Vesti Vidlič, Pirot - Skijalište spremno za novu sezonu

Vidlič, Pirot - Skijalište spremno za novu sezonu

Pirot | 15.11.2012. | novosti.rs
vidlicpirot stara planina620

Skijalište na Staroj planini, ispod vrha Basarski kamen na Vidliču, udaljeno 12 kilometara od centra Pirota, u sklopu priprema za novu sezonu, opremljeno je i sistemom za veštačko osnežavanje, izgrađena je kaptaža koja može da primi 130 kubika vode, a postavljena su i dva "topa" za veštački sneg...

- Svi sistemi na Gradskom skijalištu kompletirani su i spremni za novu sezonu - kaže Nenad Đorđević, direktor pirotskog Sportskog centra. - Na žičari kapaciteta 400 skijaša na sat obavljen je godišnji servis, a kompletirali smo i tabač snega dobijen od Sektora za turizam Ministarstva ekonomije.

Ove zime organizovaćemo tradicionalnu Školu skijanja, u okviru Božićne škole sporta, na kojoj ćemo svoj pirotskoj deci koja žele da se bave ovim sportom omogućiti da potpuno besplatno nauče da skijaju, čak će imati obezbeđen i besplatni prevoz do skijališta i besplatnog instruktora - naglašava Đorđević, negirajući čaršijske priče da je Skijalište prodato u paketu sa hotelom "Pirot".

Jer, kaže, sve što je izgrađeno na Gradskom skijalištu - u vlasništvu je opštine Pirot koja je u opremanje Skijališta uložila gotovo devet miliona dinara, a u planu je i nastavak investicija, s obzirom na to da je Planinarski dom, na hiljadu metara nadmorske visine, idealna lokacija za pripreme sportista.

 

Galerija slika

Komentari