Vesti Zapadna Srbija - Skijališta spremna za početak zimske sezone

Zapadna Srbija - Skijališta spremna za početak zimske sezone

Zapadna Srbija | 13.12.2015. | novosti.rs
zlatibor sneg 640x389

Skijališta u zapadnoj Srbiji su spremna za početak zimske sezone 2015/2016. Većina njih će za skijaše biti otvorena do kraja decembra. O tome svedoče izjave iz turističkih organizacija opština iz ovog srpskog regiona, a koje prenosi dnevni list Večernje novosti.

Zlatibor - Tornik
Na Zlatiboru od prošle sezone, kada je Tornik opremljen sistemom za veštačko osnežavanje, zadovoljno trljaju ruke. "Ski-opening", zvanično otvaranje skijaške sezone, zakazan je za poslednji vikend u decembru. Iz centra Zlatibora redovno će saobraćati autobus do Tornika. Dvodnevni ski-pas je 3.200 dinara.
- Četiri staze spremno dočekuju skijašnje - kaže Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor. - Na Torniku će gosti moći da dožive i adrenalinsku zabavu u bobu na šinama ili na tjubingu. Biće skijanja i na manjoj stazi na Obudojevici. Pripremili smo i klizalište i pešačke staze.

Zlatar
Na Zlataru skijaše očekuju od 24. decembra, kada se i zvanično otvara sezona. Najveća prednost ovog skijališta je što četiri kilometra staza, pored četvorosed žičare, opslužuje i ski-lift tipa sidro. Ima i noćnog skijanja, dok se ski staza spušta do centra Nove Varoši.
- U ponudi je iznajmljivanje ski-opreme, kao i ski-škola, a dnevni ski-pas košta 600 dinara - kaže Ivana Novaković, direktorka TSC Zlatar. - Na skijalištu je otvoren i restoran koji će omogućiti kompletno uživanje.

Tara
I skijaška sezona na Tari počinje 25. decembra, a spremne su tri ski-staze - dve kod hotela "Beli bor" i "Omorika" (ima ski-lift), dok iskusniji skijaši mogu da odu i na stazu Nagramak. Dnevni ski-pas je 500 dinara.

 



Golija

Gosti Ivanjice moći će da se skijaju na najboljim stazama na Goliji, gde će raditi i ski-škole u dve smene, odnosno u vreme kada traje školski raspust. Ski-staza na Dajića brdu na Goliji radiće od 2. januara svakog vikenda.




Sjenica
Najviše novina pripremila je Sjenica. Naime, ovaj grad poznat po snežnim padavinama, 25. decembra otvara ski-centar Žari koji će ponuditi najbolje nordijsko, ali i alpsko skijanje u Srbiji.
- Spremna je kros kantri i biatlon staza - kaže Mihajlo Tripković, direktor TO Sjenica. - Ovde će moći da se organizuju nacionalna takmičenja i iznajmi sva oprema. Postoji i pomoćna staza za decu. Kapacitet je hiljadu skijaša, a organizovaćemo i prevoz od centra grada do skijališta.

U zapadnoj Srbiji se nalaze još i skijališta Divčibare, Iver u parku prirode Mokra Gora kao i manje skijalište Jabuka kod Prijepolja.

 

Komentari