Vesti Schladming 2013 - Ted Ligeti do treće zlatne medalje na prvenstvu

Schladming 2013 - Ted Ligeti do treće zlatne medalje na prvenstvu

Schladming, Aus | 15.02.2013. | b92
ligety ted 130215 8col

Američki skijaš Ted Ligeti osvojio je zlatnu medalju u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, što mu je treće zlato na šampionatu. Ligeti je tako postao prvi skijaš od Žan Kloda Kilija 1968. koji je osvojio tri zlatne medalje na istom takmičenju.

Skijašu mađarskog porekla već su pripala zlata u superveleslalomu i kombinaciji. Drugi u veleslalomu, koji je Ligetiju najjača disciplina, bio je Marsel Hiršer iz Austrije, a treći Italijan Manfred Melg.

Ligeti je trku završio u vremenu od 2:28.92 minuta, drugoplasirani Hiršer je zaostao za 81 stotinku, a Melg je bio sekund i 75 stotinki iza pobednika, pred 35.000 gledalaca.

Američki skijaš je posle prve vožnje zauzimao prvo mesto, sa sekundom i 31 stotinkom prednosti u odnosu na Hiršera, koji je tada zauzimao treće mesto. Drugoplasirani posle prve vožnje Norvežanin Aksel Lund Svindal trku je završio na četvrtom mestu, dok je peti bio Francuz Aleksi Pinturo.

Srpski skijaši Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Marko Vukićević i Andrija Vukićević nisu uspeli da prođu kvalifikacije u Šladmingu.

Svetsko prvenstvo u Šladmingu nastaviće se u subotu, kada će održati slalom u konkurenciji žena, dok se u nedelju održava poslednja trka šampionata, kada će semuškarci takmičiti u istoj disciplini.

Komentari