Vesti Oštrelj, Bosanski Petrovac - Ponovno pokrenuto skijalište

Oštrelj, Bosanski Petrovac - Ponovno pokrenuto skijalište

Bosanski Petrovac | 30.01.2017. | mojusk.ba
ostreljmap640x389

U Bosanskom Petrovcu ponovno je pokrenuto jedino skijalište u Unsko-sanskom kantonu. Radi se o dobro poznatoj destinaciji ljubiteljima planina i zime – Oštrelju, udaljenom 11km od grada. Nakon skoro decenije skijalište je ponovno priključeno na elektro-energetsku mrežu čime je omogućeno ponovno pokretanje skijališta u punom kapacitetu.

Skijalište Oštrelj je jedno u nizu koje je izgrađeno s pratećim objektima nakon Sarajevske olimpijade 1984. godine. Nekadašnji Ski-centar Oštrelj je obnovljen u zimu 2007. i počeo je sa radom u februaru te godine, međutim, zbog nedostatka električne energije Ski centar nije radio punim kapacitetima.

Skijalište posjeduje ski lift tia siro koji se nalazi između dve staze dužina 1500 i 950 metara i na sat vuče osam stotina skijaša. Takođe poseduju i bebi lift za najmlađe uzraste.

Skijalište posjeduje i opremu za rentanje, školu skijanja i servis. U pauzi između skijanja posjetioci se mogu odmoriti u novom objektu, popiti topli napitak i nešto pojesti a u Smještajnim kapacitetima poduzeća „Platinum“ omogućen im je i smještaj.

 

Komentari