Vesti Ski skokovi - Rihard Frajtag najbolji u Engelbergu

Ski skokovi - Rihard Frajtag najbolji u Engelbergu

Engelberg, SUI | 20.12.2014. | b92
Richard Freitagengelberg20122014

Nemački ski skakač Rihard Frajtag trijumfovao je na osmim skokovima sezone koji su u okviru Svetskog kupa održani u švajcarskom Engelbergu. Frajtag je do prvog trijumfa ove sezone došao skorom od 277,7 bodova i skokovima od 128,5 i 135,5 metara.

Čeh Roman Kudelka zauzeo je drugo mesto, sa 0,6 bodova zaostatka, dok su treće podelili Mihael Hajbek iz Austrije i Slovenac Jernej Damjan.

Posle prve runde u Engelbergu vodio je Hajbek, ispred Slovenca Petera Prevca i Kudelke. Međutim, Frajtag, koji je bio drugi posle prve serije, u drugoj je skočio 135,5 metara, a najbliže mu je prišao Kudelka, koji je imao za metar duži skok, ali i veću kompenzaciju zbog vetra.

Iza najbolje trojice, odnosno četvorice, sledio je Prevc, ispred Austrijanca Štefana Krafta i dvojice nemačkih skakača Zeverina Frojnda i Markus Ajsenbihlera. Prvu desetoricu kompletirali su Švajcarac Simon Aman i Rune Velta iz Norveške.

Najveće razočaranje na prvim skokovima u Engelbergu priredio je Gregor Šlirencauer, koji je bi tek 23, dok je vodeći u generalnom plasmanu Anders Fanemel bio 21.

Posle osam skokova Fanemel na čelu generalnog plasmana ima 440 bodova, a prate ga Frojnd sa 397 i Hajbek, koji je sakupio 373.

Takmičenje u Engelbergu se nastavlja u nedelju, kada su na programu novi skokovi sa velike skakaonice.

 

Komentari