Vesti Zlatibor - Na proleće počinje izgradnja gondole

Zlatibor - Na proleće počinje izgradnja gondole

Zlatibor | 27.02.2015. | zlatiborpress.rs
tornikstaza640x2

Na Zlatiboru proleća 2015. počinje izgradnja prve gondole za panoramsko razgledanje sa zatvorenim kabinama u Srbiji, koja će povezati centar Zlatibora sa Tornikom, najavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor, Arsen Đurić, na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Opština Čajetina uplatila je avans francuskoj firmi Pomagalski od 4 miliona evra, oprema se proizvodi, a krajem februara raspisaćemo tender za izvođača građevinskih radova, koji će početi na proleće. Gondola će biti u funkciji 2016. godine“, kaže Đurić za Tanjug.

Zlatibor se sa 250 hiljada gostiju i preko milion noćenja godišnje pozicionirao kao najposećenija turistička destinacija u Srbiji, a po izgradnji najduže i najmodernije panoramske žičare u Evropi, duge 9 kilometara, nadaju se da će se broj posetilaca udesetostručiti, kaže Đurić za Tanjug.

Ova zimska sezona za turističke radnike Zlatibora bila je, po njegovim rečima, najuspešnija u proteklih 10 godina, sa porastom broja noćenja od 22 odsto i rekordom posetom skijališta Tornik od 2 hiljade skijaša dnevno.

Đurić je najavio da će do kraja godine na Zlatiboru biti otvoren i novi hoteli Tornik i Iris visoke kategorije, koji će svojom ponudom zadovoljiti najprobraniju klijentelu, kako u planinskom, tako i u kongresnom, velnes i spa turizmu.

 

Komentari