Vesti Rajkovo - Stigao tabač za skijalište nadomak Majdanpeka!

Rajkovo - Stigao tabač za skijalište nadomak Majdanpeka!

Majdanpek | 26.12.2013. | rajkovo.com
rajkovotabac25800x486

Nakon dosta problema sa pronalaženjem prelomnog rešenja koje podrazumeva nabavku tabača za ski centar Rajkovo, u sredu, 25.12.2013. godine, u kasnim popodnevnim satima, iz Austrije je pristigao tabač Pisten Bully 200D. S obzirom na to da je po preuzimanju vlasti novo opštinsko rukovodstvo imalo mnogo problema sa finansijkim stanjem u lokalnoj kasi, nabavka ove polovne mašine predstavlja ogroman uspeh. I vrlo verovatno prekretnicu ka revitalizaciji ski centra Rajkovo, nakon dugih 8 neskijaških godina.

Čitavu priču u mnogome je pomogao Jurica Stanković, na čiju je preporuku tabač nabavljen. U ne tako velikom manevarskom prostoru, pronađeno je rešenje koje podrazumeva poček u plaćanju do Aprila meseca, kada će opština funkcionisati relaksiranije, jer se tada završava grejna sezona koja po pravilu iziskuje velika sredstva i opreznost.

Nabavkom tabača napravljen je veliki korak ka napred. Narednih dana trebalo bi da budu rešeni problemi na stazama, da se realizuju donacije motornih sanki i Lade Nive i da se razmilsi o rešenjima o signalizaciji, zaštitnoj opremi i trajnom rešenju za održavanje puta R-104.

Treba dodati da se na prostoru ski centra Rajkovo još uvek sprovodi omladinski volonterski projekat ,,Pokrenimo Rajkovo" https://www.facebook.com/groups/200918520075080/ u sklopu akcije "Mladi su zakon-Borski okrug", pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, a u saradnji sa Resurs Centrom iz Bora.

Takođe, dopunu ovom projektu koji se nalazi u završnoj fazi, pružiće Trag fondacija, donacijom u vrednosti od oko 398.000 dinara. Sredstva će u prvoj fazi poslužiti za dodatno uređenje objekata neophodnih za kvalitetan rad ski centra Rajkovo.

Nadamo se da će u narednih nekoliko dana biti rešeni i preostali problemi kako bi sezona 2013/2014 uspešno bila otvorena. U tom slučaju, ostalo bi samo da se sačeka da još malo snega prekrije naše perspektivne ski terene i u tom slučaju, skijaši bi mogli da otpočnu svoj dugo očekivani slalom.


          Za Skijanje.rs iz Majdanpeka, Mladen Đurić

 

Galerija slika

Komentari