Vesti Skijaško trčanje - Na Goliji održan Memorijal "Amar Garibović"

Skijaško trčanje - Na Goliji održan Memorijal "Amar Garibović"

Sjenica, Golija | 19.02.2014. | radiostoplus.com
amar310

Memorijalni kup u skijaškom trčanju "Amar Garibović" održan je u ponedeljak  17. februara 2014. na Goliji, a okupio je oko 90 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Skijaški trener Murat Garibović, otac tragično nastradalog Amara, rekao je da su najbolje rezultate na četvrtom Memorijalu ostvarili Snežana Borovčanin iz Sokolca i Bojan Plakalović iz Istočnog Sarajeva, dok je Mirsad Pejčinović iz Sjenice bio najbolji stariji omladinac. On je dodao da su zapažene rezultate, u konkurenciji šest klubova, ostvarili najmlađi takmičari iz Sjenice Inesa Zekić i Hana Hašimović.

"Amar je 15. februara 2010. godine nastupio na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Zahvalio bih se svim klubovima i takmičarima koji su uzeli učešče na ovom memorijalnom skupu i ljudima koji su dali svoj doprinos da se ova manifestacija održi", rekao je Garibović radiju Sto plus.

Amar Garibović je bio reprezentativac Srbije u skijaškom trčanju. Ovaj sportista iz Sjenice je 9. septembra 2010. godine, na svoj 19. rođendan, izgubio život u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb – Beograd.
 

Komentari