Pogledati punu verziju : ski maska sa dioptrijom
Da pitam,jel mogu gdje u Srbiji nabaviti ski masku sa mogucnoscu postavljanja optike,jer inace nosim minus,pa bi mi mnogo razbistrilo vidik.
Za sada ne postoji nista sto funkcionishe dovoljno dobro, sticajem okolnosti sam u tom poslu...
Ono sto preporucujem je klasicno nosenje naocara ispod maske (uvek ima mesta za njih), a najbolja varijanta su kontaktna sociva + maska ili suncane naocare sa anti-fog slojem.
Sve varijacije sa ugradnjom dioptrije u masku su zahtevnije kako tehnoloski tako i novcano... Ako dodas da ti je taj rekvizit potreban na mesec dana u toku godine i to da ti se dioptrija moze promeniti do sledece sezone... Cifra je veca i veca.
Pozdrav boske!
U ADIDASOVOJ RADNJI NA POCETKU KNEZMIHAJLOVE IMAJU SPORTSKE CVIKE (RECIMO ZA SKIJANJE) NA KOJE SE UGRADE STAKLICI SA DIOPTRIOM .TO JE RESENJE .JA SAM ZADOVOLJAN.
i ja imam problem sa vidom i najpametnije sto sam smislio jesu klasicna stakla (plastika ili titanijum) u silikonskom ramu!!!! ne moze da se polomi, a stakla mogu i da se ofarbaju/zasence po zelji.... dalje, takve naocare ne moraju da sluze samo za skijanje kao klasicne sportske. ako vam se ne zuri, sacekajte da ja probam pa cu vas izvestiti o rezultatima.. 8)
Da, silikonski ram t.j. brizgana plastika mozhe biti dobro reshenje... Kada ugradjujete plastichna sochiva, trazhite "IMPACT" plastiku koja je veoma rezistentna na mehanichka dejstva, mada ce i obichna plastika reshiti posao, naravno bojenje mozhe biti u svim varijacijama od zhute do tamno sive...
Pozdrav!
P.S. Ne zaboravite rastezljivu trachicu oko glave koja ce drzhati ram usled eventualnog pada...
Svaki ozbilnji proizvodjac pravi brile koje su dovoljno duboke, da se ispod nesmetano mogu nositi naocari za dioptriju.
Gledao sam Scott brile u Planet Bike-u, takvi modeli imaju nekakav poseban dodatak u imenu.
Da li to pomaze, odnosno da li se cela stvar ne magli i koliko je to sve udobno, ne znam.
Cao,
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.