Vesti Novi instruktori skijanja

Novi instruktori skijanja

Kopaonik, Stara planina | 09.04.2015.
kurs na Staroj planni 2a

Poslednje nedelje marta je na Kopaoniku završen kurs osposobljavanja za instruktore skijanja u organizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda i Skijaškog savez Srbije. Tokom 8 dana kandidati su vredno vežbali pod nadzrom demonstratora Krste Đurovića i slušali predavanja profesora Ropreta sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda. Praktičan ispit pred tročlanom komisijom koju su sačinjavali Matic Jeraša i Uroš Martinšek iz  Slovenije i prof Ropret, položilo je 6 kandidata, 6 je upućeno na popravni ispit a ostalima je preostalo da  vežbaju do naredne prilike.

Uspešne kandidate očekuje polaganje teorijskih ispita do dobijanja konačnog zvanja. U završnoj anketi, kurs je ocenjen visokom ocenom (4,5) uz jednoglasnu konstataciju da bi kurs obavezno preporučili svojim prijateljima. Zato i u sledećem terminu u decembru očekujemo nove kandidate. Održavanje kursa su tehnički pomogla Skijališta Srbije i hotela Putnik na Kopaoniku.

 

KURS ZA INSTRUKTORE SKIJANJA NA STAROJ PLANINI
Od subote 28.3. do 5.4.2015 na Staroj planini se održao kursa za instruktore skijanja. Organizatori, Fakulet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda i Skijaški savez Srbije, izašli su u susret kandidatima iz regiona Stare planine, da u svom okruženju pohađaju ovaj kurs. Ukupno jedanest kandidata nastoji da savlada program škole skijanja. Iako je kraj sezone promenljivi vremenski uslovi otežavaju rad ali zahvaljujući naporima JP Skijališta Srbije, staze pružaju idealne uslove za rad.

Organizacijom kurseva Skijaški savez Srbije nastavlja tradicuju razvoja stručnih kadrova.

 

Galerija slika

Komentari