Vesti YOG 2016 - Takmičari Srbije u Lilehameru

YOG 2016 - Takmičari Srbije u Lilehameru

Lilehammer, NOR | 16.02.2016. | oks.org.rs
SB25389 1480x292

Petog dana takmičenja na Olimpijskim igrama mladih u Lilehameru Anja Ilić, naša predstavnica u skijaškom trčanju startovala je u sprintu klasičnim stilom i na kraju zauzela 37. poziciju. Nazalost nije uspela da se kvalifikuje u polufinale trke, ali opet ovo je odlican rezultat u poređenju sa proslogodišnjom trkom na EYOF-u u istoj disciplini. Anjin napredak se vidi i u tome što je ovo najbolja trka koju je neko iz Srbije odvezao u klasičnoj tehnici, kao i u činjenici da se uspešno nosila sa svim takmičarkama sa Balkana koje dolaze iz mnogo većih skijaških zemalja. Anja izlazi na stazu opet za dva dana, 5 km slobodnom (skejt) stilom gde se i očekuju najbolji rezultati.

Milica Kovačević startovala je u veloslalomu, ali nažalost nije uspela da završi prvu vožnju.

Prethodno su prvog dana takmičenja Rašo Jevremović i Milica Kovačević startovali u super G-iju. Rašo je bio 30., a Milica 33. Anja Ilić je zauzela 38. mesto u disciplini Kros – skijaško trčanje, slobodnom tehnikom.

Sutra je dan pauze za devojke, a Rašo Jevremović startovaće u veleslalomu što je njegova najača disciplina. „Veleslalom je moja disciplina i tu definitivno očekujem najbolji rezultat. Imao sam neku povredu koja je sad sanirana. Dobro je da mi je u nekoliko trka posle povrede veleslalom išao dobro,” rekao je Rašo.

       Izvor, foto: OKS

 

Galerija slika

Komentari