Vesti Popova šapka - Jubilarni, 40-ti Šarplaninski kup 2013.

Popova šapka - Jubilarni, 40-ti Šarplaninski kup 2013.

Popova šapka, Mkd | 07.02.2013. | saracup.mk
sarakup2013logo640x480

Легендата живее, Попова Шапка те чека!
Od 22. februara do 24. održaće se 40. izdanje najstarijeg ski događanja u Makedoniji "Šarplaninski kup" u alpskom skijanju. Učesnici će se takmičiti u dve trke  veleslalomu i slalomu u muškoj konkurenciji na stazi Orlova i Ezerino na Popovoj Šapki.

Pobednik "Šarplaninskog kupa", pored novčane nagrade, tradicionalno dobija i psa Šarplaninca, koji je deo slavljeničkog rituala ove manifestacije. Ovaj tradicionalni skijaški kup će i ove godine biti pod pokroviteljstvom Vlade Republike Makedonije. Direktor takmičenja će ponovo biti jugoslovenska skijaška legenda Bojan Križaj.


- Na moju veliku radost, "Šarplaninski kup" ove godine slavi svoje 40. jubilarno izdanje, i već godinama unazad ima veliku ulogu u popularizaciji ovog sporta okupljajući vrhunska ski imena na staama ski centra Popova šapka. Nadamo se da će ove godine će biti još boljeg odziva i da će učestvovati veliki broju skijaša, a naročito makedonskih. Mi nastojimo da obezbedi najbolje uslove za kvalitetnu trku, uzimajući u obzir iskustva i preporuke stručnjaka iz prethodnih godina. Nadamo se uspešnom jubilarnom izdanju i nastavljanju tradicije još dugo godina - rekao je predsednik Organizacionog odbora, Dimitar Tanurkov.

Da bi se iskoristio potencijal Popove šapke, AD ELEM je izradio Master plan za ulaganje u ovaj turistički centar, odobren od strane Vlade, što stvara uslove da se naredne godine "Šarplaninski kup" kandiduje za trku Evropa kupa, a Makedonija bude na mapi mesta važnih međunarodnih sportskih događaja.

 

 

Komentari