Vesti Srpska skijališta uspešno predstavljena u Crnoj Gori

Srpska skijališta uspešno predstavljena u Crnoj Gori

Miločer, Crna Gora | 12.05.2016. | skijalistasrbije.rs
ss11052016 2640x389

Vršilac dužnosti Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić učestvovao je danas na Festivalu investicija i nekretnina (FREI) koji se već tradicionalno održava u Miločeru u Crnoj Gori. Na panelu “Uspešni govore”, Ljevnaić je iznao iskustva i probleme u upravljanju i investiranju u planinski turizam, prikazao trend i investicione navike svetskih skijaških centara, kao i rezultate i planove JP Skijališta Srbije.

“U 80 država u svetu postoje skijaški centri u koje se ulažu zaista velike svote novca za razvoj planinskog turizma. Samo je Austrija za ovu namenu u proteklih 16 godina uložila oko 7 milijardi evra. Država Srbija je za razvoj skijaškog i planinskog turizma u poslednjih 10 godina uložila oko 110 miliona evra i rezultati su više nego vidljivi”, istakao je v.d.direktora Skijališta Srbije. On je dodao da je ova skijaška godina ostvarila nezapamćene rezultate i prihod od preko 805 miliona evra, kao i povećanje broja domaćih i stranih gostiju za 40 posto.

Govoreći o ciljevima Skijališta Srbije, Dejan Ljevnaić je istakao da afirmacijom zimskih sportova teži stvaranju skijaške nacije i da ski centri u Srbiji, razvojem skijaške infrastrukture, dostignu standarde evropskih i svetskih ski destinacija, kako bi bili što pristupačniji i atraktivniji domaćim i stranim turistima.

“U razvoju planinskog turizma u Srbiji susrećemo se sa određenim problemima poput stagnacije turista, ekonomskom krizom, kao i globalnim klimatskim promenama. Te faktore uspešno prevazilazimo animiranjem turista, najnižim cenama ski karata u Evropi, kvalitetnom ponudom, a pre svega sezonom koja traje 5 meseci u gotovo svim uslovima. Sistemi za veštačko osnežavanje su budućnost zimskog turizma u svetu, a naši ski centri imaju punu pokrivenost veštačkim snegom”, naglasio je Ljevnaić.

On se tokom izlaganja na FREI osvrnuo i na letnji turizam, koji je kako je rekao još uvek neiskorišćen potencijal za Srbiju. “Visoke tempereature u gradovima i letnjim turističkim destinacijama upravo teraju ljude da dođu na planinu leti i uživaju. Ulaganja u adrenalinske sadržaje su direktno uslovila porast odnosno dupliranje prihoda, a ovaj trend se nastavio i u prošle godine. Razvoj letnjeg planinskog turizma smo postavili kao jedan od prioritetnih ciljeva u poslovanju”, rekao je v.d.direktora Skijališta Srbije.

FREI se održava na crnogorskom primoriju od 9. do 12. maja, a namenjen je investitorima i komercijalnim kompanijama iz oblasti nekretnina, reprezentima državnih organa, infrastrukturnim preduzećima, predstavnicima međunarodnih institucija, stručnoj i opštoj javnosti. FREI predstavlja savremenu formu razmene informacija i iskustava, kao i sticanja novih znanja, u cilju jačanja osnova za efikasnije delovanje subjekata zainteresovanih za sektor nekretnina i investicija.

 

Galerija slika

Komentari