Vesti Slalom-roler kup 2014. - Finale održano u Vranju

Slalom-roler kup 2014. - Finale održano u Vranju

Vranje | 02.10.2014. | sk Niš
Roleri14 Vranjesept2014370x225

Ekipa Skijaškog kluba „Besna kobila“ iz Vranja postala je ukupni pobednik Slalom-roler kupa „Srbija 2014.“, koji je u septembru mesecu održan u Nišu, Zaječaru i Vranju. Vranjanci su osvojili ubedljivih 986 bodova, ispred zaječarske „Kraljevice“ (552) i niških klubova „Niš“ (533) i „Oksidžen“ (342).

Pojedinačni pobednici po uzrasnim kategorijama u ukupnom plasmanu su Tijana Alagić (KRZ) i Dušan Trajković (BKV) kod pahuljica (do 7 godina); Kalina Pešić (BKV) i Andrija Đorđević (BKV) kod mlađih cicibana (do 9 godina); Anja Veličković (KRZ) i Andreja Dimitrijević (NIN) kod starijih cicibana (do 11 godina); Mia Dedinac (BKV) i Đorđe Savić (NIN) kod mlađe dece (do 13 godina), dok su u kategoriji starijih devojčica (do 15 godina) prvo mesto podelile Paulina Aleksić (KRZ) i Anastasija Veselinović (BKV), a Luka Marković (BKV) je bio najuspešniji dečak.

Junaci celog ciklusa bili su Kalina Pešić (BKV) i Đorđe Savić (NIN), koji su na sve tri trke osvajali zlatne medalje. Đorđe Savić je osvojio i veliki pehar kao najbrži takmičar na trci u Vranju, čemu je bitno doprineo njegov klupski drug Andrija Nikolić, koji ga je na svakoj trci pratio u stopu i redovno zaostajao samo za po dve-tri desetinke sekunde.

- Ponosni smo ne samo na rezultat nego i na činjenicu da smo u svom gradu nastupili sa čak 35 takmičara. To pokazuje da smo, posle pauze od 20 godina, uspešno obnovili klub. U tome nam je bio dragocen letnji program na rolerima. Sada s nestrpljenjem očekujemo sneg na Besnoj kobili, - rekao je Đorđe Dedinac, predsednik SK „Besna kobila“.

Vranjanci su preuzeli ekipno vođstvo još na trci u Zaječaru, a u svom gradu bili su dominantni u konkurenciji 52 takmičara. Pobedili su sa rekordnih 516 bodova, ispred „Kraljevice“ (178), „Niša“ (80) i „Oksidžena“ (25).

Ovakvom razvoju događaja doprinelo je i to što je trka u Vranju bila održana u rezervnom terminu umesto u prvom kolu (7. septembar), kako je bilo predviđeno kalendarom. Rezervni termin se poklopio sa obavezama niških klubova („Niš“ na glečeru u Austriji, Roler-klub „Oksidžen“ u programu brzinskih disciplina), pa je izostala uzbudljivija završnica.

Nezavisno od toga, u Vranju su u više kategorija vođene žestoke borbe. Svi učesnici bili su na velikom dobitku jer nisu imali letnju pauzu i spremni ulaze sa otvorenih prostora u fiskulturne sale.

 

Galerija slika

Komentari