PDA

Pogledati punu verziju : Freeride, Heliskiing itd. ...

Strane : 1 [2] 3 4 5

Sapa
08.04.2008, 21:14
Evo jos momenata:

Chikoo
08.04.2008, 21:24
Aj ponovi one prve dve slike,izgledaju ko najzanimljivije a mi vidimo samo 2 coska...

Sapa
08.04.2008, 21:32
Evo ih jos; autoportert, nemade me ko slikat, a meni bijase lijeeepooo i jos par pejsaza, impresije iz voza :sm011:

Sapa
08.04.2008, 21:37
i za kraj, jos malo voz, pa onda bmw-formula 1. nisu auto trke, vec model na ajrodromu

wlad
08.04.2008, 23:38
Bravo Sapa! Drago mi je da si se odvalio od skijanja :).

Flexon
09.04.2008, 00:36
svaka cast sta reci nemam rijeci :sm017: drago mi je da si se tako proveo
i da je bilo svedjanki i neutabanog snijega naravno
vrijeme je da se preko ljeta ozbiljno zasucu rukavi
i odvoje kakvi fondovi za pravi alat :sm011: :yay:

stekan
09.04.2008, 08:58
Eto, zbog ovakvih pojedinaca kao što su Sapa i Flexon, a posebno zbog ovakvih entuzijastičnih tekstova kao ovaj Sapin, u ovih par dana je nekolicina forumaša već kupila ili upravo kupuje nekakve lopate dužine 185 cm, dimenzija 122/90/115, radijusa 21 m, uzdignute na oba kraja. Još kad bi ih imali gdje voziti...

Nemanjus
09.04.2008, 09:02
Eto, zbog ovakvih pojedinaca kao što su Sapa i Flexon, a posebno zbog ovakvih entuzijastičnih tekstova kao ovaj Sapin, u ovih par dana je nekolicina forumaša već kupila ili upravo kupuje nekakve lopate dužine 185 cm, dimenzija 122/90/115, radijusa 21 m, uzdignute na oba kraja. Još kad bi ih imali gdje voziti...

Pitam se koji su to forumaši!!!

:D :D :D

Nemanjus
09.04.2008, 09:10
Možda je vreme da se promeni avatar???

A ne, nikad se ja neću odreći mojih slalomki!

:sm011: :sm011: :sm011:

Sapa
09.04.2008, 09:37
NEMKO, cestitam ti na nabavci !!! Puno pudera sa njima podero, nikad kantne ne ostrijo, samo u snjegu do pojasa skijao.

A nemoj se odricati svojih cackalica. Ovakvih dana kao sto ih je bilo zadnje sedmice u srednjim i zapadnim alpima nema tako puno………mada ja pratim stanje ; Ove sezone je bilo nekih 14,15 powderalerts, dakle skupi se barem 2,3 sedmice u godini kad se moze drogirati puderom. Slalomke nek sluze za sve, osim za prah koji zivot znaci.
Bilo je jako smjesno u tom Andermattu ovih dana. Na gondoli samo freeride skije, a podne kad se polu-mrtav vratis u selo, u onim pregradama za skije nadrealisticna slika: stoje samo Debele Lopateteine A. Sirotanovica. Ispred kafica, restorana kuca svuda vidis samo skije od 90+.
Lokosi koji vjerovatno 90% vremena skijajju na cackalicama, sad izvukli freeride skije iz garaza, podruma, potkrovlja. Vidijo sam I puno “turista” sa debelim skijama, sa naljepnicama shopova gdje su ih iznajmili. Mislim da je posao u freeride branschi cvao zadnjih sedmica u Svici (padalo ga je dosta i u 4 doline i drugim djelovima).

Jos jedna stvar. Marker Duke. Ti vezovi su bili nakaceni bukvalno na svaki drugi, treci par skija koje sam vidijo. Ne vjerovatno. A ako nije bio pricvrscen na Duke onda je bio na rossiju, dyna Px12, 14,16….

skiman
09.04.2008, 09:37
Možda je vreme da se promeni avatar???

A ne, nikad se ja neću odreći mojih slalomki!

:sm011: :sm011: :sm011:

Ni ja svojih veleslalomki, al ču zato kupit i novi par slalomki, tek toliko da se nađe....:sm011: :smoke: Sapo, šta reči drugo, nego da sam sretan da si se nauživao, Šveđanke su bile OK, ili??.....Uz tvoje slike još mi je i više žao, da nisam imao fotoaparat sa sobom na Kopama........

plageton
09.04.2008, 11:19
svaka cast sta reci nemam rijeci :sm017: drago mi je da si se tako proveo
i da je bilo svedjanki i neutabanog snijega naravno
vrijeme je da se preko ljeta ozbiljno zasucu rukavi
i odvoje kakvi fondovi za pravi alat :sm011: :yay:

Kakav alat? Za sneg ili za Svedjanke?

Chikoo
09.04.2008, 11:24
Sto se svi uvatise za te svedjanke,a sta kazes kako su se ono zvale....:sm011: :sm023:

Sapa
09.04.2008, 13:03
Pa dobro momci skrece te sa teme. Svejdanke su pomenute ne kao seksualni objekti nego kao izvrsne skijasice. Kako se zovu ne znam, al smo caskali. Ona ‘Zhuja’ sa fotografije, u flourescentnoj Narrona jakni sa Volkl Gotamom, model od prije neku godinu, je nedavno ponovo pocela da skija; vec godinama je upraznajvala samo telemark. Ima snage ko konj ili bolje reci ko koblia (bez da sam mislijo da vrijedjam). Skijali smo barem tri zice (gondole) sve nekako uporedo, tj sa moje strane nije bilo intenzije da ih pratim, al one sve zamnom :-)) . Dobro reko; odskijam komad potrudim se, ali dole na dnu hocu da lipsem, legnem u snjeg. Eto ti “Zuje” proleprsa na Gotami bas ko gorska vila. Stane pored mene ko da nije napravila 10tak dugih zavoja kroz cjelac (bas bas leprsavo u super stilu), puca od snage, zubi se bjele (samo mislim da je “pirgava po celom telu”). Stane tako smije mi se vidi ona lipso ovaj stari bosanski-brdski konjic. Ali konjic sve prednjom, reko neces vala prije mene dole biti (klasicni glupi bosanac, sta ces krv nije voda), bilo je bas smijesno.
A padoh, dok smo prvi put pokusali da se snimamo, ona stajala iza cekala da se zavrsi snimak L Ja reko sad ces vidit lutko….………..tu sam, mislim pobro gomilu simpatija na smislu za humor (ne na padu), steta sto je bila nedelja i sto smo za koji sat trebali da krenemo kuci……

Prica mi nesto, a ja velim: Svedska. Hladno, ali zato standard burazer(ko)…………..:-))

Jako simpaticna, samooooo, noge ko ikoji fudbaler desni/lijevi bek, jedna njena ko dvije moje nogice zajedno.

Momci ko bi njoj ista mogo “offpiste” mislim van skijaske staze, ja bi mu odma nove skije kupijo.
Sto se alata tice, mislim da moras biti zivotinja da bi je “sredijo” u bilo kom smislu tog izraza.

Steta sto se na slici ne vidi devojcica sa crvenom jaknom, one zelene ‘lopate ‘ joj zaklonile lice, hmmmm, bjutiful girl, dobra skijasica, ali ne tako dobra kao Zhuja, sta ces valjda to tako mora; Nemos bit i zayeban i lijep istovremeno.

plageton
09.04.2008, 13:17
Sto se svi uvatise za te svedjanke :sm023:

Pa ebiga, nisu svi ljubitelji fri rajda...

Sapa
09.04.2008, 14:11
ON-topic,

Chickoo, a i ostali koji imaju mogucnosti:

http://www.j2ski.com/snow_forecast/Switzerland/Nendaz_snow.html

Wednesday: 10cm
Thursday:0cm
Friday: 33cm
Saturday: 29cm
Sunday: 8cm

Vidji petak i subotu uzas; opet puno snjega.

Chikoo
09.04.2008, 17:58
Pa ebiga, nisu svi ljubitelji fri rajda...

Nas kako,nakon sto ju je Sapa opiso ja bih se ipak odlucio za freeride,sta ces valjda to ide s`godinama:ski: :sm018:

oggy
09.04.2008, 22:18
Sto bi rekli: Svedjanka je Svedjanka, al dvaput je dvaput!

(neam pojma kake veze to ima iscim)

Dobre slike i po obicaju, jos bolji opis...

Tadija_91
10.04.2008, 00:27
Nas kako,nakon sto ju je Sapa opiso ja bih se ipak odlucio za freeride,sta ces valjda to ide s`godinama:ski: :sm018:
sa godinama? Sta ce biti sa mnom? :D

Sapa
18.04.2008, 17:12
Da li neko (osim Flexona) prati ovu on-line seriju??? Glavne uloge Pep Fujas i jos neki drugi K2 heroji: Lutaju divljnama Amerike traze puder i naj ludje spustove da bi na istim izveli naj ludje BC freestyle trikove tipa skok misty flip sa stjencuge od 10tak i vise metara...........super akcija.

http://www.powderchurch.com/forum/topic/show?id=1198440%3ATopic%3A9064

http://poorboyz.com/node/149

http://www.powdermag.com/av/Hunting_Yeti_2-2/

Do sad su kolko sam provalijo napravljene dvije webepizode.

Chikoo
18.04.2008, 21:06
Odlican videJo,kamera,muzika....sve vrhunski odradjeno:bootyshak

Sapa
18.04.2008, 21:08
Naidjoh na ovaj text. Covjek prepricao svoja prva iskustva sa skijanjem u dubokom snjegu. Ta trapavost u prvim pokusajima da se vozi cjelac su detaljno opisana; i nekako mu iskustva identicna sa mojim (vjerovatno prica vazi za vecinu koji sa utabanog prelaze na tro-dimenzijonalno). Jedino je mu je metoda ucenja bila drugacija; Vrijedi procitati.

http://www.achievingexcellence.com/p-a_skiing_powder.html

wlad
19.04.2008, 00:03
Moja iskustva govore da se treba "pustiti" niz padinu kada se uči skijanje van staze po dubokom snegu (suprotno "staroj" školi da treba da se nagne nazad - treba stajati neutralno i imati brzinu). Naravno da na početku mora da se pada, ali mislim da je daleko lakše prve korake u celcu savladati skijajući većom brzinom, nego ići sporo. Ići sporo (osim ako nije u pitanju preširoka skija) znači da "propadaš" a samim tim i imaš daleko slabiju upravljivost / teže je upravljati skijama - pogotovo za početnike (u celcu).

Takođe, ne treba se "boriti" sa snegom, tj. skijati na "silu", pošto je "reakcija" u dubokom snegu daleko snažnija - i može joj se odupreti samo ako "legneš na padinu".

Procenjivanje terena i tipa snega i reagovanje unapred se savlađuje kasnije.

I naravno, "bez alata nema ni zanata", šire/duže skije znatno pomažu. Širina i dužina da se manje "propada", a dužina obezbeđuje i stabilnost.

I na kraju, bez dosta skijanja nema ništa. Kao i na stazi, i skijanje van staze zahteva "trening", tj. razvijanje osećaja, balansa, brzine, tehnike itd....

Tadija_91
19.04.2008, 00:23
Da li neko (osim Flexona) prati ovu on-line seriju??? Glavne uloge Pep Fujas i jos neki drugi K2 heroji: Lutaju divljnama Amerike traze puder i naj ludje spustove da bi na istim izveli naj ludje BC freestyle trikove tipa skok misty flip sa stjencuge od 10tak i vise metara...........super akcija.

http://www.powderchurch.com/forum/topic/show?id=1198440%3ATopic%3A9064

http://poorboyz.com/node/149

http://www.powdermag.com/av/Hunting_Yeti_2-2/

Do sad su kolko sam provalijo napravljene dvije webepizode.
jel treba ja da ponavljam stihove naseg cuvenog geometra??? :D:D
salim se, kad budem imao vremena odgledacu, ne sumnjam u kvalitet i kvantitet akciJe i powdera/pudera

Sapa
19.04.2008, 11:38
Evo drug Wlad je to sve fino teoreCki izlozijo(djes wlad nema te 100g. ?).
E sad praxa je druga prica; Ovaj Shwedski akcijoni film sa Sapom u glavnoj i svedjankama u sporednim ulogama ce mozda da pomogne kao pokazno gradivo za prakticnu nastavu:

http://www.youtube.com/watch?v=CrNlYYFomEo

Ova tehnika se zove impresioniranje skijasica iz Skandinavije; pocinje normalanim poludugim zavojima, uz pokusaj da se faktor impresioniranja digne na kwadrat, tj da se iz normalne predje u switch voznju. Zavrsava se nestajanjem ispod debelog snjeznog pokrivaca, uz rijeci: 'id u p... ......!!!'

nego Wlad imas ti u vecini stvari skroz parvo. Ko i svaki drugi hoby, i ovaj moras da volis, tj da ti je samo offpista na pameti, i onda sve samo dojde, ovom il onom metodom. Jedino bik dodao ovo. Neutralan polozaj je naravno optimalno stanje za skijanje, i naravno da ne treba uciti da se sjedi na skijama, ali u odredjenim tipovima snjega, terena, stavljanje tezista na repove je sastavni dio igre. Cu ti kazem; Moja skija stoji centralno montirana, steta, jer sam da bih imao 'float' morao tu i tamo da vrhove dizem iz snjega, bacajuci tezinu u nazad. Freeride podrazumjeva tu i tamo gicanje, cupanje, ali kad dodje onaj momenat da skije zaplove puderom........................nirvana.

wlad
19.04.2008, 14:28
Posao Sapo, posao :hair:

Slažem se da je nekada lakše "sesti nazad", ali takođe mislim da je jedna od osnovnih "grešaka" početnika (van staze) kada čuju "samo sedni na repove" od stare garde. Stare (uske) skije nisi mogao nikako drugačije ni da izvadiš iz dubokog, osim da legneš na repove.

Sa ovim novim modernim lopatama, ako imaš prave štapove (ljudske krplje na njima :dontknow: ), samo se odbaciš, pustiš brzinu i zaploviš :sm011:

A za impresioniranje, potraži skup na:

http://www.babesinthebackcountry.com/

hahaha :)

Flexon
19.04.2008, 14:50
nije uvijek potrebno skijati u sjedecem polozaju prilikom skijanja kroz cijelac
naravno to dosta zavisi od opreme kao recimo u sapinom slucaju
gdje su skije montirane centralno (sto ja ne preferiram) i imaju tendenciju
da oponasaju podmornicu
ali bitno je da se skija powder i ovaj filmic je haos sapa samo mislim da si
previse zanemario sporedne uloge
cak i na uskim skijama je moguce skijati sa tezinom prebacenom na vrhove
potrebno je samo zauzeti sto uzi polozaj skija i tezinu podjeliti 50/50
ima par dobrih primjera na nekim starijim ski filmovima
a sto se plutanja po snijegu tice wlad ti sa svoim skijama montiranim +5
mozes da opteretis vrhove koliko hoces i da jos uvijek plutas po prasini
u sterilnoj sobi a ne po snijegu (rocker je cude hehe):sm004:

Flexon
19.04.2008, 14:52
P.S
wlad kad budes rezo one koze nek ti ne bude tesko da stavis neku sliku
unaprijed zahvaljujem hehe

wlad
19.04.2008, 15:39
Potrudiću se da napravim materijal :) (za kože).

Kad smo kod frirajda, evo oduševili se ljudi krasnom poljanom iz Rusije (slike od pre neki dan), tereni su zaista fantastični:

http://www.redbullskiing.com/photos/2008/04/from-russia-with-love.php

jijang
19.04.2008, 20:01
Ja sad odgledao Steep.Au jebote...
Znaci toliko sam se smorio. Zasto nisam rodjen negde na planini.Ili bar na okeanu da mogu da surfujem.
Doug Coombs je skijao u svom dvoristu.pa da sam mogao da skijam u dvoristu ko klinac sad bi bio na vrhu sveta.
Film je jako dobar.jedan od boljih sportskih dokumentaraca. Pored toga bih preporucio Yamakashi i Riding Giants o parkouru i surfu.
Jedno pitanje za sve: Jel vam smor kad idete sami da skijate.znaci zamislite da imate sve uslove,ali nemate ekipu nego ste sami na stazi. Dal vas smori posle nekog vremena?
Sad cu da vidim ovo sto je Sapa okacio.

Jos jedno pitanje: Iznajmio sam prave freeride skije prvi put ove godine- Head Monster, ne znam tacno koji model i s obzirom da su bile 10,15cm vise od mojih Magfire-ki imao sam ogroman problem da kontrolisem. Na kraju sam ih vratio i odvezao sve sa Magaretom mnogo bolje. Jednostavno bile su mi prevelike... Sta radim pogresno i dal je toliki problem ako vozis powder bez pravih freeride skija?hvala

Tadija_91
19.04.2008, 20:31
Jel
Jedno pitanje za sve: vam smor kad idete sami da skijate.znaci zamislite da imate sve uslove,ali nemate ekipu nego ste sami na stazi. Dal vas smori posle nekog vremena?
ma meni nije smor uopste...sam sa planinom, shvatis kako si mali, posebno ako je neka mecava...sa drustvom je jedino super ako je neko lud za skijanjem kao ja pa se dize u 15 do 8...i ne obraca paznju na upale misica...ono dozivanje mobilnim...cekam te na vrhu/dnu... ni to mi uopste ne prija( ne prija ni kreditu na telefonu takodje)...i jos jedna bitna stvar: da moze da me stigne :D

Chikoo
19.04.2008, 22:36
Jedno pitanje za sve: Jel vam smor kad idete sami da skijate.znaci zamislite da imate sve uslove,ali nemate ekipu nego ste sami na stazi. Dal vas smori posle nekog vremena?

Naravno da je SMOR!Ja dodjem kuci i onda izmaltretiram zenu i decu pricajuci o svojim dozivljajima.
Slusaju oni mene a onda ide pitanje;a kad ces nas da vodis na bazen.I onda ebiga sta ces.Familiju na bazan a ti uvece na forum da se bar malo izjadas nekom ko te razume......:sm019::ski:

milos_pg_91
19.04.2008, 22:38
ma meni nije smor uopste...sam sa planinom, shvatis kako si mali, posebno ako je neka mecava...sa drustvom je jedino super ako je neko lud za skijanjem kao ja pa se dize u 15 do 8...i ne obraca paznju na upale misica...ono dozivanje mobilnim...cekam te na vrhu/dnu... ni to mi uopste ne prija( ne prija ni kreditu na telefonu takodje)...i jos jedna bitna stvar: da moze da me stigne :D

Ja se slazem sa Tadijom u potpunosti.. :ski:

Flexon
19.04.2008, 23:58
i ja se tu slazem sa tadijom nije nikakv problem skijati sam
sa drustvom vise manje nisam imao srece
svaki put se zavrsi kao da sam sa grupom trudnica joj meni je hladno
joj ja sam umoran joj vjetar puse joj noge me bole itt
nikada vise ne planiram ici sa nekim ko nema svoju vlastitu odgovarajucu opremu to ti je siguran recept za propao dan
dosta puta sam dao prijateljima svoju ekstra opremu da odemo na skijanje
i svaki put mi se o glavu razbilo...
jedino sa kime sam imao srece to je moj stari skijanje od do
kad sam na skijaskom odmoru imam potrebu za dvije stvari
skijanje i odmor do ponovnog skijanja (spavanje):sm019:

wlad
20.04.2008, 00:07
Ja sad odgledao Steep.Au jebote...
Znaci toliko sam se smorio. Zasto nisam rodjen negde na planini.Ili bar na okeanu da mogu da surfujem.
Doug Coombs je skijao u svom dvoristu.pa da sam mogao da skijam u dvoristu ko klinac sad bi bio na vrhu sveta.
Film je jako dobar.jedan od boljih sportskih dokumentaraca. Pored toga bih preporucio Yamakashi i Riding Giants o parkouru i surfu.

Sve su to prioriteti u životu, i sada možeš da radiš 8 meseci a onda da skijaš 4 meseca, al' *ebiga, nije skijanje (baš) sve :sm022: .

Sad cu da vidim ovo sto je Sapa okacio.

Meni ne, s' obzirom da je dosta žičara sporo, nije loše imati prijatelja dok se voziš do gore (ili mp3 player), ali što neko pomenu, posle moraš da ih čekaš kada se spustaš ;).

Jos jedno pitanje: Iznajmio sam prave freeride skije prvi put ove godine- Head Monster, ne znam tacno koji model i s obzirom da su bile 10,15cm vise od mojih Magfire-ki imao sam ogroman problem da kontrolisem. Na kraju sam ih vratio i odvezao sve sa Magaretom mnogo bolje. Jednostavno bile su mi prevelike... Sta radim pogresno i dal je toliki problem ako vozis powder bez pravih freeride skija?hvala

Možda su ti bile predugačke, ili si navikao na (pre)kratke, ili im nisi dao dovoljno vremena da se navikneš na njih :dontknow:

Magare je isto dobar za van staze, freeride lopate pomažu kada je dublji sneg i/ili kada je teži sneg (vlažan, sa pokoricom itd.). U svakom slučaju sa freeride skijom možeš da skijaš ceo dan a da ne umreš ;). Vozi Magfire, pa kada vidiš da "ne ide dobro" u nekim situacijama a ti rentaj lopatu neku da vidiš ide li bolje :). Jedini je problem što lopate nešto i ne viđam u našim rentalima....

Sapa
20.04.2008, 14:16
Mislim da su bile pre dugacke; 10-15 cm za neku onetip skiju je mnogo. Da je u pitanju twintip skija ne bi bilo strasno, jer su te skije svakako vodljivije od klasicnih.
Mozda bi takav srazmjer bio optimalan ako fullforce skijas extremniji steep&deep. Ali kontam da si ti skijao u nekom poludubokom snjegu, na nekim normalnim nagibima. Naj bolje bi bilo da jedna offpiste skija bude negdje u tvojoj visini +5 do -5. A sigurno ti ne trebaju freeride skije da bi skijao dubok snjeg. Ima toliko rekreativnih allround modela koji su pogodni za to. Razika je u onome sto su Wlad i Flexon konstatovali. Sa freeride skijom to sve ide lakse. Ne tones ili tones manje. Sa klasicnim skijicama je teze skijati u dubokom cjelcu u dugim zavojima. Ma maheri mogu sve, ali to ide tesko nemoze u stvarno dubokom snjegu, a pogotovo kad je razrovan(u razvrovanom dolaze freeride kvaliteti do izrazaja) Zadnji put vidjeh nekog tipa na Volkl racetiger ili nesto slicno, ide covjek ko zmaj ali samo kratki zavoji. Skijao sam sa drugovima, oni obojca na cackalicama, a vole cjelac mnogo. Dobro skijaju, ali nista osim kratkog zavoja ne ide. Fali stabilnost, float. Moja skija je npr. sasvim oke, ali nista vise od toga i njoj fali koji mm sirine i cm duzine za pravi 'surf osjecaj za feeling'.

Flexon
20.04.2008, 17:49
Sta radim pogresno i dal je toliki problem ako vozis powder bez pravih freeride skija?hvala

jedina stvar koju si pogresno uradio je to da si odustao prerano
ocekivao si da se monster ponasa kao megfire i kad se to nije desilo
razocarao si se i odustao
a trebalo je jednostavno da prilagodis tehniku jer ipak sve karakteristike
su drugacije veca duzina predpostavljam tvrdja skija i sira
samo je trebalo da upotrijebis malo vise snage uz vecu dozu samopouzdanja i bio bi nagradjen kako nisi ni sanjo
bolja stabilnost pri brzini i u duzim zavoima bolja plovnost
jednostavno daje osjecaj da je staza ravnija nego sto jeste
pitas dali je problem voziti powder bez freeride skija ja mislim da jeste
ima ljudi koi to rade sa lakocom naizgled ali i ti isti ljudi ce ti reci da su se
razvalili od samo par voznji
a uciti voznju u powderu sa obicnim skijama je dobar recept da izgubis samopouzdanje i zamrzis ovaj sport za sva vremena
mislim da je puno lakse skijati freeride skije na uredjenoj stazi nego obratno
i ja zato preporucujem u svakom slucaju freeride skije za svakoga izmedju
90 i 100 milimetara uz par modela koje mogu i sa koim milimetrom vise
i usput su odlicna platforma za zezancije kada se nalazis i na najblazim stazama dok ucis prijatelje da skijaju
ti mozes uvjek prebaciti u ruckwertz ili stavec ne
samim tim da utjeras skiju od 25-30 metara radiusa u zavoj od 5 metara
je avantura za sebe i definitivno poboljsava tehniku skijanja
ali to je moje misljenje neko uziva u vjezbanju naginjanja i carviranjem
istih zavoja 5 sati u danu meni je to interesantno kao gledati farbu
kako se susi
ali to je moje misljenje i ne znaci da sam u pravu
svakom njegovo

Sapa
20.04.2008, 21:16
ima ljudi koi to rade sa lakocom naizgled ali i ti isti ljudi ce ti reci da su se
razvalili od samo par voznji
a uciti voznju u powderu sa obicnim skijama je dobar recept da izgubis samopouzdanje i zamrzis ovaj sport za sva vremena

Sad sam 2 dana skijo iskljucivo puder sa ljudima koji voze cackalice. Evo prizna cu javno, umorijo sam se isto kolko i oni, ako ne i vise. Ljudi imaju kondicije, sportski tipovi. Razlika je jedino u dozivljaju skijanja. Dok oni na cackalicama samo slalomaju u dubokom cjelcu, ja sam mogao da se zaletim, vozim duge zavoje, skacem preko grba, sve i svasta...dok je bilo snage.

Inace godinama sam vozijo offpiste na cackalicama i nisam to nikad zamrzijo, cak sta vise; Upravo su me carveri, neke 1999, naveli da pocnem ozbiljnije skijati offpiste. BIlo mi je to toliko dosadno na stazi, da sam poceo da 'smisao zivota' trazim van staze. Sad kad vozim semi-freeride skiju, mogu samo da kazem razlika je drasticna!! I to ne toliko u shirini kolko u flexu. . Dok je moj cmax10 i slicne skije prosjecao kroz snjeg i tonuo u dubinu, kad god bih ja malo pritisno u zavoju, ovaj moj Foil se fino ugiba, participira sto bi rekli, puno stabilniji osjecaj ma ne moze da se poredi sa obicnom skijom.Mogu samo da pretpostavim koji je osjecaj skijati na Sethu ili Gotami Ja sam definitvno i nepovratno preobracen. Sad nema sanse da bi uzimo da skijam ista u pravcu klasicnih carvera. Moja sjedeca skija ce da bude 90+ ako ni zbog cega onda zbog cinjenice da vec 4ro ljudi sa foruma ima shiru skiju nego ja........e pa necemo tako. :cool:
Ma salim se, sad znam sigurno sta dobijam tom extra shirinom, a znam da ne gubim nista na staz. Onaj rebound koji daje jedna piste-skija, kad se izlazi iz zavoja, cu uvjek rado da mjenjam za extra float u dubokom snjegu.

wlad
20.04.2008, 23:42
Kad baciš Seth u duboki sneg i kako treba - sama te skija vozi, izbaci ona energije u zavoju, ali samo po dubokom :sm011: .

Nego, sada sam se setio jedne scene na padini pre neku nedelju (Bjelasica), pita me čovek kako skijam po toj padini? Ušao on na istu padinu i ne može da krene, sa uskim skijama se zaglavi i ne mere da ide dole (blaža padina a dubok ne-lagani sneg). Takav specifičan sneg ne možeš "da voziš" bez lopata (osim ako je padina strmenica)..

jijang
21.04.2008, 15:36
Da,sad mi je malo jasnije. Treba vremena da se totalno adaptiram na drugaciji nacin voznje. Steta samo sto kod nas ne mogu nigde da iznajmim pa da probam. Dobro,sad mi je za nauk.
Hvala svima.

Tadija_91
22.04.2008, 20:40
ako ni zbog cega onda zbog cinjenice da vec 4ro ljudi sa foruma ima shiru skiju nego ja........e pa necemo tako.

five and counting...:sm019::cool::sm019:
steta sto je edit 5 min :D:D

Tadija_91
22.04.2008, 21:24
a to moze da znaci samo jedno...salomon 1080 GUN 122/90/115 je moj:cool::cool::cool::cool::cool:

wlad
22.04.2008, 23:00
Bravo :dziveli: vidim da si i dužinu dobru odabrao :ok:

Neka powder bude s' tobom :sm018:

Tadija_91
22.04.2008, 23:10
hvala, hvala
i duzinu i sirinu :cool::D

Flexon
23.04.2008, 01:25
a to moze da znaci samo jedno...salomon 1080 GUN 122/90/115 je moj:cool::cool::cool::cool::cool:

svaka cast odlicna skija neces se pokajati
jedna od boljih puder skija
a jos na to u junackoj duzini

Sapa
23.04.2008, 07:45
To "mali i to veliki "!!!!(mali koji ih je dobijo , a veliki koji mu ih je izvukao na licitaciji, znace oni koji je koji).
Tadija buduci terminator za metre snjega, tro-dimenzijonalne terene, prepreke i slicno. Persu jaski tebra.

PS
Ih kad sad nabacim Legend Pro XXL, cu vas pitam cija je skija crnu vunu prede.

wlad
23.04.2008, 11:58
Ih kad sad nabacim Legend Pro XXL, cu vas pitam cija je skija crnu vunu prede.

I da se odrekneš twintip-a? ;) Sapo, kao predstavnik progresivnih članova foruma predlažem ništa ispod 120 u struku u sledećem koraku ;) (hellbent??? :D)

Flexon
24.04.2008, 00:20
uh vec danima gledam Legend Pro XXL
za 399 krvnih zrnaca 60% popusta
pa haj budi normalan:sm022:

milos_pg_91
24.04.2008, 15:55
a to moze da znaci samo jedno...salomon 1080 GUN 122/90/115 je moj:cool::cool::cool::cool:

Bravo Tadija, svaka cast :yay:

Flexon
30.04.2008, 21:07
ja sam potego obarac :glavaozid :glavaozid :glavaozid cekam isporuku
toliko o karakteru:sm022:

Sapa
02.05.2008, 08:35
Ihaaa! Bravo majstore! Model zbog kojeg bi izdao twintip-stvar i ponovo preso na onetip. Ako je suditi po zvanicnim, a i nezvanicnim testovima, ta skija sama ide kroz puder (ako imas teknike i fizike u nogama). Nek budu sa srecom; cool skijetina. A sigurno je cool i ovaj Gunj, lahka i mehka skijica za plovidbu dubokim snjegom; Eto uz slalomskog Fischera, i freestyle Salomon postade zastitni znak skimagaradi.Life is a miracle.

Flexon
02.05.2008, 13:17
miracle sto bi rekli svabo ceh i englez

xxl u izvedbi 194 zadnja koja je bila na prodaju po ovoj cijeni
nisam mogao da izdrzim taj psihicki pritisak i pokleknuo sam na kraju
jos uvijek ocekujem isporuku drugovi u centralnom komitetu UPS-a
kazu da ce isporuka biti negdje oko ponedeljka
jedino me brinu neke horor price o ostecenjima na dynastar skijama
o koima citam vec neko vrijeme na forumima kojekakvim
i ako se ne varam xxl je jos uvijek rucni rad za razliku od legend pro
sastavljan u nekim laboratorijama podno nekih manje poznatih planinskih masiva
a posto sam ih dobio vjerovatno ispod tvornicke cijene nemadoh srca da odolim
jedino mi je drago da nije bilo 187 verzije za uzet jer bi u tom slucaju
predpostavljam zavrsio skijajuci iskljucivo ovu skiju
a ovako pozicija devetki nije ugrozena kao skije za svaki dan
mislim da je 194 i radius od 41m malo premasivno za svaki dan
ali ko zna mozda se pokaze i suprotno

Sapa
02.05.2008, 15:46
xxl u izvedbi 194 zadnja koja je bila na prodaju po ovoj cijeni
nisam mogao da izdrzim taj psihicki pritisak i pokleknuo sam na kraju
jos uvijek ocekujem isporuku drugovi u centralnom komitetu UPS-a
kazu da ce isporuka biti negdje oko ponedeljka
jedino me brinu neke horor price o ostecenjima na dynastar skijama
o koima citam vec neko vrijeme na forumima kojekakvim
i ako se ne varam xxl je jos uvijek rucni rad za razliku od legend pro
sastavljan u nekim laboratorijama podno nekih manje poznatih planinskih masiva
a posto sam ih dobio vjerovatno ispod tvornicke cijene nemadoh srca da odolim
jedino mi je drago da nije bilo 187 verzije za uzet jer bi u tom slucaju
predpostavljam zavrsio skijajuci iskljucivo ovu skiju
a ovako pozicija devetki nije ugrozena kao skije za svaki dan
mislim da je 194 i radius od 41m malo premasivno za svaki dan
ali ko zna mozda se pokaze i suprotno

Nek si pokleko, u tim stvarima treba bit slab karakter.:ok:

Nego te price o ostecenjima jos ne cuh. A bas pratim sta selo o njim prica i napalijo sam se samo tako. Izmedju ostalog na nekom forumu citam komentare nekih momaka, freeride-rekreativaca; vozili su XXL citavu ovu sezonu. Kunu se. A inetersantno je da vecina ljudi koji se javljaju voze upravo 194 i svi su odusevljeni. Moram da priznam da nije bilo komentara o bilo cemu osim o performansama van staze, a ti komentari bijahu samo superlativni.

Sapa
02.05.2008, 21:33
Flexone i onda ozbiljno da razmisis da na tu dasketin nabacis jedne ovakve vezove:
http://www.dynafit.de/uk/15/674/48150-TLT_Vertical_Race_Ti.html :sm017:
(vake je imo prisravljene rahmetli Dough Coombs na svom SV-u). Pa da od iduce sezone drasticno prosiris horizonte i uzivas punim plucima. Tour-ride-tour.........PS
Procitah negdje recenzije, to cu da iskopam; hvale mu freeride karakteristike samo tako.Pa kad su valjali Coombi, valjda ce i tebi da posluze.
Covjece kod ovog dynafita nema fora i fazona, gadjanja terminima, freeride ovo ono, ljudi prave vrhunsku profesijonalnu opremu.

Flexon
03.05.2008, 00:01
razmisljo sam ja o dynafit opciji i to dosta ali u tom slucaju
bih iste syavio na m999 od 181 a posto su one slicnih dimenzija
kao i SP mogao bih da koristim iste koze i za jedne i za druge
jedino je zajebancija oko cizama ali mislim da od sljedece sezone dolazi bruka novih cizama
mada je to sve skupa malo zesca investicija
ali koliko nacuh sljedece sezone dynafit vertikal dolaze sa povecanim dinom do 12 sto nebi bila losa opcija
u tom slucaju xxl ce da dobiju nesto u klasi ff 17 ili 18 (koje preferuram a vidio sam da ima na jednom mjestu pjeftino) ili px15

milos_pg_91
03.05.2008, 00:45
Sapo, evo nesto za tebe, al si vjerovatno vec vidio ovo :)

10 godina Chamonix Freeride Days-a
Natjecanje kojim u Chamonixu obilježavaju kraj skijaške sezone u nedjelju, 4. svibnja doživjeti će svoje jubilarno, 10. izdanje.
http://www.skijanje.hr/slike/slike_3/r1/g2008/m05/x216170509756188314.jpgChamonix Freeride Days postao je tradicija za karaj sezone u Chamonixu. Natjecanje svake godine obrađuje drugu temu, a ove godine organizatori konačno žele doznati tko su pravi vladari bijelih strmina. Zbog toga će na Grands Montetsu "tehničare" koji prefreiraju ispeglane staze, s unaprijed postavljenim zadacima, suprostaviti freeriderima koji prednost daju netaknutim snježnim prostranstvima, ne obazirući se pritom previše na savršenstvo svoje tehnike.

Tehničare će predstavljati Kjetil Andre Aamodt (http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=17102), slalomski olimpijski pobjednik Jean-Pierre Vidal, Steve Missillier, Yannick Bertrand i dr., dok je najzvučnije ime među freeriderima Guerlain Chicherit, četverostruki svjetski freeride prvak.

Od popratnih sadržaja bit će održana likovna radionica, a novcem prikupljenim od prodaje slika pomoći će se ekološkim programima u Mont-Blanc regiji. Tu je još i izložba fotografija koje su fotografi amateri i profesionalci snimili tijekom skijaške sezone, swiming pool run, snowpark...

Iako će ovim događanjima biti obilježen kraj sezone u Chamnixu skijalište će ostati otvoreno još tjedan dana, do 11. lipnja. Prema prognozama tamo još uvijek vladaju odlični snježni uvjeti. Na pojedinim dijelovima skijališta debljina snijega premašuje 2 metra.

Boli njih uvo, sad 'zakljucuju' sezonu :) .. Ja navijam za freeridere :)

Eee, da , da napisem izvor: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=19165

P.S. 100i post, yeah :)

Flexon
03.05.2008, 13:31
http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=121035

sapa evo jednog primjera problema sa dynastar lp
ali sam vidio jos na dva mjesta
mada se ja nadam da cu biti bolje srece
za ovu cijenu na kozmeticka ostecenja ne gledam
jedino strukturalna

Flexon
03.05.2008, 14:32
potencijalni kandidat

http://www.levelninesports.com/tyrolia-2006-free-flex-plus-ski-bindings-blackgold-p-1373.html

ja mislim da je i cijena pristojna

Sapa
03.05.2008, 15:42
Auuu, nisi trebo ostavljat taj linak, srce mi se cjepa. Cjena je sta reci. Meni bi legla i ona 14ka ili 17ka, mada kad vidim onaj px12 za 79 dolarcica, mislim da sam musterija. Daj da ti siljnem pare pa da mi ti to posljes ko "poklon" da me ovi moji Eu-inkvizitori ne opajaju dodatnih 25% na uvoz, mada kad platim 60tak evra za PX ni 25% poreza nije strasna stvar.

Flexon
03.05.2008, 16:08
px je 89 a p12 je 79 sto je prilicno dobra opcija nisam odavno vidjeo da
neko ima stare pivot vezove na prodaju
a sto se transakcije tice nije ni to nesto sto nije izvodljivo
jedino ne znma kako ide sa postarinom ali sve se moze kad se hoce
ona 17ka je ko dusa ja sam odusevljen zaista istima jer ih imam na 999
ali sam htio da vidim kakva je razlika izmedju njih i race 18-ke
jer 18 nema onu gusjenicu
a razlika u cijeni je svega 10 krvnih zrnaca

Flexon
03.05.2008, 16:13
onaj p12 je demo vez sto je jos bolja opcija
ako ste citali tgr forum u zadnje vrijeme
te se tu prirodno nadoveze ovaj post
http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=114315
ovo zvuci zaista uzbudljivo

Flexon
07.05.2008, 01:41
dynastar pro ryder XXL su stigle jedina rijec kojom bi ih opsiao je OGROMNE:hair:
zamislite dvije skije za SG ili spust spojene u jedno sa slicnim flexom hehe
rockera nema meni se ucinilo da su rekli da ima ali nema
camber je izmedju 1.5 cm i 2 cm nisam mjerio ali je zastracujuci
ah da zaboravih da napisem u vise su nego perfektnom stanju
e sada za one koji su nabavili salomon GUN u ovoj zadnjoj akciji
zamislite tu istu skiju sa ekstra 2 cm u struku i jedno 20 cm vise efektivne duzine :hair: :hair:
ali sve u svemu sam odusevljen pogotovo kad stignu i na njima etiketa sa cijeno 999$ a ja platih 399$ moglo je i jeftinije ali necemo sitnicarit;)
Sapa samo jedno da ti kazem uzimaj i ne okreci se
kad jednom predjes preko svih zastrasujuci cinjenica bices odusevljen
......

wlad
07.05.2008, 02:18
Pa šta da se kaže osim: zdravo ih trošio!

Pretpostavljam da uz te skije ne moraš da nosiš dodatnu lopatu u rancu?! :sm011: To se zove ušteda na prostoru i novcu, sada samo uzimaš transiver (ne treba ti ni "proba", sa tom dužinom skija :D).

Nego, sada se nešto mislim, pitanje je da li možeš i u lavinu da potoneš sa tolikom površinom (ne treba ti ni ABS?) :yay:

Šala mala, ali željno iščekujem review :sm018:

Flexon
07.05.2008, 02:22
na sidevall pise:
'Born in Chamonix Mont Blanc Valley' :ok:

Sapa
07.05.2008, 09:36
dynastar pro ryder XXL su stigle jedina rijec kojom bi ih opsiao je OGROMNE:hair:
......

Ih. Zavidim ti. Nek budu sretne i bericetne: May pow be with you.
PS
Anegdota jednog tipa sa ryder XXL u gondoli u Obertaurenu; Pito ga Njemac je su mu to skije za skijaske skokove.

Tadija_91
07.05.2008, 18:40
e pa nek je sa srecom Flexone...
PS jos malo pa smo freeski forum :D:D:D

wlad
07.05.2008, 22:56
Anegdota jednog tipa sa ryder XXL u gondoli u Obertaurenu; Pito ga Njemac je su mu to skije za skijaske skokove.

To je mene Miloš sa Jezerina pitao za Seth dok sam se 'fatao na tanjir na Ključu :D. Ali (mislim) da se šalio :dziveli:

Sapa
07.05.2008, 22:58
onaj p12....
te se tu prirodno nadoveze ovaj post
http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=114315
ovo zvuci zaista uzbudljivo

Tek sad procitah. Ako ovo radi stvarno radi u praxi onda je tip Genije!!

Nego u vezi onih (dynafit) turnih vezova, vidim zadubijo si se u problematiku i definitivno imas pravo ako bih ih stavijo na 181 a ne na XXL. Za ture je puno bolje imati kracu (laksu) skiju. A tog novog monstruma XXL fakat treba naoruzati sa tom tirolijinom 18kom.

Sapa
07.05.2008, 23:01
To je mene Miloš sa Jezerina pitao za Seth dok sam se 'fatao na tanjir na Ključu :D. Ali (mislim) da se šalio :dziveli:

Wlad, taj XXL od 194 kad vidis uzivo, to po dimenzijama i konstrukciji stvarno izgleda ko da je pravljeno za Mati Nikenena, a ne nekog alpskog skijasa.

trendo
07.05.2008, 23:17
Mislim da je ovo pravi Thread da odgovorim Sapi oko zaljubljenika u freeride.
Postujem entuzijazam sato i sam rekao da imam nameru da postanem stalni musterija vase agencije, tacnije ne skidam se sa TV-a gledajuci freeride:dontknow:
Inace onog one-man company sam vec upoznao licno preko zice.
A da za druga Wlada ovo je turno oprema slovenackog gorskog vojnika
http://slovenskavojska.si/images/poklicna/enote/72br_132gorb/132gorb_03.jpg
zao mi je ne znam kako postaviti sliku pa stavio link
file:///C:/DOCUME%7E1/Dani/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpgfile:///C:/DOCUME%7E1/Dani/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg

trendo
07.05.2008, 23:23
A da vec sam nesto od toga probao. Stavljaju se koze ispod i planina je tvoja tacnije ne treba ti ni zicara ni lift, a kada pristignes-tacnije stigao tamo negde visoko za nadole pomolo se bogu i pustio se nadole.
Kao sto vidite ziv sam ali ne znam dali i zdrav

Sapa
08.05.2008, 20:01
Trendo majstore! Tako treba; Probo si turno-skijanje, time se malo ko na forumu mozze pohvaliti. Gdje si se penjao? Negdje u Sloveniji sa tom opremom sa fotografije koju duzi Slo-army? Skiman ovo garant jos nije vidijo.
Btw. prilicno kvalitetna oprema to sto vidim na toj slici. I kako je islo na gore? Misim kako je islo navikavanje na hodanje sa kozzama:?

PS
Super sto se zanimas za skijanjae po pustahijama. Mene tu i tamo smatraju za nastranog zbog te pasije (mozda me ljudi vide u realnoj slici :dontknow: )

trendo
08.05.2008, 20:33
Dobro si rekao, probao sam :ski: i ostao ziv. Inace to nije bilo sa tom opremom.
Moja je bila za koi promil savremenija i nije bilo u Sloveniju nego u Makedoniju-P.Sapka. A kako je bilo, ha prvo crkne do gore a onda se skotrljas na dole:sm021:.
Inace namera mi je da kad dostignem Stekanove godine istovremeno dostignem i Wladove ambicije penjanja i spustanja sa skijama a ako ne onda i bez skija onako za inat :dziveli:

Sapa
08.05.2008, 21:27
Dobro si rekao, probao sam :ski: i ostao ziv. Inace to nije bilo sa tom opremom.
Moja je bila za koi promil savremenija i nije bilo u Sloveniju nego u Makedoniju-P.Sapka. A kako je bilo, ha prvo crkne do gore a onda se skotrljas na dole:sm021:.
Inace namera mi je da kad dostignem Stekanove godine istovremeno dostignem i Wladove ambicije penjanja i spustanja sa skijama a ako ne onda i bez skija onako za inat :dziveli:-

Ih. Shara-planina. Ostavljali smo tu neki link, za neku organizaciju koja tamo organizuje freeride-izlete. Ski Yeti? ili tako nesto zaboravih, tu je negde na threadu. Uglavnom organizovano po ugledu na takve ture na zapadu. Snowcat te par dana izvozi na vrhove i sudeci po slikama uslovi za freeride su fantazija. Obezbjedjena je i puna oprema i naravno vodic. Sve izgleda vrlo interesantno jedino im cjena nije makednoska nego evropska nekih 150 evra po danu (ukljucjuci i smjestaj).

Penjacina so kozze, to be mnogo ubavo zvuci, :-) Nemam iskustva sa tim, ali ako je teren i uslovi pogodan cool je i penjanje u pancericama sa skijama na ruksaku. Pogotovo ako je vrh na koji se penje jako strm (a da ne govorimo stjenovit, onda svakako mora da se pentra pjeska), na takvim mjestima se 'polako pjehoke' stigne brze i lakse nego na tournim skijama.
Kako god, neki dobar osjecaj me uvjek spopadne kad sam daleko od zica i staza punih skijasa.

trendo
10.05.2008, 19:39
Ne znam za takvu agenciju :dontknow: ali 150 eura:eek: pa to nije normalno. Znam da ima tamo neki ratrak (isti takav vidim i na slikama sa Brezovice) i to od ove sezone koi vodi grupe na vrh "Ceripasina" ali po moim shvatanjima i to je skupo (valjda 8eura po covek i to za jednu voznju??). No to je zato sto vec moze da se kaze godinama ne radi zicara do vrha "Ceripasina" a ista prolazi pored ili tacnije iznad karpe koju isto tako zovemo a mozes da je vidis na ovom linku
http://slike.skijanje.rs/v/popovasapka032008/
Naravno slike nisam ja stavio ali imam neke slike sa Sapke koje mogu nadopuniti sirinu ili velicinu prostora za freeride posebno kada bi zicara radila.
Pored karpe prolazi i staza za one koji vise vole uredzene staze ali staza se nije uredzivala ove godine. Donja polovina te staze je ujedno i staza za slalom i veleslalom za FIS takmicenja.
No za freeride vodic skoro i da ne ti treba, mozda prvi dan dva, a smestaj osim u hotelima koji su skupi a ne pruzaju nista moze se naci u vikendicama koi su odmah iznad hotela .
Turno skijanje je poseban uzitak za one koi vole planinarenje na skijama a ja znam da ovde dolaze ljude samo za planinarenje (bez skija) cak i u najvecu zimu
P.S. Ne znam kako postaviti slike da bih poslao neke koje bi pokazale siri ambient planine i ski centra.

Flexon
10.05.2008, 19:45
150 gengi mozda zvuci skupo ali za dan cat skijanja to i nije toliko strasno
ako teren stima i ako ces da se useres od skijanja
tu kad se uracuna i vodic pa nije toliko lose naravno uvijek bi bilo bolje jeftinije ali lad se uzme u obzir da ogroman prostor dijeli svega nekoliko skijasa to je odlicno
jos ako su u cijenu uracunato i rentanje freeride skija
koliko sam uspio da shvatim oni imaju armada skije...
sve u svemu i nije toliko lose

trendo
10.05.2008, 20:01
Jos jedanput, nemam pojma dali postoi takva agencija.
Ja sam iz Skoplja i nemam nameru da im dam ni kintu za te nivne kobajagi usluge. Kada budem savladao prvo sebe na skijama onda cu savladati i planinu uzdus i popreko (a dao bog golema).
Armada skije sigurno nemaju. Njih ima samo na jedno mesto i to se ne moze iznajmiti.
Sve u svemu moze da se prodze mnogo bole za jeftinije.
Vodic!?!? Ka sto sam rekao mozda i ne treba

Tadija_91
10.05.2008, 20:05
ne znam gde si cuo da imaju armada skije...na slici je ks work stinx
http://slike.skijanje.rs/d/3687-1/workstinx1.jpg

Flexon
10.05.2008, 20:08
da razumijem ja to
cijena jeste masna ali sve zavisi od toga koi servis pruzaju
dali je ukljucena u cijenu i neka osnovna oprema beacon probe
i jos kakve sitnice dali je ukljucen i kakav brzinski kurs o lavinama
sve zavisi potencijalno moze da bude ok ako za te pare skijas nekoliko nezaboravnih dana powder-a
ako vazi ona deviza koliko para toliko muzike
ali koliko ja poznajem prostore bivse jugoslavije prije ce biti da se radi
organizaciji
eno ti planina tamo idi i skijaj ako ti se skija :sm022:

Flexon
10.05.2008, 20:09
ovdje je neko postavio neki link ne znam gdje je tacno
ali tamo stoi da imaju armada skije
da je sapa tu on bi to naso za sekundu
ali pokusacu i ja

Tadija_91
10.05.2008, 20:13
ma koji beacon i probe...sigurno tamo nisu culi za te stvari...
nece grom u koprive :D

Flexon
10.05.2008, 20:18
http://www.ski-mag.com/en/ski/clanak.php?id=18635

http://www.eskimo-freeride.com/index.htm

ja ne znam ali ovdje zvuci iole profesionalno
naravno sve se to moze uraditi samoinicijativno
ali kad neko dodje sa strane
neka vrsta organizacije dobro dodje
i tu stoi na gornjem linku da nude svu opremu

trendo
10.05.2008, 21:21
:sm022::sm022::sm022:
mozda se nismo razumeli oko iznajmljivanja skija mada to mi je mnogo sumnjivo.
Kako i da je, ja mislim da je mnogo blizu ovog
"ali koliko ja poznajem prostore bivse jugoslavije prije ce biti da se radi
organizaciji eno ti planina tamo idi i skijaj ako ti se skija"
a ko zna mozda imaju i neki vodic. Vidzao sam ih kako se spustaju niz karpu.
Ali kada bi radila zica do vrha 2510m nad.visine "Ceripasina" dokle i ide to vozilo kako se vec zove onda ti stvarno ne treba nkakva organizacija, samo smestaj i dobra volja.
Nazalost zica ove godine uopste nije pustena (mislim da to ima neke veze sa tom agencijom - mnogo sumnjivo)

trendo
10.05.2008, 21:29
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri/Makedonija/pop_sapka/popovasapka_mapa.jpg
link ski mame. Ide se sa vrha 2510 i nadole gde ti je volja.
Na sredini kao senka tamo se nalazi karpa i tu je najveci nagib ali i najdublji sneg, powdra koliko oces

wlad
10.05.2008, 22:22
ne znam gde si cuo da imaju armada skije...na slici je ks work stinx

Možeš da poneseš svoje skije naravno, ali oni rentaju Armada-e:

http://www.eskimo-freeride.com/rental.htm

Men' s' čini da to izgleda dosta ozbiljno, ja sam mislio krajem sezone da uhvatim jedan krug, al' posao me je zeznuo i za to i za druge stvari :dontknow: .

Nadam se da ću sledeće godine uspeti jedan krug ;).

Sapa
11.05.2008, 12:10
Flexone, mora cu opet da se saglasim. Ovaj put u vezi cjene od 150 evra po danu za cat-skijanje. Cat je naj efikasniji nacin da se u jednom danu odskija maximalan broj offpiste padina.

Usudjem se da izjavim da se sa cat-om se za jedan dan odradi vise terena nego sa helikopterom, jer te mashina ceka na kraju svake padine, a helikopter nemoze tek tako svuda da se spusti i poleti (bar ne u Evropi) i naravno Cat je jeftiniji od helikoptera.
Jos prije par godina sam gledo neke kombinacije za Cat-ski u Kanadi i US i cjene su bile oko 4000 dolara za jednu (ili dvije sedmice). Smjestaj, skije, 2 vodica i mashina.

150 evra mi je zvucalo puno za jedan dan, ali sam potpuno smetno s uma rad masine. U alpima za cjenu od oko 50-60 evra mozes da iznajmis vodica (za solidne freeride skije racunaj jos makar 30 evra po danu) i od onog mjesta gdje prestaju zice pocinje 'hike'. Iskreno ja sam sad odusevljen setnjama uz brdo, ali na taj nacin za jedan dan ne moze da se odskija ni 50% terena sto moze sa tim Cat-om. Kolko ja znam u Alpima ne postoji cat-ski.

Meni ova ekipa iz Eskima (ja zapamtijo Yeti :confused: ) zvuci ozbiljno, ako je suditi po prici na sajtu. Ocigledno se orijentisu na zapadno trziste, tako da pretpostavjam da imaju i know-how i materijal.

Dakle 150 evra je puno para, ali nije skupo za ovakav vid skijanja. (E dal imaju kakve jeftine letove za Skopje??? pa ako kad napada dobro da se to planira)

Evo ga linak za cat-ski vo Amerka: www.monasheepowder.com

Sapa
11.05.2008, 12:33
Ih na zalost nisam pretjerao sa onom cjenom od 4000 dolara / 7 dana cat-skijanja. Evo otvorih sad 'prices' i imam sta da vidim. Dan kosta od 400 do 700 dolara u zavisnosti u kom djelu sezone koristis njihove usluge.
ps]
Dal ste obratili paznju na cat-mashinu??? Covjek navarijo Adria kamp-kucicu na najobicniji Bombardier ratrak i za malo voznje gore dole ubire 700 dollara po danu (od kraja januara do pocetka marta kad je shpic njihove sezone).

trendo
11.05.2008, 14:05
UPS :dontknow: izvinite momci ja se zaneo :smoke:
Meni Sapka na 65km (sat voznje autom) pa mogu takoreci kada ocu pa za cas pomislio da to mogu svi :glavaozid.
Pregledao som taj njihov sajt i verovatno to je to. Hotel Bora mislim da je poceo raditi sada vec prosla godina a Komuna house valjda misle na smestaj u lokalne vikendice koje su odma iznad.
Od tamo gde prestaje zica (2510m) verojatno idu i do sledeceg vrha (2525m-sto nije neki problem i ispesaciti ha ha) sto se moze zakljuciti iz galerije na datom sajtu da to i rade- voze se ne pesace.
Verojatno vise puta idu gore dole u toku jednog dana.
Dal ima letova sa Skoplje ???? verovatno mislite iz Sarajeva - veliki znak pitanja.
U naselju ne racunajte na neku zabavu (zato ce vam dan biti prilicno zabavan)
Morate pratiti vremensku prognozu. Druga polovina Fevruara i nadalje je bolje jer je dan duzi i vise suncanih dana ali pazi vetar!!!

Tadija_91
11.05.2008, 15:31
evo sad sam i ja analizirao malo ove eskime...imao sam dosta predrasuda o domacem freeride-u, ali ako ono na sajtu nije cist marketing, onda je to stvarno ozbiljno...

Flexon
11.05.2008, 15:32
sapa je to vrlo lijepo opisao kao i obicno :dziveli:
cat/heli skijanje prelazi u segment luksuznog skijanja
i za takve usluge su cijene obicno astronomke jer
zive od ljudi koima ta sitnica od nekih 1000 za dan dobrog skijanja nije nista
ova organizacija mi izgleda sasvim pristojno tereni izgledaju odlicno
naravno nije to Aljaska ili BC ali ni cijene nisu kao tamo
neznam o koim vrstama padavina se radi ali koliko mogu da vidim
ako se zvijezde poklope pa se naleti u vrijeme kakvih vecih padavina
moze prilicno da se usere od skijanja (izvinjenje na vulgarnim rijecima)
izgleda da ima za svakog ponesto
jer ruku na srce prosjecan turista nece doci tamo platiti nekih
70-100 eura po danu da bi se bavio turnim skijanjem
i odskijao jednu voznju za taj dan
pogotovo kad se uzme u obzir da je nocni zivot nula
(sto smo mogli vidjeti da nekim ljudima znaci vise nego samo skijanje)
tereni jesu odlicni ali ruku na srce ima mnogo privlacnijih destinacija
za turno skijanje sa mnogo boljim kulturnim zivotom (kome je to bitno)
a ovdje za svega nesto ekstra love se dobije nezaboravna sansa za cat skijanje prava avantura a da se bas i ne uznois za istu
oprema koju imaju izgleda sasvim zavidno tu mislim na vozilo koje se vidi na slici a da ne zaboravimo koliko samo kosta oprema potrebna za tu vrstu skijanja a oni je koliko razumjeh stavljaju na raspolaganje
plus mogucnost iznajmljivanja vrhunskih freeride skija (armada)
jedina zamjerka koju imam je njihova web prezentacija koja je zaista
oskudna ali i to ce se sigurno popraviti
sve u svemu ako se nadjem na tim prostorima tokom zimskog perioda
obavezno cu pokusati da posjetim tu destinaciju :ok:

Tadija_91
11.05.2008, 23:21
kao sto je matt rekao negde, cena cat skijanja na Brezi je bila 5 e po voznji mislim...a pogledajte koji je teren u pitanju
http://slike.skijanje.rs/d/4835-1/u+iscekivanju+da+proradi+zicara.jpg

wlad
12.05.2008, 20:54
Što se terena tiče, verujem da su slični, pošto se radi o istoj (Šar) planini :dontknow: .

A cena, pa ne može da se poredi, kao (verovatno) ni usluga ;).

Ovde je ipak sve organizovano, dobiješ svu opremu (sigurnosnu), vodiča, grupe, smeštaj itd. Ja sam ih kontaktirao i kod njih možeš da dođeš i sam, tj. da te spoje sa drugima u toj turi/grupi i da skijaš.....

stekan
13.05.2008, 16:48
Bačite pogled: Mnogo ubave fotke (http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=122704)

Flexon
13.05.2008, 22:46
bas sam sinoc gledao iste slike
genijalne su

wlad
13.05.2008, 23:02
Nije lepo od vas da kačite ovakve slike :sm018:

Sneg mi krenuo na usta ;)

Tadija_91
13.05.2008, 23:57
zapade mi za oko ova slika...sta bi dao za jedan ovakav faceshot
http://tetongravity.com/forums/attachment.php?attachmentid=42065&d=1210599687

Sapa
14.05.2008, 17:05
Bačite pogled: Mnogo ubave fotke (http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=122704)

Ihhh, moj covjek. Usudjujem se reci da su ovake offpiste-rute naj dragocjenije iskustvo koje moze da se dozivi na daskama: Ona udaljena i usamljena mjesta na kojima skijas samo ti (sa jos par drughi srtenika), oni kulori koji zadaju strahopostovanje......

A slucajnost, ako to postoji je da sam upravo htijo da okacim nesto drugo ali slicno takodje sa TGR-a.
Radi se o ovom kratkom filmicu sa "pretjeranom" kolicinom faceshot-akcije. Ihhhh meni stvarno suze ud'rle na ochi.:glavaozid

http://www.tetongravity.com/viewer/Clip_COTW_2007_25.aspx

A onaj pocetak klipa ispred i u gondoli....ebo te ko da scenu nasnimili u Andermatu oko 6tog aprila ove godine (ovako je pado snjeg ovakvi su likovi stajali u redu na gondoli i ovakve slicne mesnate i masne skije su drzali u rukama ) i da sam ja imo takvu cast i srecu da se zajedno s njima guram u prve borbene redove i osvajam puder :sm011: :sm019:
PS
jedino ja nisam imao srecu da dobijem ovoliku kolicinu 'zvjezdanog praha' u lice, (ne zalim se, samo i ja bi htjeo ovoliko : -) )

Sta reci ljudi! AKo sanse ima bacajte se na freeride, na Shari ili Alpama ili bilo gjde drugdje. Evo ja se sav najezijo, ufatila me nostalgija, cim dodjem kuci odoh pregledati moju licnu freeride-galeriju :sm011:

Flexon
14.05.2008, 20:59
najgore je kad se zadesis na mjestu sa ovakvim uslovima a nemas adekvatnu opremu
moj najbolji powder dan sam dozivo sa m12 skijama sedamdesetak u struku
i bilo je super biloje snijega u lice i sve ali najgora stvar je kad ne vidis
vrhove skija ispred sebe samo boga molis da ne zakacis nesto
ali kad se vrhovi ukazu pred tobom opusti se uzivaj i pici koliko te skije nose

Sapa
14.05.2008, 22:42
Nisam ljut.......bjesan sam :couto:

wlad
14.05.2008, 23:11
Biće gunjeva Sapoooo, ooooo :). A i gotama, misfita, big dedija, tripl xla i ostalih sumo rvača :D. Nego treba preživeti dugo-toplo-leto i dočekati sneg :dziveli: . A do tada ćeš nas već obradovati informacijom o novoj alatljici. Pogledaj samo onaj Stekanov (volkl) katalog da se "razgališ", pogotovo dalje stranice :).

stekan
18.05.2008, 21:17
Evo još malo freeridea, i to malo specifičnog: http://www.youtube.com/watch?v=F__QS6FGX6Q

Tadija_91
18.05.2008, 22:32
dosao je i taj dan...
stigao mi je GUN
evo malo slicica
http://a39.ac-images.myspacecdn.com/images01/45/l_2d2d6c084aa942bfcbc6aed5af4cc38e.jpg

http://a677.ac-images.myspacecdn.com/images01/14/l_a04ee2b266b4414fc4eb06ee218d1ae4.jpg

http://a420.ac-images.myspacecdn.com/images01/30/l_9e50e218e283d7258fc881b92813a9f3.jpg

http://a74.ac-images.myspacecdn.com/images01/16/l_150fc506cc9c063243fc6869ee1b7f41.jpg

evo i slike sa vezovima koje sam stavio "onako":

http://a752.ac-images.myspacecdn.com/images01/33/l_3ae5ed41a639297c6bc9fc28b0ed879f.jpg

pa da iskoristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji su se angazovali u ovoj nabavci...prepoznace se oni :-)

Tadija_91
18.05.2008, 22:39
ljudi koji me znaju prepoznace me i na ovoj slici :D:D:sm022::ski:

Tadija_91
18.05.2008, 22:50
jos nesto da pomenem: kocnice sa ovih vezova ne staju nikako, moracu da kupim siroke ili nesto da izmajmunisem da ih prosirim...ako nekom trebaju ove uske neka se javi...

Tadija_91
19.05.2008, 00:04
e...da...ovako na slikama ne izgledaju bas siroko...ali kad ih uzmete u ruke...:cool:
slikacu neki dan pored amc-a da se vidi razlika
PS admini radite nesto...ja se uvek setim nesto da dopisem posle vise od 5 min...

Flexon
19.05.2008, 00:55
svaka cast nek je sa srecom razocaran neces biti
sljedece sezone ces da kazes nikad vise ovako uske skije :ok:
kocnice obavezno sam da iskrivis barem da probas nije tesko skinuti
te kocnice ako se ne varam drze se jednim sarafom
jeli to marker comp 14 piston control
bices sasvim zadovoljan istim vezovima ja na seth imam mrker glide control
i nisam imao nikakvih problema
e jedino ne znam koliko je to izvodljivo ali nebi bilo lose montirati iste bez ploce ako je to moguce mada ne mislim ali ako da bilo bi genijalno
nesto sam na brzinu gledao i izgleda da bi to bilo eventualno i moguce
mozda stekan vise zna o toj temi a i ja cu pokusati da iskopam nesto
ako budem mogao
ali za freeride skiju bi bilo bolje bez ploce
ja sam morao da montiram glide control plocu jer drugacije ne ide
ali comp verzija mi se cini da je samostalna od ploce
pogledaj ako je ikako moguce neces se pokajati to ce ti smanjiti
dodatno tezine i pribliziti nogu skiji dodatnih nekoliko milimetara
a posto su te skije kao sto si i sam primjetio dovoljno lagane
danas sutra vrijedi razmisljati o potencijalnoj nabavci alpine trekkera
koi ce odlicno da rade sa tim vezovima
jer koliko sam uspio da vidim na kopaoniku ima odlicnih terena koi mogu
da se dokuce sa minimalnom dozom pjesacenja ....
ali jos jednom kazem promisli o montiranju bez ploce
:dziveli:

Tadija_91
19.05.2008, 01:16
Ma ja nisam ni planirao nikakvu plocu...Cega nema bez toga se moze ;).A inace sam skinuo kocnice jos kad sam kupio vezove(a posle sam ih jos nekoliko puta skidao i stavljao i pritom uspeo da izgulim recke na srafu).Pokusacu da ih ispravim, ali onaj metal izgleda bas tvrdo...Jedino da probam nekako da zagrejem pa onda...
E i ovo sam zaboravio...Skije su bas, bas lagane. Nisam to ocekivao od necega ovih dimenzija...
Iskreno se nadam da nece biti potrebe za tom plocom.
A to za ta pesacenja...Ne verujem da cu nabavljati opremu. Ne privlaci me to nesto (a ni cena traka me takodje ne privlaci, da mi bude skuplja traka od skije).
Ima vremena, mozda cu drugacije razmisljati kad prosirim horizonte(citaj kad dodjem u vase godine).:D

Flexon
19.05.2008, 03:09
Pokusacu da ih ispravim, ali onaj metal izgleda bas tvrdo...Jedino da probam nekako da zagrejem pa onda...

da ako se ne varam marker je poznat po tome kako koristi tvrd materijal za kocnice ja sam imao neke stare kocnice koje bi trebale da su slicne pa ako ih pronadjem pokusacu da ih ispravim i reci cu ti kakva su iskustva bila
grijanje mislim nece da ide zbog plasticnih djelova osim ako isti mogu da se skinu ali i to treba da pogledam e u slucaju da moze da se rastavi
onda grijanje nije problem

E i ovo sam zaboravio...Skije su bas, bas lagane. Nisam to ocekivao od necega ovih dimenzija...

te skije su zaista lagane to je zbog pjene koja je koristena u konstrukciji
skije zbog toga je ta skija bila omiljeni turni alat godinama
sto se tice plovnih karakteristika u to ne treba sumnjati
tu se moze porediti sa skijama koje su mnogo sireg struka

A to za ta pesacenja...Ne verujem da cu nabavljati opremu. Ne privlaci me to nesto (a ni cena traka me takodje ne privlaci, da mi bude skuplja traka od skije).
Ima vremena, mozda cu drugacije razmisljati kad prosirim horizonte(citaj kad dodjem u vase godine).:D

vec ces vidjeti da neces cekati dotle prvi put kad i provuces kroz neutaban snijeg tvoj zivot ce se promjeniti
nece ti biti mrsko pjesaciti malo da bi osjetio nalicu prah koi zivot znaci
i tada ce vec poci razmisljanje o potencijalnoj turnoj opremi
zato sam i pomenuo alpine tracker sto moze da bude pod odredjenim
uslovima prilicno ekonomski povoljno turno rijesenje a ni ti vezovi nece
imati prblema sa istima
te skije su u dubokom snijegu kod kuce i vjeruj mi da ces uraditi
sve sto treba da tamo i budu (naravno sve u skladu sa mogucnostima)
ali za sada odlican pocetak samo tako
a onako uzgred receno zbog svoje lakoce te skije ce biti pravo uzivanje
prilikom eventualne posjjete park terenima :sm018:

Flexon
19.05.2008, 03:13
jedini nedostatak je robot koi je bio godinama
zastitni znak tih skija dok su jos bile u PR izvedbi:sm004:

D.I.M.
19.05.2008, 12:14
Evo još malo freeridea, i to malo specifičnog:
http://www.youtube.com/watch?v=F__QS6FGX6Q

Simpaticno nema sta! Puno penjenja, a proci ce jos tri godine (1936) kada ce se montirati prvi ski lift u Sun Valley u SAD.

plageton
19.05.2008, 13:37
Evo još malo freeridea, i to malo specifičnog: http://www.youtube.com/watch?v=F__QS6FGX6Q

Nesto nam se frirajderi ne javljaju. Ovo je frirajd, a posle je pocela sminka. :)

19.05.2008, 13:45
Tad jos nije bilo ratraka da im pegla stazu :D

wlad
19.05.2008, 14:48
@TADIJA_91: čestitam na skijama :ok:

Što se tiče kočnica, pogledaj koliko ti "fali", tj. koliko još trebaju da se rašire da bi ti legle oko skija, ako nije mnogo možeš da ih "raskrečiš" / pokriviš.. To često rade ljudi, naravno skini kočnice pa u stegu i alat ;).

Ja sam srećom dobio wide-brake pa nisam morao da se mučim sa time (BTW: na Dukeu su baš široke (valjda 120mm), što može čak malo da smeta u manevrisanju na "suvom", tj. kada sastaviš skije kočnice ih ne drže jedna-uz-drugu, pa kad ih staviš na rame ili nosaš moraš da ih držiš zajedno).

Tadija_91
19.05.2008, 15:24
evo sad cu da probam malo da se poigram sa kocnicama...a inace im na najuzem delu skije fali bar 0.7 cm da prodju, a idu nazad na siri deo...
u planetbikeu imaju kocnice, samo ne znaju da li su siroke...

Tadija_91
19.05.2008, 16:35
evo malo sam isprobavao ;)
uputstvo: delovati silom F u pravcu strelica, znam da nije logicno, ali je deo je veoma lako ispao...sad mislim da mogu da radim sa njim sta hocu... valjda ce moci da se zagreje a da se plastika ne istopi...dovoljno je daleko

Tadija_91
19.05.2008, 16:51
Sto bi Stekan rekao masinac u meni mi nije dao mira pa sam jos pokusavao i isplatilo se....
kako cu sve ovo ponovo sastavit ??? misterija:confused::confused::confused:

stekan
19.05.2008, 17:05
Nije pravi majstor, ako ne ostane viška dijelova.

More bit bidne okačim večeras slične fotke. Savijao sam kočnice za Vist. Za sada sam odradio u jednoj tačCi (kgh u czs). Kad mi stignu skije, savijaću i u drugoj tačCi, da krakovi (kraci) ostanu paralelni.

Flexon
20.05.2008, 02:34
evo i ja sam upravo rastavio kocnice
i iste su kao i tvoje
vrlo jednostavno rastaviti i sastaviti sve za manje od dvije min
s tim sto sam ja skino i onu plastiku iznad opruge
reko sta ja znam zlu netrebalo ali ne treba da se dira
jedino kad budes vracao nazad kocnice
i onu plocu koju si odigao sarafcigerom nemoj stisnuti nazad kljestima
jer postoi opasnost da se slomi ili osteti
samo je ukuj nazad cekicem ali polako i sve ce biti u redu
znaci na sklai od 1 do 10 tezina ovog poduhvata je mozda 2
nista posebno
ali zbog radfi grijanja ja bih pokusao skinuti i one plastike na vrhovima kocnica
jer je opste poznato da metal odlicno prenosi toplinu sto bi moglo eventualno dovesti do sublimacije plasticnih dijelova
jer ipak ce se tu raditi o temperaturi od nekoliko stotina stepeni

e jedina stvar na tim kocnicama koja mi nije jasna je sljedeca
kako su uspjeli da pricvrste onaj komad pleha koi si odmaknuo sarafcigerom
sada da mi za zivot treba nebih znao da skinem taj komad pleha iako je
nepotrebno ali ipak je intirigirajuce
zakacen je sa gornje strane na 5 mjesta plus onaj komad zavucen ispod
i da bi misterija bila veca na sredini ono kao nitna
pa haj ti budi normalan :glavaozid

Flexon
20.05.2008, 02:37
srecom nisi uzeo look/rossi turntable
tu bi bilo dijelova i u sljedecoj opstini
p.s.
na moim kocnisama je bilo toliko masti umazao sam se od glave do pete
:sm011:

milos_pg_91
20.05.2008, 12:38
Svaka cast Tadija :yay:

Tadija_91
20.05.2008, 15:03
e a ja vec vratio onaj metal kljestima, ali se nista nije desilo...polako sam radio...imao sam trip da ce mozda nesto da se izdeformise ako budem ostavio odvojeno...i na mojim ima puno masti....nisu stedeli...a te plastike sa vrha kocnica ne verujem da mogu da skinem, ali probacu ;)

Tadija_91
25.05.2008, 19:26
zapade mi jedna slika za oko
http://community.freeskier.com/cache/photo_4430_630x-1_0.png

milos_pg_91
26.05.2008, 19:21
a lot of powder :dziveli: :ski:

Flexon
31.05.2008, 05:00
http://www.youtube.com/watch?v=ea29xS1-55g&eurl=http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=123801
http://youtube.com/watch?v=fXQbys6XPt8&fmt=18

sta reci osim:hair: :hair: :hair: :hair: :hair:

Tadija_91
03.06.2008, 22:11
http://www.youtube.com/watch?v=nns4GbZtOZE&feature=related
:sm012::sm012::sm012:

wlad
03.06.2008, 22:38
perverzija

Tadija_91
03.06.2008, 22:48
ovakav tip zezanja mene zanima...tako ja zamisljam vrhunac moje ski karijere :sm011::sm011: :sm022::sm022:

skiman
05.06.2008, 08:56
Treba ga stavit i ovdje.... http://www.youtube.com/watch?v=ffnuI_itX5M

stekan
07.06.2008, 21:22
Evo vidjeh na BHski (http://www.bhski.ba) dobre skije, tj. imaju dobru cijenu: http://www.carradanskis.com/products.html
Jeftiniji model je $12000, a skuplji $19000.

Za dodatnih $3000 će vam ih lično i osobno isporučiti na vašu adresu drug Martin Bell (stariji se vjerovatno sjećaju čo'eka). Nije loša fora. Eto, s obzirom da prodajem nekoliko pari skija, isporučiću ih lično za samo 500€ po paru (Flexone, ne i na tvoju stranu planete).

plageton
08.06.2008, 23:35
Je l' to cena sa vezovima ili bez?

cekpi
10.06.2008, 19:07
prije svega pozdrav

drago mi je da postoji još zaljubljenika u freeride u ovim "našim" krajevima

enivej, evo vam jedna slika pod nazivom: "kuda ići druge godine:sm004:"

Tadija_91
10.06.2008, 19:18
dobrodosao na forum!!!:sm019:
jel ovo tvoja slika? odlicna je...daj neki opis...sta kako...gde
pozdrav

cekpi
10.06.2008, 19:55
daklem:na slici ja:ski::ski::ski:

slikano na la grave-u, krajem ožujka ove godine
inače ako nekog zanima taj put je bila ruta sa vrha (3550m) desno na col du lac (vidi kartu http://www.la-grave.com/images/visuelles/1900ko.pdf)

enivej ako ćete bit u prilici obavezno otiđite gore jer isplati se vidjet a i za odskijat nije preteško samo treba bit pametan:sm004:

evo vam i jedan kuloar(gore zgleda nego kaj je)

stekan
10.06.2008, 19:56
Dobro došao Picek!

Ima nas potencijalnih freeridera. Nedostaje nam dubokog snijega i kondicije, ali dobra volja je tu.

cekpi
10.06.2008, 20:01
Dobro došao Picek!

Ima nas potencijalnih freeridera. Nedostaje nam dubokog snijega i kondicije, ali dobra volja je tu.
to mi je od nekud poznato :)

enivej još jednom: pozdrav svima:sm019:

Tadija_91
10.06.2008, 20:09
Sapo, krajnje je vreme da se javis :D:D:D
ovo je avantura zivota: http://www.swissrockguides.com/off-piste.htm

milos_pg_91
11.06.2008, 13:41
Oo, dobrodosao Picek! Fina slika. Naci ces ovdje par finih freeridera, ja sam tek u pokusaju. Sledece sezone ocekujem malo vise akcije! :) :sm018:

jijang
11.06.2008, 15:17
Tadija,
Pa kolko kosta cela ova tura?
ne mogu da nadjem.

cekpi
11.06.2008, 16:02
ma nemojte mislit da sam ja išta bolji........

prije sam vozil čisto race skije (i svršaval na tvrdim zapeglanim stazama:sm022:) jest da je i tad bilo par pokušaja skijanja van staze al to je sve ostalo na pokušajima

no ove godine sam si nabavil ok skije (bar ja tak mislim) i potrefilo mi se dva tjedna u francuskoj (i par noći da je padalo al baš PADALO) tako da sad to kolko tolik dobro izgleda (mislim nije to to (još) al se barem mogu spustit svugdje i po svim tipovima terena)

kad smo kod ovih naših pokušaja, jel ima ko kakav zgodan video (edukativni), meni je ok pogledat freeride filmiće no ono kaj bi me recimo zanimalo kad bi bila kakva analiza toga (u smislu noge ovak zbog toga i toga, tijelo tak zbog toga i toga.......)

evo još jedne slikice sa lagrave-a

Tadija_91
11.06.2008, 20:59
Tadija,
Pa kolko kosta cela ova tura?
ne mogu da nadjem.
to bi trebalo da je ovo valjda

Haute Route from Chamonix to Zermatt

April , 17-24, 2009
Cost: CHF 3,420.00 (per person with 3 person)
CHF 2,900 (per person with 4 person)
CHF 2,490.00 (per person with 5 person)
Includes 2 nights in Chamonix, hut fees, 7 breakfasts and 6 dinners, 1 liter of tea from Chamonix to Zermatt, travel expenses like tram/train/taxi costs during the tour, luggage transfer to Zermatt one peace per person.
8 days guiding

Not included: Travel expenses to and from the meeting place, lunches, drinks, dinners in Chamonix, rental equipment and souvenirs.
ili mozda ovo :confused:

Off piste skiing in the Alps
April 2009
January, February, March on requested date!
Costs:
on Request only

u svakom slucaju na ovoj adresi ;) (http://www.swissrockguides.com/prices.htm)
su cene

Tadija_91
11.06.2008, 21:04
no ove godine sam si nabavil ok skije (bar ja tak mislim)

jel su to movement gladiator za koje postoji recenzija ili neke druge?

cekpi
12.06.2008, 09:55
ma ne..............bil sam uzel atomic metron (prvenstveno zato kaj je skija ok i na stazi i van staze..........a i mišljenja sam da za neke full offpist skije ipak trebam još malo žganaca papati)

oggy
12.06.2008, 10:59
Willkommen... sto se full offpist skija tice, sacekaj da Sapa i Flexon zavrse s tobom. Vise nikad na skijanje neces ici autom jer ce ti dimenzije skija (sto duzina, sto sirina) zahtijevati kompletan autobus :D Evo mene docerali na 178 u duzini i tricavih 78 u sirini.

cekpi
12.06.2008, 11:27
Willkommen... sto se full offpist skija tice, sacekaj da Sapa i Flexon zavrse s tobom. Vise nikad na skijanje neces ici autom jer ce ti dimenzije skija (sto duzina, sto sirina) zahtijevati kompletan autobus :D Evo mene docerali na 178 u duzini i tricavih 78 u sirini.
za sad (al samo za sad) sam čist zadovoljan sa svojim proporcijama (123 - 76 - 107):sm004:

Flexon
12.06.2008, 23:23
za neke full offpist skije ipak trebam još malo žganaca papati

potpuno pogresno;)
zganci se trebaju papati da bi izasao sa metronom offpiste
samo kad pomislim koi se setup moze uzeti za cijenu metrona
oznoim se (ima tu malo i vrucine)
uglavnom jednom kad stanes na freeride skije nikad neces vise pomisliti
da odes na metron
ja licno vise ne pomisljam da idem ispod magicne granice od 90mm
zaista nema potrebe po uredjenoj stazi moze covjek da podbaci dvije kese pod noge i da skija ali kad dodje ozbiljna staza onda je potreban i ozbiljan alat jer ako nemas pravi alat vrlo brzo podjes sumnjati u vlastite sposobnosti
ali kad pod nogom imas 100+ milimetara imas osjewcaj kao da si na letecem tepihu sve se odigrava sa lakocom
...

Flexon
12.06.2008, 23:24
jos nesto zaboravih
tu se pojavljuju potencijalni freerideri a sape ni za lijeka
da ga covjek na ranu previt treba umro bi..

cekpi
13.06.2008, 09:14
potpuno pogresno a jebat ga.......nisam znal za ovaj forum:dontknow:

zganci se trebaju papati da bi izasao sa metronom offpiste jebeš skije koje možeš s jednom rukom nosit:eek:, no probaj ga vozit, metron ide svugdje, definitivno se neće ponašat ko prave freeride al opet su daleko bolje nego moje stare race skije

samo kad pomislim koi se setup moze uzeti za cijenu metrona
oznoim se (ima tu malo i vrucine)metrona sam dosta jeftino dobil jel sam ga kupoval u sloveniji, kad su već krenuli popusti + dobil sam merver natrag tako da sumnjam da sam mogo neki pošten setup ubost

uglavnom jednom kad stanes na freeride skije nikad neces vise pomisliti
da odes na metron pa nadam se za koju godinu da će tako i bit (za sad ipak moram malo metronke razvozit)

ja licno vise ne pomisljam da idem ispod magicne granice od 90mm
zaista nema potrebe po uredjenoj stazi moze covjek da podbaci dvije kese pod noge i da skija ali kad dodje ozbiljna staza onda je potreban i ozbiljan alat jer ako nemas pravi alat vrlo brzo podjes sumnjati u vlastite sposobnosti u svoje sposobnosti van staze moram sumnjat, čisto zbog nedostatka iskustva (a i mislim da kod offpist skijanja čovjek nikad ne smije biti presiguran)

ali kad pod nogom imas 100+ milimetara imas osjewcaj kao da si na letecem tepihu sve se odigrava sa lakocom jedva čekam probat:ski::ski::ski:

skiman
13.06.2008, 10:44
Došle mi suze na oči, pogotovo na početku.....:sm018: :sm017: Belo u belom.........prekrasno:sm019: http://www.youtube.com/watch?v=yI0xMIIDSHA&feature=related

cekpi
13.06.2008, 12:30
:eek:manijaci:eek:

al predivno izgleda:ok:

enivej, planirate se kaj ponovit po pitanju opreme za slijedeću sezonu?

ja recimo planiram kupit nove štapove i htio bi da su teleskopski (i da nisu preskupi), ima ko kakav prijedlog?

Tadija_91
13.06.2008, 20:01
uf...ja planiram da kupim kacigu (posto sam jednu vec uzeo i vratio jer sam shvatio da mi je malo velika(kako meni velika ne znam)) i ako uspem negde da nadjem kakav ranac sa avalungom mada ne znam gde cu ga naci, ali kaciga je za sledecu sezonu obavezna ;)....e sad...ovako imam stapove za veleslalom koji su krivi po defaultu, kako ce to da izgleda sa ovim novim TT skijama ne znam a i bas me briga :D...mada mozda uzmem karbonske ako naidje nesto povoljno...

wlad
13.06.2008, 20:11
Na prošlom expozim-u je bio veliki izbor kaciga, pogotovo na markoni/k2 štandu (bukvalno 15 modela). Sa kacigom kao i sa cipelama važi ona stara: probaj što više modela i veličina, jer od 10 kaciga možda ti odgovara 1-2...

Tadija_91
13.06.2008, 20:26
ma znam da je na expo zimu bila velika ponuda ali cene mi nisu bas privlacne...ja bih pazario nesto do 40 jura...ma dao bih i 50 ako mi lepo pase...

wlad
13.06.2008, 21:28
Cene kaciga su bile OK, mislim da se uklapaju u tvoj budžet :ok:

oggy
13.06.2008, 23:59
Ufff skiman... jel znas ti onu... "o kad ce doci dan, da sletim u Japan"? Dusu mi izvadi tim snimkom...

D.I.M.
14.06.2008, 11:33
Došle mi suze na oči, pogotovo na početku.....:sm018: :sm017: Belo u belom.........prekrasno:sm019: http://www.youtube.com/watch?v=yI0xMIIDSHA&feature=related
Beli prax ixxxx! Ali cini mi se da je prikladnije trenutku http://www.youtube.com/watch?v=yI0xMIIDSHA&feature=related
letnje skijanje na zelenom? Imate li to u komsiluku? Ovo je mali offff. Nova tema? Letnji freride medju ovcama na pasnjaku?

Tadija_91
14.06.2008, 12:03
@ D.I.M. ovo je sti link kao onaj sto je ostavio skiman :S

D.I.M.
14.06.2008, 12:17
@ D.I.M. ovo je sti link kao onaj sto je ostavio skiman :S
hvala Tadija greske se desavaju evo ponovo

http://www.youtube.com/watch?v=4sHbcL5sP_0&NR=1

volcom
14.06.2008, 13:01
Bio je opcinjen clipom koji je ski man postavio XD

D.I.M.
14.06.2008, 13:12
Bio je opcinjen clipom koji je ski man postavio XD
Opcinjen je malo za ono sto je skiman postavio, zadivljen. Ali ne bi bilo lose ove letnje dane potrositi na nekom pasnjaku uz ski lift. Dodatni motiv za odlazak na planiunu sa skijama, Kopaonik, Kolasin, Zabljak, Divcibare,...infrastruktura je tu nedostaje samo podloga. Onda stare skije ne bix prodavao, vec bi one postale letnje? offf

skiman
14.06.2008, 13:30
Opcinjen je malo za ono sto je skiman postavio, zadivljen. Ali ne bi bilo lose ove letnje dane potrositi na nekom pasnjaku uz ski lift. Dodatni motiv za odlazak na planiunu sa skijama, Kopaonik, Kolasin, Zabljak, Divcibare,...infrastruktura je tu nedostaje samo podloga. Onda stare skije ne bix prodavao, vec bi one postale letnje? offf

Meni bi trenutno pasalo nešto kao ovo......http://www.youtube.com/watch?v=sj0pO3FTV2I&feature=related A u onom spotu mi je početak fenomenalan zbog muzike, tip u belom u slow motionu, pršič pršti okolo....Ko da se neki anđeo spušta niz padinu.....I još oni lagani široki zavoji.....ne možeš da veruješ, kako je to sve lepo izvedeno.....

D.I.M.
14.06.2008, 14:00
Meni bi trenutno pasalo nešto kao ovo......http://www.youtube.com/watch?v=sj0pO3FTV2I&feature=related A u onom spotu mi je početak fenomenalan zbog muzike, tip u belom u slow motionu, pršič pršti okolo....Ko da se neki anđeo spušta niz padinu.....I još oni lagani široki zavoji.....ne možeš da veruješ, kako je to sve lepo izvedeno.....
Da, da. Krasno nema sta.
A ovo letnje rolanje naravno jeftinije i realisticnije je bez podloge, ali mi se nekako cini uzbudljivijim skijanje na skijama pa ma kakvo ono bilo. :cool:

cekpi
14.06.2008, 14:02
uf...ja planiram da kupim kacigu moj savjet ti je da ju kupiš što prije, a ne kao ja da je ideš kupovat tek nakon što pošteno lupiš glavom (zajeb u dokskoku nakon fakat brzog karvanja tj ovak je to izgledalo::ski:->:hair:->:sm021:->:sm022:)

Flexon
14.06.2008, 15:49
kaciga je definitivno zakon odkad sam je uzeo nisam skijao
dana bez iste
najbitnija stvar je da ima dovoljno ventilacije
jer izolacija na kacigi je vise nego odlicna a opste je poznato
da glava proizvodi najvise toplote (kako kod koga)
uglavnom pod jedan da pruza sto vecu zastitu pod dva ventilacija
sto se ponavljanja tice za sljedecu sezonu ja sam se ponovio
xxl jos samo da im vezove nabavim razmisljam seizmedju par modela
glavu razbijam px15/18 obadva su solidna isti dobro poznati prednji vez
ljudi kazu najbolji ali je razlika u zadnjem vezu i to drasticna
18 je solidan komad metala dok je 15 slicniji 12/14
ali je zato 18 znatno tezi to je opcija jedan
a pod dva mislim na turolia ff18 onaj takmicarski sto nema gusjenice
nego ravni AFD nesto kontam tyrolia izlece na sve strane u godine se ulazi
valja koljena cuvat dok je look nizi solidnija konekcija sa skijom i malo tezi
uglavnom svi navedeni modeli se mogu uzeti relativno povoljno jos uvijek
dileme dileme...
sto se dasaka tice mislim da sam potpuno zadovoljan nema sta ni da dodam ni da oduzmem jedino mozda da pridodam na krace modele
neke turne vezove ali to kad cijene budu povoljne
neki dan sam propustio duke za 287 sad bih se izudaro dobro ali to je druga prica...
sto se stapova tice ja tu nebih investiro previse osim ako nije u pitanju
turno sklijanje onda je ok uzeti teleskopske
ja lomim po sezoni barem jedan par tako da nije isplativo ( za mene)
blje tu lovu uloziti u neki potrebiniji artikal
metron moze da se vozi po neuredjenoj stazi naravno
ali kad dodje snijeg zivota kad treba da se koristi pravi alat tu ce da zakazu
kad se samo sjetim snijeg bez dna a ja na m12 sedamdesetak milimetara pod nogom ne sjecam se vise ...
odlicne za neuredjenu stazu ali kad je prisic kao da imam dvije podmornice na nogama picim ja snijeg na sve strane to je u redu kad je nozbrdica dovoljna sve ide i slalom skije
ali samo u sebo mislim da ne zakacim kakvu zametenu grbu ima da me nema u sekundi
dok je sa sirokim skijama drugacije nema tonjenja
pa cak i 10-15 cm neutabanog snijega izgleda kao da je metar jer ne osjetis dno samo plutas
a kad dodje pravi snijeg kad god pogledas vidis vrhoove skija
nema razmisljanja samo uzivanje
to wlad moze samo da potvrdi ili ce moci uskoro
a i par drugih koi su se adekvatno opremili
a najbolja stvar je sto masa ljudi kad vidi neuredjenu stazu odustaje od skijanja i onda imas za sebe ono najbolje i provedes dan skijajuci
sa pravim ljudima ....
sto se tice onog ljetnog skijanja ne izgleda uopste lose da se covjek odrzi u kondiciji
za tu svrhu bih opremio rossi s7 2+ metra pa da se radi na tehnici
jer je staza bezprijekorno ravna mislim da bi bilo uzivanje do bola

jijang
14.06.2008, 19:11
Ja uzo Holt kacigu zimus na Expou na standu BeoSporta. ODlicno sam zadovoljan,a i uklapa se u tvoj budzet Tadija...

wlad
15.06.2008, 00:26
Daske koje život znače :D. Kao što kaže flexon, sa lopatama samo plivaš, pored dubokog pršavog, još više olakšava život u teškom snegu (sa pršavim se i izboriš, ali kada potoneš u teškom snegu, k'o da imaš betonske cipelice ;)).

I da, podseti me lepo, sećam se kada je "dubok" sneg, tj. offpiste "tanak" kada nema previše snega, a znaš da ispod njega ima stena i stenčuga, nisam se sa "uzanim" ("čačkalicama") usuđivao da uletim na nekim off-pistama (bojao sam se da ne "roknem" u neku stenu ispod pa da polomim i skije i noge), ovako, kada malo potoneš - možeš samo podlogu da "nagrdiš" - eventualno ;), a noge treba čuvati, a ne skije/glavu :D.

Flexon
16.06.2008, 02:16
napisah gore da se dvoumim izmedju par vezova
doslo je do male promjene silom prilika
jer se px18 prodao a bio je tako povoljan da skoro nisam mogao da odolim
da iskreno kazem pao mi je kamen sa srca jer je to ipak malo
potencijalno kobna opcija za koljena sa onom kolicinom elasticiteta i
minimalnom din vrijednosti od 10
medjutim pojavila se nova opcija 4frnt deadbolt 816 isto povoljno samo
se nadam da i to nece otici
e to je vec pitanje za stekana posto stekan ima iskustva sa vist vezovima
neznam koi je to vez u vist knjizi ali
ako znas nesto pomagaj nemoj da uzmem kakav eksplodirajuci ili
klimavi uredjaj sada se troumim izmedju tyrolia ff18, look px15, deadbolt 816...
ali ovaj deadbolt izgleda solidno skroz barem na izgled
zadnji vez je isti kao salomon 916 a prednji vez je stari Geze dizajn
isti koi je bio i na fks vezovima djelimicno
zbog tih cinjenica mi zvuci kao vrlo interesantan vez i uz to cijelo kilo je
laksi nego px18

Tadija_91
16.06.2008, 14:04
i ovo je freeride
svaka cast na volji :ok::ok:
http://www.youtube.com/watch?v=HVwrjZOTgnY&feature=related

milos_pg_91
16.06.2008, 18:23
i ovo je freeride
svaka cast na volji :ok::ok:
http://www.youtube.com/watch?v=HVwrjZOTgnY&feature=related

Stvarno, svaka cast! :ok:

Flexon
20.06.2008, 01:08
evo sam sada porucio vezove
ponuda je zaista dobra samo se nadam da se nisu prodali
ja mislim da brat bratu ne moze jeftinije za din 16 vezove
http://www.proctorjones.com/pjonline/product.asp?s_id=0&prod_name=4Frnt+Deadbolt++Bindings&pf_id=789&dept_id=46788&mscssid=MQ8BS1KDW1QD9LBKTX7MLGRH1LJXFWVF

wlad
20.06.2008, 01:48
Srećno te služili, da čuvaju tebe i tvoje noge narednih 10 godina :dziveli:

Kad ih namontiraš baci sliku skija sa vezovina na forum :ok:

wlad
25.06.2008, 02:13
Interesantan link:

http://www.cosleyhouston.com/alps-ski-chamonix.htm

šta reći :sm017:

Flexon
25.06.2008, 03:33
i moji vezovi su stigli 4frnt/vist 816
solidni vezovi nema govora metal svuda gdje treba
zadnji vez veoma slican salomon equipe sa 5 rupa
din 8-16 prednji vez geze dizajn
kocnice trebaju krivljenje doduse minimalno jer su 104 mm sirine
meni treba 110
ali zato su radjene od ne krivljujuceg celika
ja neznam koim ritualnim kaljenjima su podvrgnuti ali
kriviti iste granici se sa naucnom fantastikom
no svega par mm mislim da ce biti moguce
kocnica je jednostvna za rastaviti nesto slicno kao ona markerova samo
malo jednostavnije i sa manje masti
trebam vidjeti kako ce se ponasati na skiji
ali za sada izgleda kao vrlo solidna konekcija
i prilicno su niski sto je vrlo pozitivno
samo jos da odlucim gdje da montiram linija ili cm iza
ah da nisam uspio da nadjem kako se podesava pritisak
zapravo nisam toliko ni zagledo taj segment jer sam se zajebavo malo
oko kocnica
ali stekane ako znas kako podesiti pritisak na vist vezovima javi se

stekan
25.06.2008, 08:53
kocnice trebaju krivljenje doduse minimalno jer su 104 mm sirine
meni treba 110
ali zato su radjene od ne krivljujuceg celika
ja neznam koim ritualnim kaljenjima su podvrgnuti ali
kriviti iste granici se sa naucnom fantastikom
no svega par mm mislim da ce biti moguce
Ja sam bez problema krivio standardne Vist kočnice na širinu 90mm. Kočnica se može rastaviti tako da se krakovi potpuno odvoje, a onda u škripu uz malo alata sve ide bez problema.

ah da nisam uspio da nadjem kako se podesava pritisak
zapravo nisam toliko ni zagledo taj segment jer sam se zajebavo malo
oko kocnica
ali stekane ako znas kako podesiti pritisak na vist vezovima javi se
Ako misliš na uzdužni pritisak, sistem je kao i kod Markera: zavrtanj sa zadnje strane.

Flexon
25.06.2008, 21:24
sto se kocnica tice od uzasno su tvrdog materijala jedva da sam malo pomako ali to ce da ide jer mi ne treba mnogo
znam da se vez pmjera na saraf nego me interesuje koi je sistem
da nema kakva kazaljka ko na look tyrolia koja kaze da je pritisak ok
ili da idem dokle moze i to je to

stekan
25.06.2008, 21:42
sto se kocnica tice od uzasno su tvrdog materijala jedva da sam malo pomako ali to ce da ide jer mi ne treba mnogo
znam da se vez pmjera na saraf nego me interesuje koi je sistem
da nema kakva kazaljka ko na look tyrolia koja kaze da je pritisak ok
ili da idem dokle moze i to je to

Kad je cipela u vezu, zavrtanj treba da je u ravni sa isturenim dijelom plastike iz koje viri zavrtan (desna strana), a koji je polovično zasječen sa lijeve strane. Nadam se da ćeš skontati kad pogledaš vez.

Tadija_91
25.06.2008, 22:25
http://uk.youtube.com/watch?v=uiWk6IZqwDk
al' ovi idu sve trag do traga..kao stede puder...
kako bi ja to prosarao sve popreko :sm011: :sm022:(samo se tesim, ubi ova vrucina:glavaozid)

milos_pg_91
25.06.2008, 23:37
http://uk.youtube.com/watch?v=uiWk6IZqwDk
al' ovi idu sve trag do traga..kao stede puder...
kako bi ja to prosarao sve popreko :sm011: :sm022:(samo se tesim, ubi ova vrucina:glavaozid)

Cuvao bi ga i ti, kunem ti se :sm011:

Tadija_91
26.06.2008, 23:13
Skinuo sam film "Wanderland"...ovako na brzo premotavanje izgleda odlicno...prenecu utiske kad ga odgledam ;)
http://www.meatheadfilms.com/wanderland

Tadija_91
30.06.2008, 23:16
evo ...odgledao sam ga...lep filmic(da li ski film moze da bude nesto osim lep?)...prati jednu ekipicu koja luta istocnim delom severne amerike...ima dosta powder segmenata sa puno faceshotova:sm011:...najjace mi je na kraju kad ih po nekoj planincugi vodi trudnica u 4. mesesu...a zena skija za 10...ko ona Sapina svedjanka :D...
meni se vise svideo Steep zbog istorije i dokumentarnog karaktera, ali i ovaj moze odlicno da posluzi za skracivanje ovih dugih, vrelih, letnjih:couto: dana;)

trendo
23.08.2008, 23:16
23:14sati / 35stepena
nista ne pomaze
ali tu je internet

http://www.youtube.com/watch?v=92Jm8FkQ--U&mode=related&search=
koje fino spavanje

stekan
07.09.2008, 21:22
Ja sam bez problema krivio standardne Vist kočnice na širinu 90mm. Kočnica se može rastaviti tako da se krakovi potpuno odvoje, a onda u škripu uz malo alata sve ide bez problema.

Ne imadoh fotografiju ranije. Lijevo je rezultat rada, a desno originalna verzija:
1929

Flexon
07.09.2008, 21:44
odlicno obavljen posao svaka cast :dziveli:
ja jos nisam postavio svoje imadoh vrlo hekticno ljeto
ali sam zato nabavio svoj prvi digitalni aparat tako da cu
okaciti slike najvjerovatnije cim dodje vrijeme postavljanja

ps
stekane ako postoi kakav pdf vist sablon nek ti nebude mrsko da okacis
da se ne zajebajem sa sestarom i trokutovima:sm022:

Tadija_91
08.09.2008, 02:39
...a ove markerove kocnice stvarno zeznute...evo pre nedelju dana sam probao da ih iskrivim, ali sam uspeo da slomim jedan krak, tako da je sad mogu ili da kupim nove kocnice (laksa varijanta) ili ako ih ne nadjem da trazim neki meksi metal istog precnika pa da savijam...
PS Stevo, svaka cast ovo bas lepo ispalo :ok::sm017:
PS2 i dobar ti avatar :sm022:
PS3 jel ti linija sa pance stoji na onoj "tačci" ili si merio onom metodom(duzina sa 2 pa onda tezisna linija sa pance pa onda jos cenat, dva nazad)?PS4 au al sam ja ispao iz "forme", zaboravio neke "strucne" izraze
PS5 sad cu imati malo vise vremena da pisem po forumu, pocela skola :D
PS6 evo , setio sam se, metoda je BOF, ipak ce sve doci na mesto sa malo podsecanja:)
PS7nema vise, ovo je zadnji, pozdrav svima !

Flexon
08.09.2008, 02:47
...a ove markerove kocnice stvarno zeznute...evo pre nedelju dana sam probao da ih iskrivim, ali sam uspeo da slomim jedan krak, tako da je sad mogu ili da kupim nove kocnice (laksa varijanta) ili ako ih ne nadjem da trazim neki meksi metal istog precnika pa da savijam...

ja bih pokusao sa nekim meksim metalom ili ako mozes da nabavis siroke kocnice po povoljnijoj cijeni
mislim da nebi trebao biti nikakav problem saviti iste

wlad
08.09.2008, 04:11
PS5 sad cu imati malo vise vremena da pisem po forumu, pocela skola :D

Bravo, bravo :), nego, ajde nam opiši kako si slomio kočnice.. Da li su slične kočnice na markerovim vezovima? Možda neki serviser ima viška :confused:

Eh kad se setim starih dana kada nije bilo kočnica nego lovilica :D

Tadija_91
08.09.2008, 11:54
ma stavio sam u stegu tako da viri samo od one "krivine" sto obuhvata skiju i stavio sam kocnicu u suplju sipku zbog poluge, da mi bude lakse. probao sam da iskrivim i izgledalo je kao da ce da se slomi, a onda sam sledeceg dana shvatio da nemam sta da izgubim...:D
prosle godine je planetbike imao bas te kocnice za moj vez, cak mislim da su bile i siroke...valjda ih jos imaju u ponudi...prosetacu se do vojvode stjepe kad budu izneli zimski program (jel zna neko kad iznose?)...
verovatno su na svim markerovim vezovima slicne kocnice...

kako sam poceo, izgleda da cu i ja da zavrsim sa lovilicama :sm022:

PS a mozda da stegnem vez na 14 pa da ne ispada :D

wlad
08.09.2008, 13:32
Dobro je dok si na lovilicama, nezgodno je ako završiš na krpljama :D. Možda su u PB baš imali wide-break u ponudi, imali su one Gotame i Mantre pa verovatno i kočnice za njih? :confused:

stekan
08.09.2008, 16:12
stekane ako postoi kakav pdf vist sablon nek ti nebude mrsko da okacis
da se ne zajebajem sa sestarom i trokutovima:sm022:
Nažalost, koristio sam šubler (pomično mjerilo), trokut (trougao) i dobru volju (čelične živce). Imao sam i rupe bušene originalnim šablonom na drugom (u stvari trećem) paru skija, pa sam poredio mjere prije bušenja.

PS3 jel ti linija sa pance stoji na onoj "tačci" ili si merio onom metodom(duzina sa 2 pa onda tezisna linija sa pance pa onda jos cenat, dva nazad)?PS4 au al sam ja ispao iz "forme", zaboravio neke "strucne" izraze
BOF metoda mi se poklopila sa onom crticom sa serijskim brojem skije, tako da sam sredinu pancerica poklopio sa tom crtom.

stekan
08.09.2008, 19:31
Evo ergele spremne za sljedeću zimu. Zadržaću samo ova tri para. Ostale prodajem.
Još kad bih imao slobodnih dana na zimu da ih vozim... I dovoljno dubokog snijega za ove "debele"... I dovoljno kondicije da se sa njima borim... Da je babi nešto, ne bi bila baba...

1930

stekan
09.09.2008, 21:02
Ih, kakva su vremena došla... Ne možeš više nikoga ni isprovocirati na ovom forumu.

wlad
09.09.2008, 23:14
Hahaha, još je vruće :).

Nego, ja sam ubeđen da ćeš imati i energije i volje da skijaš na debeljucama po ceo dan - kada dođe pravi dan sa puno snega :) - kada krene uživancija :ok:

Ja kao (skoro) večiti optimista mislim da ova zima ne može da omane, kao što ne može da omane svaki mart (sa velikim "dump"-ovima), u to ime idem da :dziveli: :sm019:

Sapa
16.09.2008, 16:58
Još kad bih imao slobodnih dana na zimu da ih vozim... I dovoljno dubokog snijega za ove "debele"... I dovoljno kondicije da se sa njima borim... Da je babi nešto, ne bi bila baba...

1930

Dragi stevo (jel se opet obracam obracam munzetu???)

Zasto cekati zvanicnu sezonu da bi se oprobale dasKetine; Jedan dugi vikend u Schwici, ovih dana, i eto ti ljetnog testa :

Vidji ove slike maznute sa tetongravity (slika je napravljena jutros negdje oko Engelberga)

1935

pogledtai i webkamere sa ove stranice, ima u Shvici izbora ovih dana:
http://meteo.sf.tv/sfmeteo/wetter_aktuell_meteorama.php

PS
Ovim putom pozdravljam druga Stekana, sa kojiim ne prozborih ima odkad sebe.

Sapa
16.09.2008, 17:13
pardoniram se, slika je....avgust :sm022: :sm022: :sm022:
ama pada bash, bash ovih dana opet, jel tu negdje chickoo da nam da info iz prve ruke, vidm da je padalo na Andermattu ovih dana.

Sapa
16.09.2008, 17:20
Ona od avgusta je romanticna, a ova od juce Malo Mutna, ali ima snjega...vidi njega.!!!

1937

Tadija_91
16.09.2008, 18:08
Sapo, ajde izadji na prozor...jel vidis onog coveka u crnom na cca 50 m...ma nema veze...videce on tebe:awm2::couto:
joooj bre gde si sad nasao da kacis ove slike...:eek:

wlad
16.09.2008, 19:55
A i ti Tadija, jesi agresivan ;).

Prošetaj do zamrzivača pa izvadi smrznutu plećku da te "želja mine" :D :sm022:

Sapa
17.09.2008, 13:36
Sapo, ajde izadji na prozor...jel vidis onog coveka u crnom na cca 50 m...ma nema veze...videce on tebe:awm2::couto:
joooj bre gde si sad nasao da kacis ove slike...:eek:

Ma samo nek nishani u bedz na shubari i nema zime.

stekan
18.09.2008, 21:37
Dragi stevo (jel se opet obracam obracam munzetu???)

Zasto cekati zvanicnu sezonu da bi se oprobale dasKetine; Jedan dugi vikend u Schwici, ovih dana, i eto ti ljetnog testa :

Vidji ove slike maznute sa tetongravity (slika je napravljena jutros negdje oko Engelberga)

...

PS
Ovim putom pozdravljam druga Stekana, sa kojiim ne prozborih ima odkad sebe.

Eeee, druže Sapo, ljubičice bijela. Rado bih te poslušao, ali nem'rem od posla, a i nemam vizu. Lahko je tebi. Em si blizu, em ti viza ne treba, em radiš u državnoj firmi.

P.S. Upravo se vratih iz rodnog ti kraja.
P.S.2 Daće Onaj gore da se sretnemo lično, osobno i personalno. Možda i ove zime.

alpinista
19.09.2008, 08:28
Eeeeee . . . ja
Lako je Sapi zezati nas obicne smrtnike. Pa bolan Sapa znas li ti da sam ja tezak slucaj . . . Da ti docaram: evo vec dva jutra zaredom budim se sav slomljen i polomljen,umoran . . . ma s'vati to kako hoces. Jadan mi ti ne bio,po vas c'jelu noc skijam u snu,cak su i topove stavili na Ja'orinu pa sam srecan ko malo d'jete . . . i tako skijam ja,skijam . . . i padoh s kreveta,spremim se i na po'so onako umoran! Nego vidjecu veceras da malo skoknem i do Bjelasnice,kazu imaju novog upravnika pa dobro rade staze :))
Aj uzdravlje moj Sapke,ti uzivaj u toj ljepoti kad ti je Bog dao,a ja cu nastaviti da skijam u snu dok nam onaj odozgo ne posalje malo bijelog zlata ;)

Sapa
19.09.2008, 10:31
Eeeeee . . . ja
Lako je Sapi zezati nas obicne smrtnike. Pa bolan Sapa znas li ti da sam ja tezak slucaj . . . Da ti docaram: evo vec dva jutra zaredom budim se sav slomljen i polomljen,umoran . . . ma s'vati to kako hoces. Jadan mi ti ne bio,po vas c'jelu noc skijam u snu,cak su i topove stavili na Ja'orinu pa sam srecan ko malo d'jete . . . i tako skijam ja,skijam . . . i padoh s kreveta,spremim se i na po'so onako umoran! Nego vidjecu veceras da malo skoknem i do Bjelasnice,kazu imaju novog upravnika pa dobro rade staze :))
Aj uzdravlje moj Sapke,ti uzivaj u toj ljepoti kad ti je Bog dao,a ja cu nastaviti da skijam u snu dok nam onaj odozgo ne posalje malo bijelog zlata ;)

Ma to si ti Alpi polupo loncice u snu. Ne uzivam ja u toj ljepoti nego uzivam u slikama te ljepote. Na zalost nit imam vremena, a nit onog drugog da tek tako skocim i ovjerim Engelberg a bi ja slobodno.
Nego jes sanjo da iz Lukavice ide jedna gondola do pod Shator, a iz Hrasnice jedna do na Bjelasnicu? mozda bi se manje umorijo (u snu). A postavili topove kazes? Skije prezive citavu sezonu tu i tamo neka ogrebotina (vecinom s gornje strane, nastale radom hahara u redu na zhici........a, da, u snu nema vise ni reda...postavili 8-sjede, a nema ni hahara, doso novi upravnik Choro i otjero Shintora i ostale hahare iz doma kulture.....al san je san i nista vise, cim se probudis (pod krevetom) san se brishe.

Sapa
19.09.2008, 11:10
evo jos lijepih slika za parenje ociju i inspiraciju u dubokom snu:
Slika je od neki dan negdje iznad francuskih alpi:

1939

SP

Jeste obratili paznju na tragove od ratraka na toj gore fotki??? :)

http://www.meteo-chamonix.org/

Nego kazu veceras i danas padalo u juznim alpama oko 2500m.
Od subote na nedelju ce da pada u Austriji, a granica snjega ce se spusti do 1500 mnv.
:sm019:

alpinista
19.09.2008, 12:56
joooooj sapa . . . sad bih plak'o iz sveg glasa :((
Vidji ove ljepote . . . Sapa svaka ti se dala ;)

Sapa
19.09.2008, 14:07
. . Sapa svaka ti se dala ;)

Ma ne mora svaka, dje tu i tamo po neka i ja zadovoljan.

Tadija_91
08.10.2008, 20:33
evo da okacim link za dva filmica...mozda je jos neko dokon kao ja :sm022:
http://www.atomicsnow.com/us/home/goodies/videos.html
PS ovaj 44 je vise park nego ride a skiing is ____ je vise ride , mada u oba ima dobrih segmenata iz oba sveta (a posebno iz powder), a pozitivno je i sto je direct link pa nema problema sa brzinom...

Chikoo
12.10.2008, 17:50
Novo oruzije za predstojecu sezonu je ova skija.Mogu vam reci kad ih uzmete u ruke da stvarno deluju mocno.

Tako dugacke(191) i debele.Gledaju ljudi sve u cudu; "gde ce to ovaj da vozi?...A vala moze i po travi....

jedino nisam siguran za vezove kakvi su ali sta je sad tu je.Cena daski bila dobra ali samo u kombinaciji sa vezom.No sta je tu je...sreci nema kraja....

Chikoo
12.10.2008, 18:00
Ebem ti 5min za edit post eve slika...

Flexon
12.10.2008, 18:12
svaka cast cestitam koliko vidim radi se
o amplid royal teddy iz 2007 odlicna skija (skijo nisam ali vidjeo jesam druge gdje skijaju) sto se vezova tice vezovi su vist ako se ne varam
ili amplid verzija istih sudeci po crnoj boi rekao bih da se radi o din 16 verziji mozda se varam solidan vez do bola nema sta
moze da ima vertikalno izbacivanje a nemora samo treba da izvadis one crvene plastike ali za to mora vez da se skine
skija je inace sirine 107 u struku junacka duzina sta vise reci
samo se nadaj dubokm snijegu
i uzivaj svaka cast jos jednom
drago mi je da vidim da forum ide u direkciji u kojoj ide
skijasi uskog skijosjeka prelaze lagano u opoziciju:ok:

Flexon
12.10.2008, 18:13
kad je slika povecana viidim da se radi o din 14 verziji vist veza

Chikoo
12.10.2008, 20:52
kad je slika povecana viidim da se radi o din 14 verziji vist veza

Ma sve tacno zboris Flexone.Ja sam bas dugo pratio tu skiju na raznim aukcijama,ali nikako i da cena prati mene.Inace skija je 136-107-126 dimenzija,visina 191,sto je na moju visinu(184)i tezinu (94)mislim ok:bootyshak

PS:Juce nabasam i na stapove;ma.... ko da ih je isti chacha pravio,,,,sad jos samo fali malo snega i droziranje moze da pocne:cug: :bootyshak

Tadija_91
12.10.2008, 21:06
jao druze, svaka cast:sm017:...welcome to the club :D...
a za vezove...pa ne verujem da nesto sto ide do 14 moze da bude lose, a posebno ako je to izaslo iz pogona Vista(verujem drugu Stekanu, a mislim da ce i on potvrditi)
u svakom slucaju svaka cast na izboru i da te dugo sluze i da vide puno metarskih snegova:yay::sm019:
PS cekaj dok Sapa vidi ovo:yay:

wlad
12.10.2008, 23:10
Čiko bravo, sada možeš i iza glisera da skijaš :ok:

stekan
13.10.2008, 13:02
Bravo Čiko! Svaka čast i na daskama, a i na vezovima. Welcome to Vist club.

Usput. Evo me na pauzi na ručak u Opatiji. Seminarišem se.

milos_pg_91
13.10.2008, 15:09
Ciko, svaka cast. Cestitam,i puno powdera ti zelim !!

oggy
13.10.2008, 15:58
Bravo Čiko! Svaka čast i na daskama, a i na vezovima. Welcome to Vist club.

Usput. Evo me na pauzi na ručak u Opatiji. Seminarišem se.

Ne vozis one skije po vodu?

stekan
13.10.2008, 19:35
Ne vozis one skije po vodu?

Ne. Naporno radim. A ko radi, ne čini proljeće.

Chikoo
13.10.2008, 19:47
Hvala svima na lepim zeljama:ok: :sm017: :sm018:

Ajd sad da se neko drugi pohvali sa necim sto je kupio,jel to je izgleda najbolji nacin da forum malo dobije na zivosti.....

ZIVELI!!!

stekan
13.10.2008, 20:13
Za sledeću sezonu imam spremna 2 potpuno nova (Salomon Gun + Vist 311, Fischer RX8 + RX12) i jedan kao nov par skija (Fischer AMC 73 SE + Vist 311).

Tadija_91
13.10.2008, 20:28
...a ja kupio kapicu sto mi se slaze sa skijama...samo ne znam sta ce mi kad planiram i kacigu za ovu sezonu:dontknow::sm022:

wlad
13.10.2008, 22:04
Pa da je imaš posle skijanja, bio bi (malo) čudan da uveče izlaziš sa kacigom na piće ;).

@stekan: čestitke na Gunju, kažu stari da će ova zima biti berićetna sa snegom, pa taman da ih "razgaziš" :D.

Tadija_91
14.10.2008, 10:22
Ali onda bih morao i guna da nosim :D...
Sta ima vise smisla, kaciga bez guna ili kapa sa gunom :D?
PS a mozda ovo sa nosenjem skija i nije losa ideja kad budem bio na kopu, ima da budem pionir :D (a da bi sve to imalo smisla moram odlepim cenu sa skija :))

iko
15.10.2008, 11:47
Ja sam se isto ponovio.
Dva nova slaloma, Blizzard SLR i Elan SLX (umesto SL-a), Head Monster 78 (sa Mojo 12 vezom) i Elan Zenmaster (sa ELD 14 vezom).

Pozdrav

Iko

stekan
15.10.2008, 12:22
Svaka čast Iko. Za tebe znam da ćeš ih iskoristiti, a za sebe se samo nadam da ću ih bar dobro isprobati.

iko
15.10.2008, 12:24
Hvala Stevo. Mada nisam bas siguran da cu ih sve iskoristiti :)

wlad
15.10.2008, 12:40
@iko: masa skija :ok: . Javi utiske za Zenmaster...

iko
15.10.2008, 12:41
@iko: masa skija :ok: . Javi utiske za Zenmaster...

Bilo povoljno :)
Javljam cim probam.

milos_pg_91
15.10.2008, 15:05
Iko, svaka cast, zdravo da te sluze ! :ok:

Sapa
16.10.2008, 23:14
Ajd sad da se neko drugi pohvali sa necim sto je kupio,jel to je izgleda najbolji nacin da forum malo dobije na zivosti.....

Ja sam kupijo nove farmerke i patike.

A smucke, ihhh!!! sta reci, meni pravo lijepo izgledaju. sexy a robusne. A mora da je skijanje na njima spektakl.
Jednim udarcem si ushao u supertesku kategoriju.
Cak i na onoj gondoli u Andermatu ce da te respektuju sa tim daksama.
Ride and relax dude.

Chikoo
17.10.2008, 20:09
Ziv si Sapanovicu.....:sm017:

Vala bas sto kazes debele a sexy.Ja tek kad sam ih dobio shvatio sam sa cim imam posla....tj jos ne znam sa cim cu da se rvem :dontknow:ove godine. Mnogo su debele kad ih drzis u ruci,a nisu bas ni lagane.....Sve u svemu dok ne stanem na njih necu znati nista,do tad evo skijamo ja i cerka po sobi....

Drago mi je sto si opet sa nama....fale nam svima tvoji komentari sta ces....:dziveli: :sm018:

Flexon
19.10.2008, 22:31
evo me dodjoh sa nekog minijaturnog skijaskog sajma
pa reko da napisem ponesto
aparat greskom nisam ponio da uslikam ali sta je tu je
vidio sam poneki novi model
poga holmes me je odusevio da sada uzimam to bi bila vjerovatno moja skija
otvarac za flase na repu je plus svakako:dziveli:
ali ponuda je bilo tako dobrih da mi je doslo da kupim
jos jedan par
zenmaster za 200 dolara (inace sve cijene su u dolarima)
line mothership sa marker comp 14 za 450 duzina 185
uzasno duge skije izgleda da koriste mjere od k2
line prophet 100 sa jester vezovima za 400 i to duza verzija mislim da je 186
gotama sa marker comp 14 za 450
line elizabeth sa comp 14 za 400
volant machete fb sa salomon 914 za 250 neznam koja duzina
bilo je jos masa drugih samo ne mogu sada da se sjetim cjena
uglavnom sve skie su montirane ali nisu vozene
sve sam detaljno pregledao nigdje grebotine cak ni na vezovima
line mothership me je zaintrigiro odlicna skija definitivno
ali ipak za mene licno poga holmes ima sve sto treba
neznatno meksa od mantre eli flex jednak
da trenutno uzimam jedan od ova dva modela sigurno
posto imam xxl jer ta skija je sama u svojoj klasi

iko
20.10.2008, 11:17
Iko, svaka cast, zdravo da te sluze ! :ok:

Hvala :dziveli:

CrazyKong
20.10.2008, 12:51
Ja sam se isto ponovio.
Dva nova slaloma, Blizzard SLR i Elan SLX (umesto SL-a), Head Monster 78 (sa Mojo 12 vezom) i Elan Zenmaster (sa ELD 14 vezom).

Pozdrav

Iko

Ma lako cemo za skije....neg dal kupi jos neke cipele crni ti ? :bootyshak

Chikoo
20.10.2008, 20:26
@Flexone..evo slika...

http://www.freeride.co.uk/content/1811/

Flexon
20.10.2008, 23:15
dobio sam ponudu za 175 $ za dalbello id liner sa komplementarnim pecenjem ulozaka meni se cini da nije losa cijena
razmisljam da prihvatim ponudu pa da od rampage napravim rampage pro:sm022:
uh jos nesto stajao sam sa nekim clanovima od meatheadfilms
neznam dali je neko od vas gledao nesto od njih
orginalni su zaista skijaju samo na istoku amerike
nisam mogao da odolim uzeo sam i dva filma jedan je head for the hills
a drugi je wanderland koi je dosao pride uz prvi...

wlad
21.10.2008, 01:09
@Flexon: mora da ti je išla "voda na usta" dok si bio na sajmu :sm011:

Zenmaster za $200, pa to ti onda dođe da je uzmeš za "kad nema snega" :D

Ne reče koliko je bila Poga Holmes...

Flexon
21.10.2008, 04:36
i mene je interesovalo koliko je ali je neko zgulio etiketu a nisam mogao docekati predstavnika elana pa da upitam
ovo sto sam vidio to je bilo sa etiketama
bilo je tu i polovne opreme da se uzme iskreno receno radi toga sam i dosao
nebi li nasao kakve starije rossi skije sa fks vezovima za jedno 50 dolara
ali nista bilo je doduse nekoliko modela sa p14 vezovima u izuzetnom stanju ali ne 15 i 18
iskreno sam se nadao da cu naletiti na dobro ocuvan jedan od ovih modela
pa da ih prisarafim na xxl zato ih nisam ni montirao do sada ali mrka kapa

iko
22.10.2008, 11:50
Ma lako cemo za skije....neg dal kupi jos neke cipele crni ti ? :bootyshak

E to nisam, al' sam ulozio malo u postojece :)

iko
22.10.2008, 11:53
Zenmaster za $200, pa to ti onda dođe da je uzmeš za "kad nema snega" :D

Ja sam je nasao na Ebay-u za 135 EUR sa ELD 14 vezom, pa je uzeh makar i za suvo :)

wlad
22.10.2008, 19:46
Jel Fusion vez ide na nju? Na kraju, možeš i na zid da je okačiš ;)

iko
23.10.2008, 11:55
Jel Fusion vez ide na nju? Na kraju, možeš i na zid da je okačiš ;)

Ne ide, skija je flat. Za te pare vala i da vise na zidu...

Pozdrav

wlad
23.10.2008, 14:31
Još bolje ako nije Fusion :), uvek možeš da iskoristiš kasnije taj (odličan) vez :ok:

Tadija_91
23.10.2008, 20:27
kad smo vec kod vezova, srce mi se cepa kad vidim da nesto ovako ide za tu cenu http://cgi.ebay.de/Bindung-Fischer-X14-WB-Z-Wert-5-14-perfekt-f-Freerider_W0QQitemZ360098875596QQihZ023QQcategoryZ 22192QQcmdZViewItem

stekan
28.10.2008, 20:49
O Tadija, kad smo kod vezova, metnu li ga ti? Mislim Markera na Gun-a. Ne znam ni za Nemanjusa dal' ga je metn'o. Vist na Gun-a u njegovom slučaju.

jijang
28.10.2008, 21:20
Imam istu kapu tadija.
Samo belo zeleni dezen.

Tadija_91
29.10.2008, 14:54
nisam ih jos metnuo...cekam da se otvori planetbike posle renoviranja, trebao je jos u ponedeljak , ali izgleda da se odlozilo otvaranje...do daljnjeg:dontknow:...pa da se prosetam da vidim dal imaju te siroke kocnice...ako nemaju...ne znam sta da radim:confused:...vec sam 'teo da te pitam da mi das vist sa 73ojke (fenicanski nacin)...ili da jurim neki polovan vez na expo zimu ali neki neunistivi kao 1018 naprimer...
Ma ima vremena, necu ja "proskijati" pre januara...
PS rezervisan Kop 15-22 februar: cena 180 e, included: smestaj, prevoz, hrana, opravdanje:dziveli: i 30% popusta na ski pas...

Flexon
29.10.2008, 22:07
tadija ako ne pronadjes nikakve druge kocnice
poslat cu ti ja svoj par uskih pa krivi
samo se nadam da postarina nece biti zestoka
kod mene i onako kupe prasinu i ne vidim da cu koristiti iste u skorijoj buducnosti

milos_pg_91
29.10.2008, 23:25
tadija ako ne pronadjes nikakve druge kocnice
poslat cu ti ja svoj par uskih pa krivi
samo se nadam da postarina nece biti zestoka
kod mene i onako kupe prasinu i ne vidim da cu koristiti iste u skorijoj buducnosti

Eto Tadija, ipak ces naci resenje, da mi se ne zalis vise :) :sm018:

Tadija_91
30.10.2008, 15:10
ej bre flexone jel znas ti gde je amerika :)
ako su to iste kocnice kao i ove sto sam ja dobio, onda nema sanse da se saviju...;)
u svakom slucaju hvala na ponudi, imacu to u vidu...
PS PB se otvara tek u ponedeljak...

stekan
30.10.2008, 18:16
...ako su to iste kocnice kao i ove sto sam ja dobio, onda nema sanse da se saviju...;)

Jesu li bolje kočnice koje se savijaju ili one koje se lome?

Tadija_91
30.10.2008, 18:31
zavisi gde se savijaju ili lome
Za radionicu su bolje one sto se savijaju a za stazu bolje one sto se lome jer one nema sansi da se slome na stazi...ako su prave velicine da dodju do staze...
Ps danas sam gledao neke kacige. Utisak je da mi glava nije velika kao sto sam mislio...sutra ce biti izneti svi modeli u intersportu pa cu verovatno nesto da pazarim...

stekan
30.10.2008, 18:51
A znaš li šta je bolje od red bulla?