Vesti Skijališta Srbije - 13 hiljada skijaša na stazama, apsolutni rekord

Skijališta Srbije - 13 hiljada skijaša na stazama, apsolutni rekord

Srbija | 16.02.2015. | Skijališta Srbije
branko2640

Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru su za vreme praznika Dana državnosti bili prepuni zaljubljenika u skijanje i zimske sportove. Na ovim planinama tražio se krevet više, a staze su bile pune zadovoljnih skijaša i bordera.

„Skijanje i sportovi na snegu bili su apsolutni hit za Sretenje. Na stazama skijališta Srbije skijalo je 13 hiljada skijaša, što je apsolutni rekord od osnivanja preduzeća.  Ovaj rezultat je veliko priznanje za naš rad i skijaši su nam ukazali zaista ogromno poverenje“, rekao je vršilac dužnosti Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

On je istakao da je rekord postignut 15. februara definitivno potvrdio tezu da su tri najveća skijaška centra u Srbiji najtraženije turističke destinacije.

“Samo je u ski centru Kopaonik u toku jednog dana izbrojano više od 9 hiljada skijaša, što je ubedljivo najveći broj u proteklih 8 godina. I ski centri na Staroj planini i Torniku na Zlatiboru su zabeležili najveću posećenost od osnivanja, pa je tako na stazama Tornika zabeleženo više od 2 hiljade ljubitelja sportova na snegu, a isto toliko je bilo skijaša i bordera na Staroj planini”, naglasio je Ljevnaić.

Govoreći o Kopaoniku, Staroj planini i Torniku na Zlatiboru, v.d. direktora Skijališta Srbije kazao je da se njihova popularnost ogleda upravo u dobrom investiranju, a to se odražava na i na uspešno poslovanje, jer je promet za ovaj period premašio isti period prošle sezone.
“Da su ove skijaške destinacije postale zaista važan faktor u svetu zimskog turizma, govori i podatak o povećanju broju skijaša iz godine u godinu.

Afirmacija zimskih sportova i skijanja kod dece i omladine, koju iz godine u godine propagiramo polako, ali sigurno dovodi do rezultata”, dodao je Dejan Ljevnaić.   

I ski centar Brezovica je sve atraktivnija skijašima, pa je za ovaj vikend na stazama ove planine skijalo više od 4 hiljade skijaša. Time je ovaj zimski turistički centar oborio rekord posećenosti u poređenju sa najvećom posetom zabeleženom u januaru mesecu ove godine.

Na stazama sva tri ski centra ima do 60 centimetara utabanog snega, a skijališta rade punim kapacitetom.

 

Komentari