Vesti Kopaonik - Završen kamp za takmičare u nordijskom skijanju

Kopaonik - Završen kamp za takmičare u nordijskom skijanju

Kopaonik | 01.07.2014. | skijanje.rs
kopnordic camp800x486

Na Kopaoniku je u periodu od 23. – 30.juna 2014. održan pripremni kamp za takmičare u nordijskom skijanju. Kamp je organizovan u hotelu Srebrnac, pod pokroviteljstvom Ministrarstva Omladine i Sporta a u organizaciji Skijaškog savza Srbije.

Na ovom sedmodnevnom kampu učestvovali su mladi takmičari koji se bave skijaškim trčanjem iz 6 skijaških klubova iz Srbije, a najbrojniju su bili nordijci iz tri sjenička kluba. U cilju što bolje pripremljenosti za predstojeću takmičarsku sezonu u nordijskom skijanju oni su pored fizičkih priprema imali i treninge na roller skijama kao letnju varijantu ovog zimskog sporta.

Murat Garibović, član Nordijskog odbora u Skjaškom savezu Srbije, je za sajt Sjenia.rs izjavio - Sportiste u nordisjkom skijanju očekuje sezona u kojoj će imati kvalifikacione trke za Olimpijski festival mladih Evrope 2015. Olimpijski komitet Srbije pojačao je kriterijume za učešće naših nordijaca na ovom takmičenju. Kvalifikacione trke pokazaće da li će naši sportisti uspeti da ostvare normu koju je prpopisao Olimpijski komitet Srbije", dodao je Garibović.

 

Komentari