Vesti Ski skokovi - Pobeda Keflera u Sočiju

Ski skokovi - Pobeda Keflera u Sočiju

Sochi, RUS | 09.12.2012. | B92
AndreasKofler420280cut

Austrijanac Andreas Kefler (Andreas Kofler) trijumfovao je na drugim skokovima održanim na olimpijskoj skakaonici u Sočiju u okviru Svetskog kupa.Kefler je u Sočiju ostvario prvu pobedu ove sezone, a 11. u elitnom takmičenju ukupno, i to sa ukupno 271,3 boda i skokovima od 101,5 i 102,5 metra.

Iskusnom Austrijancu su se na podijumu pridružili Nemci Rihard Frajtag i Andreas Velinger.

Dan posle trijumfa Šlirencauera, koji je potpuno podbacio u nedelju, Kefler je osigurao novo slavlje Austrijanaca. Kefler je bio najbolji u obe runde i niko od rivala nije uspeo da ga ugrozi, čemu u prilog ide i skoro deset bodova prednostu u odnosu na Frajtaga.

Frajtag je bio drugi posle prve runde i tu poziciju je uspeo da zadrži zahvaljujući skoku iste dužine kao što je bio Keflerov. Velinger je, s druge strane, pretekao aktuelnog osvajača Svetskog kupa Andreasa Bardala i Reruhija Šimizua iz Japana, koji su posle prve runde delili treće mesto.

Bardal je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred vodećeg u generalnom plasmanu Zeverina Frojnda i još jednog Nemca Karla Gajgera. Norvežanin Anders Jakobsen bio je sedmi, ispred Simona Amana iz Švajcarske, Šimizua i još jednog nemačkog skakača Andreasa Vanka. Šlirencauer je dan posle trijumfa bio tek 25, pošto je imao skokove od samo 96,5 i 98 metara.

Frojnd na čelu generalnog plasmana sada ima 340 bodova, a prate ga Šlirencauer sa 288 i Bardal koji ima 226.

Svetski kup za ski skakače nastavlja se sledećeg vikenda u švajcarskom Engelbergu.

Komentari