Vesti Rajkovo - Pokrenuta žičara preko brzog režima rada

Rajkovo - Pokrenuta žičara preko brzog režima rada

Rajkovo, Majdanpek | 11.02.2013. | FB
liftradi10022013480

U nedelju, 10.2.2012. nakon sitnih intervencija i podešavanja koturnih baterija na stubovima, ski-lift na ski centru Rajkovo pušten je u rad preko snažnijeg motora, čime je proces sanacije ski-lifta priveden kraju. Za nekoliko dana će isti biti testiran pod većim opterećenjem, čime će se docći do saznanja kako se lift ponaša u uslovima kada isti koristi više skijaša.

Ukoliko se napravi kratak osvrt na stanje koje bilo prisutno do pre nekoliko nedelja ili meseci, ovo je veliki korak unapred, ali postoji još stvari koje treba rešiti.

Prvi sledeći veliki korak postavlja sanacija tabača koji se trenutno nalazi u servisu Rudnika bakra Majdanpek. Prema poslednjim informacijama, vebasto grejanje i elektro-opremu za tabač će isfinansirati opština Majdanpek, koja je inače pomogla i sanaciju lifta, a elektro-oprema tabača i vebasto grejanje će biti instalirani od strane stručnih sluzbi Rudnika bakra Majdanpek.,

Snega ima dovoljno, ako bude sreće da se i ostale stvari reše, nismo daleko od činjenice da je na ski centru Rajkovo posle dosta izgubljenih sezona moguće skijati.

     Foto: NOVI SKI CENTAR RAJKOVO

 

Galerija slika

Komentari