Vesti Ski skokovi - Pobeda Šlirencauera u Kusamu

Ski skokovi - Pobeda Šlirencauera u Kusamu

Kusamo, FIN | 29.11.2013. | b92.net
kusamo29112013

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Gregor Šlirencauer slavio je na drugim skokovima nove sezone, održanim u finskom Kusamu. Šlirencauer, koji je odlučio da na otvaranju sezone ne startuje zbog vetra, u Kusamu je došao do 51. pobede u karijeri zahvaljujući ukupnom skoru od 273,2 boda.

Mladi Austrijanac je imao skokove od 128,5 i 143 metra, i na kraju je slavio ispred Nemca Marinusa Krausa i sunarodnika Tomasa Morgenšterna. Zanimljivo je da je prvu trojicu delilo manje od jednog boda.

Posle prve runde, Šlirencauer je bio tek 15. posle skoka od 128,5 metara. Kraus je tada vodio, pošto se zaustavio na 136 metara, a sledili su ga sunarodnik Zeverin Frojnd i Rune Velta iz Norveške.

U nastavku je došlo do preokreta, pošto je Šlirencauer skočio čak 143 metra, čak devet i po metara duže nego Morgenštern, koji mu je i najbliže prišao pre nego što je red došao na poslednju trojicu. Međutim, niko od njih nije ni uspeo da priđe sjajnom Austrijancu, koji se zadržao na čelu i posle Krausovog skoka od 133 metra.

Velta je bio bolji od ostalih, a sledili su ga Norijaki Kasai iz Japana, Slovenac Robert Kranjec, koji je podelio šesto mesto sa Frojndom i Rus Dimitrij Vasiljev. Prvu desetoricu kompletirali su Japanac Taku Takeuči i Kamil Štoh iz Poljske.

Takmičenje u Kusamu se nastavlja već u subotu, kada su na programu novi individualni skokovi.

Komentari

featureImg
Retro - Skijanje u ritmu carlstona

Iako nam iz današnje perspektive Elan i Yassa djeluju i više nego retro - mi odlazimo još dalje, i to u...

featureImg
Budite moderni na skijanju

     Sezona skijanja davno je počela. Ako se spremate na neko od snegom pokrivenih skijališta, potrebna vam je i oprema koja će...

featureImg
Deca - Pripreme za prvo skijanje

     Deca mogu da počnu da skijaju čim dobro nauče da hodaju, što je otprilike kada napune tri godine. Ali pravilno mogu...

featureImg
Priprema i održavanje skija

Da biste u potpunosti uživali u odmoru na planini i skijanju, neophodno je adekvatno pripremiti skije. Većinu sitnica povezanih s pripremom ski-opreme...

featureImg
33 godine od ZOI Sarajevo '84

Pre 33 godine, 8. februara 1984. Sarajevo i cela Jugoslavija bili su u znaku Zimskih olimpijskih igara. Podsetite se toga! Bila su...