Vesti Počinje sezona zimskih sportova na kanalu Eurosport

Počinje sezona zimskih sportova na kanalu Eurosport

| 24.10.2014. | Eurosport
ESPwinterseason460

Eurosport je vodeća evropska destinacija za sve zimske sportove, jer će u predstojećoj sezoni Eurosport pratiti 12 sportova, kojima će posvetiti preko 2000 časova programa, od čega više od 800 sati žive akcije.

Nova zimska sezona donosi osam svetskih kupova, 14 svetskih prvenstava i pet evropskih šampionata na Eurosportu. U novembru, osvajač Kristalnog globusa i svetski super-g šampion, Švajcarac Didije Kuš analiziraće najvažnije trenutke u alpskom skijanju. Ekipi eksperata Eurosporta pridružiće se zvezda ski skokova, Nemac Martin Šmit, koji će iz svog ugla komentarisati zbivanja na Turneji četiri skakaonice.

Retenbah glečer u Zeldenu u Austriji je lokacija na kojoj tradicionalno počinje sezona FIS Svetskog kupa, veleslalomskim trkama u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kao i minulih godina, Eurosport će direktno pratiti sva takmičenja, zaključno sa finalnim trkama u Meribelu 22. marta 2015. godine. Alpsko skijanje je samo jedan od ukupno 12 zimskih sportova, koje će Eurosport direktno pratiti tokom sezone, ukupno osam svetskih kupova i 13 svetskih prvenstava.

Ted Ligeti
je uvek favorit u Zeldenu, olimpijski i dvostruki svetski šampion je zabeležio tri trijumfa u karijeri na startu sezone. Iako je najuspešniji veleslalomaš u istoriji posle Ingemara Stenmarka, Amerikanac će imati žestoku konkurenciju u Aleksisu Pinturou, Marselu Hiršeru i Henriku Kristofersenu.

Osvajačica veleslalomskog Kristalnog globusa prošle sezone, Austrijanka Ana Feninger slovi za glavnu favoritkinju u Zeldenu, ali tu je i Tina Maze, koja voli Retenbah glečer, na kojem je tri puta slavila. Očekuje se i povratak dve “snežne kraljice”, Lindzi Von i Tesa Vorli su zbog povreda ranije okončale prošlu sezoni i gladne su novih pobeda.

         Eurosport - Predrag Vukanović
 

Komentari