Vesti Košutnjak - Sankanje ulepšalo je vikend mnogobrojnim Beograđanima

Košutnjak - Sankanje ulepšalo je vikend mnogobrojnim Beograđanima

Košutnjak, Beograd | 22.01.2017. | novosti.rs
sankanje 2kosutnjak novostirs

Sankanje po minusu i januarskom suncu na Košutnjaku ulepšalo je vikend mnogobrojnim Beograđanima. Žitelji ovog kraja grada pozvali su putem društvenih mreža sve stanovnike prestonice da dođu na brdo kod otvorenih bazena i uživaju u spustu niz padinu.

Sa obrazloženjem da današnja deca ne znaju da uživaju u snegu, Bojan Zlatarević (25) pozvao je preko "Fejsbuka" sve "starije" generacije da povedu mlađu braću i sestre, ćerke i sinove, unuke... i da od 13 sati zaposednu Košutnjak.

Obučeni u ski-odela, naoružani dobrom voljom, ali i termosima sa kafom i čajem, svi su se rado odazvali pozivu. Leteli su sanke, skijice i gumeni klisko, a osim smeha čulo se i: "Čuvaaaaj".

- Na "Fejsbuku" smo videli poziv i odlučili da dođemo - govori Jelena Nikolić, majka Stefana (9) i Ivane (7). - Zvali smo i kumove da dovedu svoju decu, pa svi zajedno da se sankamo, uživamo na svežem vazduhu i snegu. Ovo je zaista odlična ideja i trebalo bi ovo organizovati svakog vikenda tokom zime kad ima snega.

Kad su sami, mališanima je dosadno, pa posle nekoliko spuštanja žele da se vrate kući. U velikom društvu, sve je zabavnije. Deca su se takmičila ko će pre da se spusti niz brdo, isprobavala razne tehnike sankanja, sedeći na klisku pravili "zmije" ređajući se jedni iza drugih.

Predah uvek dobro dođe, pa su mnogi došli pripremljeni, sa termosima, voćem i slatkišima u korpama i rančevima. Mame su, sedeći na sankama i uživajući na suncu, razgovarale, očevi mlađu decu učili kako da upravljaju saonicama, a oni najmlađi trčkarali su i valjali se u snegu. Promrzi obrazi i široki osmesi na licu, nateraće mnoge da i danas posete Košutnjak.


"LUDO BRDO"
- OVO je baš dobro mesto za sankanje. Sad znam zašto ga jedan moj drug zove "ludo brdo". Sve je uglačano, pa se sanke samo sjure. Lete! Stvarno je super. Da mama nije čula na TV da se ovo organizuje i da deka nije hteo da nas dovede, ne bismo se ovako lepo proveli - priča Ognjen (11), kome je na snegu društvo pravio mlađi brat Novak (7).

 

Galerija slika

Komentari