Vesti Ski skokovi - Pobeda Severina Freunda na otvaranju sezone

Ski skokovi - Pobeda Severina Freunda na otvaranju sezone

Lilehamer, Norveška | 24.11.2012. | B92
lillehammerwc2012logo

Danas su u norveškom Lilehameru održana prva takmičenja sezone Svetskog kupa Nordijske kombinacije i Skijaških skokova u ženskoj i muškoj konkurenciji. U nordijskoj kombinaciji skokova i skijaškog trčanja pobedio je Norvežanin Magnus Moan. U takmičenu skokova za žene je pobedila Japanka Sara Takanash, a kod muškaraca je najbolji bio Nemac Severin Freund.

Zeverin Frojnd (Severin Freund) je do pobede došao ukupnim skorom od 268,5 bodova, odnosno skokovima od 99 i 100,5 metara. Drugi je bio Austrijanac Tomas Morgenštern, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao aktuelni osvajač velikog Kristalnog globusa Anders Bardal.

U prvoj rundi viđeno je veliko iznenađenje, pošto se na čelu našao Nemac Anders Velinger, zahvaljujući skoku od 103 metra, a sledili su ga domaći takmičar Anders Jakobsen i Frojnd. U nastavku, Morgenštern je imao najbolji skok runde, pa je napredovao sa pete do druge pozicije, ali to nije bilo dovoljno da zaustavi Frojnda u pohodu na treću pobedu u karijeri.

Na kraju, iza trojice najboljih našao se Jakobsen, ispred Veningera, koji je u drugoj rundi imao skok od 98,5 metara, a sledili su ih još jedan Nemac Anders Fanemel, i Manuel Fetner i Gregor Šlirencauer iz Austrije. Prvu desetoricu na prvim skokovima sezone kompletirali su Japanac Taku Takeuči i Peter Prevc iz Slovenije.

Takmičenje u Lilehameru se nastavlja u nedelju još jednim individualnim skokovima sa normalne skakaonice.

    Izvor. B92 | JT

Galerija slika

Komentari