint?

Bata Bane
27.09.2008, 20:10
Mislis da sam pitao Dacu da te pusti da ides sa nama.

Tako je bilo sinoc, secas se

dex7
27.09.2008, 20:52
Htela je ona da te pusti i da nisam pitao.

CrazyKong
29.09.2008, 09:21
gosn. Kong, kada nameravate da obnarodujete™ te zanimljive destinacije?

barem neki hint?

Jurimo neku Austriju i Italiju ali ne bih konkretnije jos dok ne bude izvesno....:sm018:

Bata Bane
29.09.2008, 17:41
Jurimo neku Austriju i Italiju ali ne bih konkretnije jos dok ne bude izvesno....:sm018:

Za tu Austriju se meni javite, imam coveka koji radi gore, pa da ga kontaktiramo:sm017: :ok:

Tadija_91
30.09.2008, 08:56

:ski::smoke:

@BB jel to za Badklajnnokoznagde...?
PS @BB moras da menjas potpis, ne radi vise, stavi .rs :)

CrazyKong
30.09.2008, 10:36
Izgleda da smo popunili skoro sve kapacitete za 13.12.2008...tako da do daljneg prijavljivanje je na listu ceskanja...

10.1.2008 ... je otvoren za prijave
28.3.2008 ... jest daleko ali ko je siguran nek izvoli....

barrcode
01.10.2008, 19:38
hvala na odgovoru.
Ne bi da budem dosadan, ali okvirno, koji bi period zime to bio?

Bata Bane
03.10.2008, 00:37
:ski::smoke:

@BB jel to za Badklajnnokoznagde...?
PS @BB moras da menjas potpis, ne radi vise, stavi .rs :)
Nije druze BAD, malo cemo da menjamo, a da moram da promenim domen:sm022:

wlad
05.10.2008, 13:35
Nego kada smo (već) kod članarina, nisam platio Magareću za sezonu 2008/2009, a nisam ni dobio člansku kartu (samo majcu) - pa ne može da mi viri iz džepa!? :confused:

Kako uopšte "živi" Magareći upravni o(d)bor, ... kada stotine članova (krdo) ne plaća članarinu :eek:

I gde su popusti na seno, slamu i drva za ogrev?!?!? :sm018:

stekan
05.10.2008, 13:53
Odgovore na postavljena pitanja možeš pronaći u godišnjem finansijskom izvještaju koji je objavljen na Web-u.

vujche
17.11.2008, 19:20
Pojavilo se jedno slobodno mjesto za Les Menuries,.Naravno,termin je od 13-20. 12.,pa ako ima zainteresiranih neka mi se jave na PP ili mail.

vujche
19.11.2008, 15:20
Pojavilo se jedno slobodno mjesto za Les Menuries,.Naravno,termin je od 13-20. 12.,pa ako ima zainteresiranih neka mi se jave na PP ili mail.
Popunjeno :sm019: .

dex7
19.11.2008, 19:20
Dali trebamo da pitamo dali je to zenska osoba;)

stekan
21.12.2008, 21:24
Čujem da se ekipa vratila sa puta. Neka se naspavaju, pa neka se prihvate tastature i USB kabla.

pendo
22.12.2008, 14:38
Čujem da se ekipa vratila sa puta. Neka se naspavaju, pa neka se prihvate tastature i USB kabla.

Pozdrav Stekane.Dugo me nije bilo...
Evo malo stare skole od "starca" iz Les Menuires na putu za Meribel
http://www.youtube.com/watch?v=Q2gwfjQ_8Ik

Nemanjus
22.12.2008, 18:03
Khm khm...

Kao što su svi verovatno čuli, vratismo se iz 3 doline Fudeks-ovom Setrom...
'al zamalo... :D .

Sve je počelo bajno i po planu (da se razumemo, i završilo se bajno, sem možda za rumunsku prikolicu prim.aut.), nešto posle 17h, u petak, 12.12. krenuli smo ispred Sava Centra (poznato okupljalište magaradi i ostalih domaćih i divljih skijaša i boardera). Svi veseli i nasmejani, zadovoljni zbog super autobusa, pomalo tužni jer Dex nije dobio vizu, sa rančevima prepunim sendviča i raznih vrsta tečnih supstanci, obojenih ili ne...
Putovali smo preko Zagreba i Ljubljane, sa kraćim zadržavanjem na granicama. U busu beše prilično veselo, ne kao u povratku, ali ipak veselo. Valjda je većina bila umorna, pa su se trudili da, što je moguće duže, spavaju. I ja sam zaspao već posle Hr-Slo granice, i spavao do ujutro, odnosno do Milana (a pored Maje ;D). Ovom prilikom se zahvaljujem Bojani na organizaciji nagradne igre u kojoj su se delile prigodne nagrade. Ja isto dobio nagradu, nije namešteno, magareta mi na majici! Uglavnom, put je prošao super, napravljena je i shoping pauza u Albertville-u, a u hotel smo se smestili nešto posle 15h (ako se dobro sećam). Uveče su neki iskoristili priliku da prošetaju po Les Menuires-u, sa namerom da nađu Sherpu (u daljem tekstu šerpa, lokalni snabdevač namirnicama, prim.aut.). Možda ovo i ne bi bilo toliko upečatljivo da nam recepcionarka nije rekla da se šerpa, pored toga što je svi imamo u apartmanima, nalazi na 10 min hoda nizbrdo. Duvao je jak vetar zbog koga smo se prilično smrzli, neki fizički, a neki od straha da sutra neće raditi žice, ali šerpu nismo našli. Našli smo neki Spar, koji nije radio... Sutradan smo našli šerpu, na minut od našeg hotela, ali uzbrdo...

Btw, po LM-u saobraća lokalni bus, na svakih 20 min, koji je besplatan. Praktično nema potreba za pešačenjem, bilo kuda da se krene. Vozači su jako ljubazni, autobusi su čisti i novi, opremljeni GPS uređajima, tako da postoji vizuelno i zvučno obaveštenje o nadolazećoj stanici.

Prvi dan je bio razočaravajući, duvao je jak vetar koji je uneo nemir u magareća srca. Svi su se zabrinuto raspitivali da li nešto radi, hoće li se smiriti vreme, da li ići u drugu dolinu busom... Uglavnom, pušten je spori 4-sed, dug svega nekoliko stotina metara, na kom smo napravili po par žica, i to je bilo to. Neki su čak skijali tako što su kao vertikalni transport koristili gorepomenuti lokalni bus, neki su sedeli po kafanama, ali svakako smo se "upisali", što se kaže. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim čika Arsi na njegovoj brizi i ažurnim informacijama sa snow forecast-a.

Uveče smo imali razne manifestacije u sportskom centru. Neki su igrali stoni tenis, neki se brčkali u bazenu ili jakuzzi kadi, neki se kuvali u sauni ili turskom kupatilu. A svi zajedno smo se molili da prestane taj vetar, i da sutra radimo ono zbog čega smo prevalili toliki put.

Kad sam se probudio u ponedeljak ujutro, i video gondolu koja se vrti, priličan kamen mi je pao sa srca...

O skijanju nema šta mnogo da se priča, svaki dan je bio poprilično sličan: Ujutro kafa i doručak, onda od 9-17 skijanje sa jednom pauzom, posle 17 ručak, odmor, bazen, sauna, jakuzzi, tursko kupatilo... Uveče druženje uz pokoje pićence, i onda na spavanje. Dovoljno je reći, 600 km povezanih staza, brze žičare bez čekanja u redu, skoro 2000m visinske razlike, snega k'o u priči... Nikad bolji ski kompleks!

Sredu bih izdvojio kao možda, za mene, i najbolji dan. Padao je gust sneg, staze su bile neuređeno, sa gomilom netaknutog powder-a sa strane. Ekipa predvođena iskusnim vodičima Droganom i Pantom skijala je u Val Thorens-u ceo dan. Ja sam skijao na GUNJ-u (salomon teneghty gun) i veoma sam zadovoljan skijom. Stevo i Tadija, obavezno što pre da je isprobate.

Generalno, vreme u tih 6 dana i nije nešto poslužilo, pogotovo za one koji su bili tamo u dec 2007, ali, što se mene tiče, meni je jedino loše vreme ono vreme kad ne rade žice, tako da... :sm017:
Svima nam je jako brzo prošlo sve ovo, nismo se ni okrenuli, kad ono cap... 'ajmo nazad u Srbiju! Life is a b....!

Put nazad je bio posebna priča. Zbog urušavanja svoda na tunelu Frejus, morali smo da idemo kroz tunel Mont Blanc, tj. okolo. Nije mi žao jer te predele zaista vredi videti, nadam se da ćemo uskoro u Chamonix, a Patak?

Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim čika Fudeksu na tome što nam je zamenio prvobitni autobus, pa poslao stariji, što su vozači bili vrlo ljubazni i predusretljivi, i nisu nam dali da gubimo vreme na obilasku shoping centra u Milanu, što su nam provetrili autobus, pa se nije osetio duvanski dim od boksa cigareta koji su popušili dok su dolazili po nas... Takođe se zahvaljujem što su pokušali da smanje trgovinski deficit zemlje, pa se nisu odmah zaleteli da plate zamenski autobus, nakon što je gorepomenuti ljubazni vozač razneo rumunsku prikolicu na autoputu u Sloveniji (ovom prilikom ga obaveštavamo da je zaradio 100 bambija, bugarska prikolica nosi 150, neko reče). Pokušali smo hrabro sa razbijenim vetrobranskim staklo, bez levog fara i retrovizora, da uđemo u Hrvatsku. Na žalost nije nam uspelo, tako da je čika Fudeks ipak morao da odreši kesu i plati čika Vučku da nas nekako doveze u Srbiju!

Veliki pozdrav za čika Vučka, koji nas je razvedrio i oraspoložio posle čika Fudeksovog tretmana! :dziveli:

Na kraju, sve čestitke čika Krejziju na sjajnoj organizaciji (neke stvari su jednostavno viša sila) i veliko hvala svima na sjajnom druženju i nezaboravnom skijanju!

:ok: :sm019:

Şlike uskoro u galeriji: http://www.skimagare.info/gallery/main.php

dex7
22.12.2008, 18:34
Lepo,lepo sta reci...bravo Nem.

Sapa
25.12.2008, 16:09
Khm khm...

Sredu bih izdvojio kao možda, za mene, i najbolji dan. Padao je gust sneg, staze su bile neuređeno, sa gomilom netaknutog powder-a sa strane. Ekipa predvođena iskusnim vodičima Droganom i Pantom skijala je u Val Thorens-u ceo dan. Ja sam skijao na GUNJ-u (salomon teneghty gun) i veoma sam zadovoljan skijom. Stevo i Tadija, obavezno što pre da je isprobate.

Svaka cast Njemko, sazeto, koncizno ma pravo inzinjerski napisano. Nek ste se iskijali i proveli ki gospoda (sem to malo oko granice, al sta ces to je dobro zbog balansa i ravnoteze, kakav bi zivot bio kad bi sve teklo bez problema, to nemere.)
Ja naravno izdvojio ovaj detalj o Gunju, baS mi je drago da su ti se svidjele; Jesi odvezo neki ozbiljan cjelac???
ma kad je snjeg mehk taj 1080 nemere da omasi, prica je sasvim drugacija na tvrdoj podlozi.

Flexon
25.12.2008, 16:18
gun nemoze da omasi na bilo kojoj podlozi osim na ledu
i ako skijas nije 100+ kila
a u puderu se nebi gotame postidio

Sapa
25.12.2008, 16:37
Da ne sirimo off, cinjenica je da su se ljudi izmeracili u 3 D, osjetili sve elemente prirode (a i drustva)....Procito maloprije Oggyjev text i proglasavam ga za text godine na ovom a i drugim forumima. Cojek ima smisla za humor definitly.
Vidim ganjali su i neke offpiste kratice, drago mi bas, to su mi sad sve saborci.
PS
Gunj je stariji brat moje skije dakle postujem ga ko naj rodzenijeg, a ne da je postujem znaju ski-magarad da sam ih udavijo sa tim 1080 modelima prosle sezone. Za led nije sigurno, kao ni Foil, a na jako tvrdoj stazi odradi, ali naravno nemere se uporediti sa piste-skijama.

CrazyKong
05.03.2009, 13:25
Kako su dva drugara otkazala put za Tignes 28.3.2009, pojavila su se dva prazna mesta...pa ako je neko zainteresovan, neka se sto pre javi na 063/872 38 98

Prevoz busom, smestaj u 4krevetnom studiu, skipass Espace Killy, taxe, posteljina i peskiri ukjuceno, cena 375 sarenih novcanica

nidza
06.03.2009, 12:37
Direkt u srce, ponovo. :D

Na žalost, ne mogu da rizikujem sa vizom koju 99% ne bih dobio. Tamnico naroda...

Ko god može neka ide, ljudi, ne propustite jako dobru priliku - moj prijateljski savet.

hehehe
29.03.2009, 20:03
Ski Magarad koja su u petak popodne otputovala u Tignes, stigli su juče zdravo i dobro i danas su skijali...
Prvi utisci su:" Jeste Tignes Tignes... al 3D su zakon..."

stekan
05.04.2009, 08:27
I OMV je OMV, pa mi na pumpi u Sloveniji (pored Hr granice) oduzeše više od 4 sata vremena i živaca. U rezervoar Super 95 su nekako nasuli cisternu dizela, tako da je 8 auta moralo da prazni rezervoare i sipa Super 100 (što jest', jest', mnoooogo dobar).

dex7
05.04.2009, 08:48
E zato ja uvek sam sipam.

stekan
05.04.2009, 08:59
E zato ja uvek sam sipam.

I ja sam sam sipao. Ali iz "pištolja" sa oznakom Super 95 je izlazila mješavina supera i dizela.

bobo
05.04.2009, 10:52
I OMV je OMV, pa mi na pumpi u Sloveniji (pored Hr granice) oduzeše više od 4 sata vremena i živaca. U rezervoar Super 95 su nekako nasuli cisternu dizela, tako da je 8 auta moralo da prazni rezervoare i sipa Super 100 (što jest', jest', mnoooogo dobar).

Možda nije ni bitno, ali zar pun rezervoar ne bi bez većeg napora trebao da dobaci od BL do Gerlicena i nazad?

stekan
05.04.2009, 13:12
Pod punim opterećenjem i sandukom na krovu Mazda troši 10 l/100km na autoputu. S obzirom da ukupno pređem nešto preko 1000 km, jedan rezervoar ne može biti dovoljan.

dex7
05.04.2009, 13:27
e to jos nisam cuo da jedan pistolj mesa,stvarno nezgodno.

Nemanjus
06.04.2009, 09:57
Vratismo se...

Ono što ja mogu reći:

Tignes je Tignes, ostalo su skijališta!!!

:sm017::sm017::sm017:

hehehe
12.08.2009, 08:24
Druže Sapa, ljubičice bijela... oće li skoro taj report o magarećem druženju u Amsterdamu... ili da čekamo da se Oggy vrne kući?

Sapa
12.08.2009, 09:31
Vidijo sam slikice, super momci nek ste se proveli. (arso hvala za poruku).

Za razliku od vaseg druzenja, bistrih i cilih momaka (i cura), na svjezem vazduhu i sa svejzom jagnjetinom, ovdje je bilo malko sparno, a glave su nam (svakom iz nekih drugih razloga), bile tako teske da smo zaboravili i da se slikamo; Jedni su bili omamljeni konzumiranjem 'medenih kolaca' i slicnih egzoticnih, a opojnih sredstava, a drugi opet osamuceni nesanicom prouzrokovanom silinom iznenadnog ljubavnog zanosa koji im se uprav desijo (jer su kolace i trave vec odavno izgustirali, ali ljubav na srecu jos uvijek ne :sm011:) , elem drug Ogi je svratijo kod mene na pivu u prvu nezvanicnu posjetu jednog Magareta nisikim zemljama. Na zalost bez najave, tako da organizovanog doceka i ugostavanja nije bilo nista. No i pored velikih i ne zaobilaznih poslova koje je drug Sapa morao da obavlja tih dana, nije mogao, a da ne napravi vremena i prostor za sustret sa clanom uvazenog Udruzenja. Drug Ogi je pokazao izvrsnu sposobnost orijetnacije, posto je moju rezidenciju nasao u rekordnom roku, sumnjam da je u pitanju bilo koristenje GPS-a, (valjda ga je onaj nemijo dogadjaj iz 3 doline naucijo pameti pa sad svuda nosi GPS). posto me je nasao bez ikakvih dodatnih uputa.
Poslje par kucnih piva u domacem okruznju, neformalni razgovori su se nastavili u mojoj omiljenoj kafani (mjestu na koje turisti ne svracaju). Sve u svemu razgovor se vodijo u srdacnoj i prijateljskoj atsmosferi, a 3,4 sata druzenja nije bilo dovljno da se dotaknu sve teme koje smo zeljeli da izbistrimo.
Rastali smo se uz obecanje da ce mo drugi put unaprijed da se dogovorimo, a drug Sapa je obecao dolazak u Banja Luku nekad.
Drug Ogi je nastavijo svoj survival trip bespucima Zapadne Evrope. Prezivljavanjem svih zamki Amsterdama samo je potvrdijo svoju magarecu odvaznost i ustrajnost. :ok:

stekan
04.10.2009, 20:42
Muk i tišina. Magarci u ilegali. Nešto spremaju. Vjerovatno skije.

Nemanjus
11.01.2010, 08:27
Magarci u Varsu, a bogami će i u Tignes :cug:

plageton
11.01.2010, 09:28
A kada u Tignes?

Sapa
13.01.2010, 11:42
Magarci se sinoc magnetskim talasima javili s planete Vars (preko cika Arsenijevog sokocala)…Porucuju da im tamo ne nedostaje kiseonika i da se dobro provode.Hvala za javljanje sms-om, to je vec postala tradicija
ps
Avsenije je ce da proba teretne skije...obeco.

Nemanjus
13.01.2010, 12:55
A danas neki evropski free ride kup u Vars-u :sm022:

volcom
13.01.2010, 13:47
Bio vec Red Bull Line Catcher

Sapa
13.01.2010, 14:42
A danas neki evropski free ride kup u Vars-u :sm022:

Onda naidje neki Arsenije na amc73: 'hucking cliffs', doin kicks, driving switch in the deep pow (a bez twinttipz)....i odvali ih sve.

hehehe
22.01.2010, 14:21
Vrnula se magarad još onomad i sve je bilo okej... pudera onoliko, teretnih skija isto toliko al je Avsenije posmatro sa strane ... neka, fala... ništa ne fali ni "francuskoj obradi" pista :)

Milos011
22.01.2010, 16:42
Ima i utisaka....

http://www.skimagare.info/forum/index.php?topic=255.msg2851#new

jones
16.03.2011, 14:58
Vidim da spominjes neki Dakine ranac, pa sam hteo da te zamolim, iako se ne znamo, prosle godine u decembru neko mi je maznuo Dakine pro dva crni, stari model, sa jos gomilom stvari, pa ako znas da neko nesto valja, molim te da mi javis... ja sam iz Zrenjanina i zovem se Misa, ranac su mi maznuli 14. 12 2010 uvece sa treninga, pa ako bilo sta znas ili znas gde bih mogao da trazim reci... Hvala unapred