Vesti Zlatibor - Gde je zapelo sa izgradnjom gondole?

Zlatibor - Gde je zapelo sa izgradnjom gondole?

Zlatibor | 21.06.2016. | blic.rs
zlatibor gondola 22

O zlatiborskoj gonoli se već dugo priča i piše... Opreme gondole je plaćena. Desetinama kamiona je dovežena na Zlatibor i čeka... Izgradnja nikako da otpočne.  O tome je ovih dana pisao i dnevni list Blic:

Predsednik opštine Čajetina uputio je ultimatum Vladi: „Ne dodelite li opštini parcele za trasu gondole, Zlatiborci će zemljište proglasiti narodnim i organizovati radnu akciju.“

- Država iz političkih razloga, jer Čajetinom ne vlada SNS, koči gradnju gondole. Tri godine čekamo saglasnost Vlade da nam dodele parcele za stubove, ali se sa tim uporno oteže - kaže za „Blic“ predsednik opštine Milan Stamatović i dodaje da će Čajetinci „čekati do jula“.

U Ministarstvu građevinarstva Zorane Mihajlović za „Blic“ kažu da bi ovakva odluka bila kršenje zakona.

- To je nedopustivo jer niko u Srbiji ne može da bude iznad zakona. Ministarstvo podržava izgradnju svih infrastrukturnih projekata, pa i gradnju gondole. Međutim, u konkretnom slučaju odluku donosi Direkcija za imovinu, kojoj je opština Čajetina i uputila zahtev za dodelu parcele. Reč je o katastarskim parcelama o kojima se vodi spor pred Upravnim sudom i tek po okončanju tog postupka Direkcija će moći da donese odluku - kažu u Ministarstvu.

Gondolu, za koju je najavljeno da će biti najduža na svetu, i koja će u 55 zatvorenih kabina osam kilometara dugom trasom prevoziti skijašte i turiste od Zlatibora do Tornika, u potpunosti finansira Čajetina. Projekat je vredan 13 miliona evra, od čega skoro 10 miliona otpada na opremu kupljenu od francuske kompanije „Pomagalski“, a ostatak na građevinske radove.

 

Komentari