Vesti Sjenica - Tabač snega stigao na Ski centar Žari

Sjenica - Tabač snega stigao na Ski centar Žari

Sjenica | 13.02.2015. | Sjenica.com
sjenicaratrak12022014480

Specijalna mašina za tabanje snega "Kassbohrer PstenBully 300" stigla je u četvrtak noć 12. februara 2015. u Sjenicu - izveštava internet portal Sjenica.com.

Neobičan teret je prevežen zavejanim gradom Sjenica prema obližnjem skijalištu Žari. Još isto veče je utabane su staze za nordijsko skijanje i biatlon, kao i staza za alpsko skijanje duž koje skijaše prevozi ski lift.

Već u petak rano ujutru reprezentativci Srbije u biatlonu obavili su prvi trening na nordijskoj stazi u Žarima koja je predhodno te noći utabana mašinom koja je te iste noći stigla na ski stazu.

Trener biatlon reprezentacije Srbije Almir Džeković zadovoljan je uslovima na stazi, ocenio je da će se sportisti kvalitetno pripremiti za predstojeća takmičenja. Svoje oduševljenje nisu krili ni sportisti koji su rano tog jutra trenirali na utabanoj stazi, zadovoljni uslovima za trening kave do sada u Sjenici nisu imali.

Nema puno detalja vezanih za nabavku ovog tabača snega, ali ističe se zahvalnost rukovodstvima Opštine i Ustanovi za sport i kulturu Sjenica.

 

Komentari