Vesti Prolećni kursevi windsurfa i kitesurfa u okolini Beograda

Prolećni kursevi windsurfa i kitesurfa u okolini Beograda

Beograd | 31.03.2017. | dragonproject.me
dragon 2 800x486

Surf centar Dragonproject, našeg poznatog učitelja Surfa i Snowboarda Draga Grubnića, počinje da radi od utorka 4.aprila. Na programu je windsurf, kitesurf, stand up paddling. Centar se nalazi 45 km od Beograda, 45 minuta lagane voznje od centra grada. Za one koji dolaze na duže postoji mogućnost odsedanja u odličnom hotelu.

Nakon dugogodišnjeg istraživanja ovo je najbolje mesto za obuku windsurfa i kitesurfa u Srbiji. Radi se o jezeru sa plitkom i ravnom vodom, okruženim ravnicom, gde su svi smerovi vetra dobri. Sezona je moguća od marta do novembra! Ovo je testirano prošle godine kada su počeli 10. marta, a zavrsili 15. novembra. Temperatura vode je već sada viša od 15° po sunčanom danu.

Opremeljeni smo ozbiljnom zaštitnom opremom (neoprenska odela, patike, rukavice, prsluci... Svih veličina). Mesto je prvenstveno namenjeno osnovnoj i naprednoj obuci.

Svi koji zele da voze kajt samostalno, bez nadzora instruktora ili trenera, moraju potpisati protokol o preuzimanju lične odgovornosti. Takođe moraju pokazati međunarodnu validnu karticu da poseduju nivo nezavisnog vozača. Takvu karticu možete dobiti od bilo kog sertifikovanog učitelja (ima ih vise od 20 u Srbiji). Time vi, odnosno onaj ko vas je sertifikovao, preuzimate odgovornost. Ovo je neophodno da bi se smanjio rizik od nezgoda.

Pristup centru mora biti registrovan, jer se radi o privatnom, komercijalnom projektu, koji nebi bio moguć bez ogromnog ulaganja u izgradnju i održavanje (bageri, kosilice, čamci za košenje vodene trave, pumpe za vodu...).

Dugo toplo leto počinje. Dobrodošli!

Drago Grubnić - kontakt preko: www.facebook.com/drago.grubnic
Drago je vlasnik surf centra sa najdužim stažom na Velokoj plaži u blizini Ade Bojane u Crnoj Gori - www.dragonproject.me

 

Galerija slika

Komentari