Vesti Lindzi Von izašla iz bolnice

Lindzi Von izašla iz bolnice

| 15.11.2012. | b02
LindziVon 126392a

Američka skijašica Lindzi Von napustila je bolnicu u Vejlu, u Koloradu, u sredu, dva dana pošto je primljena u nju zbog bolova u stomaku. Portparol aktuelne osvajačice Svetskog kupa Luis Kej je rekao da nije sigurno kada će Vonova moći da se vrati skijanju.

“Lindzi se odmara kod kuće. Doktori i dalje pokušavaju da utvrde tačan uzrok njene bolesti, ali je srećom dobro reagovala na terapiju koju su joj dali”, rekao je Kej.

Samo dan ranije, Kej je, dok je Vonova još bila u bolnici, rekao da se čekaju rezultati testiranja zbog jakih bolova, ali ovoga puta nije precizirao o čemu je tačno reč.

Vonovu naredne trke očekuju 24. i 25. novembra u Aspenu, gde su na program veleslalom i slalom, a potom slede trke u brzinskim disciplinama u Lejk Luizu, mestu gde je ostvarila svoje najveće pobede u Svetskom kupu.

Tehničar američke skijašice Hajnc Hemerle rekao je da je Vonova pre nego što je bila hospitalizovana, dva ili tri puta bila u bolnici zbog bolova u celom telu. Ipak, po njenom izlasku iz bolnice, Hemerle nije hteo da daje nikakve izjave.

Takođe, Hemerle je istakao da Vonova nije trenirala još od otvaranja sezone i veleslaloma u Zeldenu, u kojem nije uspela da završi drugu vožnju. Ta trka vožena je 27. oktobra.

-----------------------------

sreda 14.11.2012 - Vonova ostaje u bolnici
 Aktuelna osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von zadržana je u bolnici u Koloradu zbog jakih bolova koje oseća već dve nedelje.

Kada je prvobitno objavljena vest da je Vonova završila u bolnici, niko nije znao razlog za to, ali je situaciju pojasnio njen tehničar Hajnc Memerle.

Hemerle je rekao da američka skijašica nije trenirala još od veleslaloma u Zeldenu, na otvaranju sezone u elitnom takmičenju, kada nije uspela da završi drugu vožnju. Ta trka vožena je 27. oktobra.

„Lindzi mi je rekla da se oseća veoma loše, da je sve boli, posebno kosti. Bila je u bolnici vež dva ili tri puta, ali je ovo prvi put da su je zadržali preko noći“, rekao je Hemerle.

Prema rečima portparola Vonove Luisa Keja, trenutno se čekaju rezultati testova koji su obavljeni u bolnici oko toga šta izaziva bolove kod američke skijašice.

Vonova je prošlog vikenda propustila slalom u Leviju, ali je Hemerle rekao da je to bio plan i pre nego što je američka skijašica počela da oseća bolove. Takođe, on je potvrdio da ona nije doživela nikakvu povredu na skijanju.

---------------------------

utorak 13.11.2012 - Lindzi Von u bolnici
Američka skijašica Lindzi Von primljena je u utorak u bolnicu u Vejlu, iz nepoznatih razloga.

Portparol najbolje svetske skijašice, četvorostruke i aktuelne osvajačice Velikog glubusa, Luis Kej je porvrdio da je hospitalizovana, ali detalje toga nije otkrio.

Vonova je propustila slalom u finskom Leviju prošlog vikenda kako bi se spremila za predstojeću turneju u SAD. Ona je otkazala gostovanje na jednom promotivnom događaju u Vejlu zakazanom za petak zbog bolesti.

Komentari