Vesti MOK obezbedio stipendije za bh.sportiste u zimskim sportovima

MOK obezbedio stipendije za bh.sportiste u zimskim sportovima

Sarajevo | 30.08.2014. | okbih.ba
bholimpijci

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je uspeo da obezbedi stipendije za 3 rezultatski najkvalitetnija olimpijca – potencijalna kandidata za ucešce na Zimskim olimpijskim igrama Pyeongchang 2018. Stipendije su obezbeđene iz MOK-ovog fonda Olimpijske solidarnosti.

Naziv stipendije je "Interim školarina" i biće operativna od 01.08.2014. godine što predstavlja neophodnu podršku sportistima gotovo 4 godine pred same Olimpijske igre.

Dobitnici stipendije su:
 - Rudic Marko – alpsko skijanje,
 - Laikert Igor – alpsko skijanje,
 - Karišik Tanja – biatlon i ski trčanje.

Visina mesečne stipendije iznosi 1.000,00 USD (americkih dolara) i trajaće do početka Olimpijskih igara ukoliko rezultati takmičara, koji će se kontinuirano pratiti od strane MOK-a i Komisije za vrhunski sport OK BiH, budu zadovoljavajući.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će nastaviti sa iznalaženjem mogućnosti za dodelu stipendija i drugim potencijalnim kandidatima za Zimske olimpijske igre Pyeongchang 2018 godine, iako u okviru svoje delatnosti, kao nebudžetski korisnik i udruženje gradana, OK BiH nije nadležan za finansiranje BiH sporta i sportista.

Finansiranje vrhunskih sportista i Olimpijskog komiteta BiH je u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova BiH i nadležnih entitetskih ministarstava.

 

Komentari