Vesti SK Niš - Prvi dečji kamp na Bojaninim vodama

SK Niš - Prvi dečji kamp na Bojaninim vodama

Bojanine vode, Suva planina | 28.06.2014. | sk niš
09.SatoriBm

Skijaški klub „Niš“ organizovao je za svoje „cicibane“ prvi dečji kamp u Turističko-rekreativnom kompleksu „Bojanine vode“ na Suvoj planini, 25 kilometara od Niša. Stav niškog kluba je da za decu do 10 godina ne treba organizovati odlaske na skupe glečere, pa su tako najmlađi dobili letnji program na svojoj planini dok su se stariji niški skijaši pripremali u austrijskom Hintertuksu.

Potpuna novost je da su u ostvarivanju programa kampa, na visinama do 1000 metara, učestvovali i drugi sportski klubovi, planinari i izviđači-porečani. Tako je napravljen univerzalan i veoma atraktivan sadržaj, prilagođen svoj deci bez obzira na osnovni sport kojim se bave.

- Naš osmodnevni program uključio je elemente gimnastike, atletike, planinarstva, orijentacije u prirodi, sportskih igara s loptom, alpinizma u Jelašničkoj klisuri, jahanja pored Niške Banje i veslanja u Sićevačkoj klisuri. Obuhvatili smo delove sadržaja svih sportskih organizacija vezanih za Suvu planinu, s kojima smo uspostavili odličnu saradnju i tako stvorili potpuno nov turistički proizvod Niša u sportskoj rekreaciji, primenljiv za sve klubove i dečje organizacije - kaže rukovodilac kampa, profesor Irena Stojanović, trener u Ski-klubu „Niš“.

Deca su bila smeštena u Ski-kući „Niš“, koja ima 21 postelju, a hranu je dopremala Dečja ustanova „Pčelica“. Osim sporta, u kampu su bili zastupljeni i elementi aktivnosti u oblasti kulture, u okviru čega su nastali sadržaji vezani za crtanje, logorsku vatru, maskenbal i završnu priredbu.

Mališani su bili prezadovoljni, a najveću radost pričinilo im je branje šumskih jagoda, kojih je bilo na svakom koraku.

Svojevrstan kuriozitet je da su cicibani niškog kluba prvi put izašli na svoju skijašku stazu „Sokolov kamen“, dugu 1.000 metara, čiji je lift oštećen pre tri godine.

       Izvor: SK Niš,  Z.Marjanović

 

Galerija slika

Komentari