Vesti Snowboard - Todor Jović vozi Snowboardcross na EYOF-u?

Snowboard - Todor Jović vozi Snowboardcross na EYOF-u?

| 19.01.2017. | Sbx Serbia
tosa jovic cze jan2016 640

Todor Toša Jović iz Novog Sada, član ski snow board kluba "Stara Planina" boravio je u Snowboardcross kampu u Češkoj (Dolni Morava) od 01.01 do 08.01.2017. u organizaciji Češkog ski saveza. O kvalitetu njihovog SBX je uzaludno trošiti reči. Na kampu je aktivno učešće uzela i Eva Samkova, aktuelna olimpijska prvakinja sa trenerom Jakubom Flejšarom. Tošin lični trener, kroz svih sedam dana kampa, bio je trener i selektor A juniorske reprezentacije Češke i vodja Češkog na EYOF-u.

Posle kampa, priključuje se Ukrajinskom timu i nastavlja sa aktivnim treninzima i usavršavanjem tehnike vožnje, pripremajući se za predstojeće trke koje će se održati 14.01. i 15.01. isto u Dolni Morava.

Prvog dana postiže veliki uspeh (za mnoge u Srbiji neočekivan, ali ne za njega i njegov tim) osvajanjem 12-og mesta od 39 startnih vozača (ulazak medju prvih 8 gubi u fotofinišu). Uspeh je još veći, jer je ostvaren pod psihološkim pritiskom ostvarivanja kvote za ućešće na EYOF-u (European Youth Olimipic Festival) koji se održava u Turskoj od 11.02. do 16.02.2017.

I, tada, borba mladog i talentovanog vozača sa zadatim kvotama dobija već epsku formu. Ispunjava prva dva uslova (1/4 finale i u prvih 7 u svom godištu) a trka je vrednovana 50>, a po kvoti je70>!?!.

I šta sad? Dali jedinog vozača SBX u Srbiji i jednog od najtelentovanijeg sa ovih prostora, koji je i pod takvim pritiskom, ostvario veliki uspeh za sebe (pa i za Srbiju), pustiti niz vodu i onemogućiti mu učešće na EYOF-u da bi ta famozna kvota ispunila formu (dva potvdjena učesnika nisu ispunili kvotu), i podmetnuti mu nogu u njegovoj sportskoj karijeri koja je tek na početku, ili mu izaći u susret, pa ga podržati i omogućiti mu odlazak.

Realno, on jedini može da ostvari kakav-takav uspeh u Turskoj i nikog neće osramotiti ni razočarati. Da vidimo dali je ostalo i malo sportske svesti i savesti kod ljudi koji o tome odlučuju!

 

Komentari