Vesti Zlatibor - Intenzivirana isporuka opreme za gondolu

Zlatibor - Intenzivirana isporuka opreme za gondolu

Zlatibor | 24.01.2016. | zlatiborpress.rs
zl gondola 23012016 3 2

Posle uvodne isporuke u avgustu prošle godine, Francuska kompanija „Pomagalski“, kojoj je opština Čajetina isplatila 9,5 miliona evra za panoramsku gondolu, nastavila je sa dopremanjem opreme. Oprema se skladišti u Braneškom polju, na prostoru koji je obezbeđen čuvarskom službom i video-nadzorom.

Pet kamiona sa opremom za panoramsku gondolu stiglo je rano jutros u Braneško polje, gde se skladišti do početka montiranja predviđenog za početak marta. Do kraja isporuke očekuje se oko 100 kamiona iz Francuske, izjavila je Bojana Božanić, direktorka novoformiranog preduzeća „Gold gondola“. Tada će krenuti i postavljanje kablova za dovođenje struje do međustanice u Ribnici pod Tornikom, gde će se nalaziti glavni pogonski motor gondole.

- Očekujemo da će država ubrzati postupak upravnog spora, odnosno odbiti žalbu PK „Zlatibor“ i dodeliti Čajetini parcele nad kojima je planirano da prođe gondola jer je to jedino logično rešenje. Do završetka spora mi ćemo graditi na nespornom zemljištu a radove će nadgledati supervizor iz kompanije „Pomaglaski“ – navodi Bojana Božanić.

          Izvor:   Mirjana Ranković Luković,    www.zlatiborpress.rs

 

Galerija slika

Komentari