Vesti Pripreme Nevene Ignjatović dovedene u pitanje

Pripreme Nevene Ignjatović dovedene u pitanje

Beograd | 11.10.2013. | b92.net
nevena

Pripreme najbolje srpske skijašice Nevene Ignjatović za Zimske olimpijske igre u Sočiju, ugrožene su zbog neispunjavanja obaveza od strane Skijaškog saveza. Skijaški savez Srbije nije uplatio predviđena sredstva za pripreme Ignjatovićeve, zbog čega ona nije u mogućnosti da ih odradi. „Nevena Ignjatović je primorana da prekine pripreme za Soči jer Skijaški savez Srbije ne sprovodi obaveze koje, kao nosilac njenog programa, ima prema njoj“, stoji u saopštenju tima najbolje srpske skijašice.

Ignjatovićeva je odradila deo priprema, ali završni deo na glečeru Meltaler u Austriji, zakazan za 15. do 25. oktobra, morala je da otkaže. 

Skijaški savez Srbije je ostao gluv i nije odgovorio na više puta ponovljene molbe da reši svoje zaostale obaveze prema Neveni Ignjatović i njenom timu (plate za trenere, troškovi prevoza, smeštaja i ski karata). Ove obaveze potrebno je izvršiti do petka. Pored otkazivanja treninga u Austriji, pod znakom pitanja je i odlazak na prvi start Svetskog kupa i četiri starta Evropa kupa u Finskoj“, dodaje se u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da Nevena ima podršku ličnih sponzora i Olimpijskog komiteta Srbije, i traži da se Skijaški savez Srbije konačno oglasi. 

Molimo Skijaški savez Srbije da ispuni obaveze koje je sam preuzeo i da obezbedi uslove kako bi Nevena mogla da nastavi pripreme. Kao drugu opciju, predlažemo da javno saopšte da njene pripreme za trke Svetskog i Evropa kupa i Olimpijske igre nisu na listi njihovih prioriteta“, ističe se u saopštenju, „U ovoj situaciji je nejasno da li skijaši postoje zbog Skijaškog saveza Srbije ili Skijaški savez zbog skijaša? Da li je zadatak svakog sportiste da isključivo sam sebi omogući uslove da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama i drugim, za zemlju važnim, takmičenjima ili je to, bar nekim delom, i posao nadležnog Saveza?“.

Komentari