Vesti Obnovljena ski-staza na Staroj planini kod Pirota

Obnovljena ski-staza na Staroj planini kod Pirota

Pirot | 10.03.2011. | rts
pirotobnovljeno skijaliste na Staroj planini

Na Staroj planini kod Pirota, u blizini popularnog izletišta Planinarski dom, postavljena je nova žičara, tipa "tanjir" koja može da preveze 400 skijaša na sat. Izgradnju žičare, sa tri miliona dinara, finansirao je pirotski "Sportski centar", uz pomoć lokalne samouprave, korporacije "Tigar" i javnih preduzeća.

Obnovljeno skijalište u bliѕini Planinarskog doma na Staroj planini

Na obnovljenoj stazi već je održan Kup istočne Srbije za najmleđe kategorije i tradicionalni "Žckov memorijal", na kome je učestvovalo više od stotinu devojčica i dečaka.

Besplatna škola skijanja za decu

I stručnjaci i ljubitelji skijanja zadovoljni su kvalitetom skijališta. Instruktor skijanja Milan Stavel ističe da su na novoj stazi odlični uslovi za najmlađe skijaše i početnike i za rad instruktora skijanja: "Time će se  smanjiti troškovi, jer roditelji neće morati da vode svoju decu u poznate skijaške centre koji su preskupi za većinu stanovnika Pirota. Prednost je i blizina, jer se ovo skijalište nalazi na samo 12 kilometara od centra grada."

U Javnom preduzeću "Sportski centar", najavljuju nova ulaganja u skijalište. Direktor Centra Nenad Đorđević kaže da će već do kraja ove godine kupiti topove za  veštačko osnežavanje, a u planu je i nabavka "tabača" za sneg.

Tokom ove skijališne sezone, za svu zainteresovanu decu "Sportski centar" je organizovao besplatan prevoz do Planinarskog doma, a časovi instruktora skijanja nisu naplaćivani. U lokalnoj samoupravi Pirota kažu da će sa ovom praksom biti nastavljeno, jer je cilj da se što veći broj dece bavi sportom.

Komentari