Vesti Ski skokovi - Kamil Stoh pobednik na sve 4 skakaonice Novogodišnje turneje

Ski skokovi - Kamil Stoh pobednik na sve 4 skakaonice Novogodišnje turneje

| 08.01.2018. | eurosport.rs
stoh 2018

Kamil Stoh je ispisao nove stranice istorije ski skokova. Poljski skakač je postao tek drugi takmičar koji je ostvario pobede na sva četiri mitska brda na novogodišnjoj turneji. 30-godišnji Poljak, koji će u Pjongčangu braniti dve olimpijske titule, leteo je više i dalje od konkurenata i upisao se u istoriju prestižnog takmičenja, nakon trijumfa i u Bišofshofenu.

Novogodišnja turneja se tradicionalno održava još od 1949. godine, a pre Stoha samo je Nemac Sven Hanavald uspeo da trijumfuje na svim skakonicama, 2002. godine.

"Ovo je neverovatan trenutak za mene i kompletan tim, iznenađen sam, veoma srećan i umoran i sve ovo mi mnogo znači", rekao je Stoh.

Stoh je pre 12 meseci slavio u Bišofshofenu i došao je do ukupne pobede na turneji, a sada je napravio korak dalje i na impresivan način odbranio titulu šampiona "4 skakonice". Jedan od prvih koji je čestitao pobedu Stohu bio je upravo Sven Hanavald, koji je napustio komentatorsku poziciju na Eurosportu i utrčao u arenu kako bi čestitao Poljaku.

Norvežanin Anders Fanemel je po drugi put bio među tri najbolja, a Nemac Andreas Velinger je kompletirao podijum.

Stoh danas ima 22 boda prednosti u poretku velikih skakonica, u Svetskom kupu vodi ispred Nemca Riharda Frajtaga, koji je pao u Insbruku i povredio preponu, čime je možda ugrožen njegov nastup na Olimpijskim igrama koje počinju za mesec dana u Južnoj Koreji.

 

Komentari