Vesti Planinski skejtbord - Dve bronze za Srbiju na Evropskom kupu

Planinski skejtbord - Dve bronze za Srbiju na Evropskom kupu

Casamatti, ITA | 07.08.2014. | KPS „ATB“
mtboardep2014640x389

Članovi Kluba planinskog skejtborda „ATB“ iz Novog Sada, vratili su se sa osvojene 2 bronzane medalje na EVROPSKOM KUPU PLANINSKOG SKEJTBORDA, koji je održan u mestu Casamatti u Italiji 1. i 2. avgusta. Oni su se trkali u disciplinama daunhil i slalom i još jednom potvrdili su u samom svetskom vrhu vozača planinskog skejtborda.

U klasi devojaka naša Senka Bajić je treće mesto, kao i njen kolega, veteran, Predrag Marcikić u master grupi. I ostali naši vozači, Todor Toša Jović, Predrag Trifunov, Ivan Raković i Slobodan Banović, pokazali su veliki profesionalizam i neustrašivost, ali sekunde su presudile i ostavile ih samo sa ‘užarenim’ daskama u rukama.

Tamičenje se održavalo na dve odlično pripremljene, ali i izuzetno strme staze, te je domaćin bio primoran da vožnje koliko toliko uspori na najkritičnijim delovima postavljanjem tehničkih detalja poput kapija. To je u svakom slučaju nešto na šta srpski tim nije bio naviknut, i totalno drugačije od kros trka u kojima najčešće učestvuje, ali se hrabro uključio i borbu sa takmičarima iz Poljske, Velike Britanije, Slovenije, Češke, Francuske i naravno domaćina Italije.

Svaki takmičar je imao pravo na po dve vožnje na svakoj stazi, od kojih se na jednoj zahtevalo postizanje većih brzina, dok se na drugoj tražila tehnička vožnja i savladavanje teških i klizavih prepreka. Takmičenje je pokazalo da su se neki juniorski vozači mogli takmičiti rame uz rame sa svojim starijim drugovima, a i da su devojke pokazale veliki napredak u tehnici i pokazale ravnopravnost sa momcima, što svakako daje lepu budućnost ovom sportu.

Kao što smo već  najavili, odlazak naših mountainboarder-a u Italiju organizovan je u okviru klubskih priprema za 2. SVETSKO PRVENSTVO u borderkrosu, koje će biti održano 5. i 6. septembra u Bukovcu blizu Novog Sada, a domaćini su upravo članovi Kluba Planinskog Sketborda "ATB".

 

Galerija slika

Komentari