Vesti Kopaonik - Ovog leta nema mnogo gradnje

Kopaonik - Ovog leta nema mnogo gradnje

Kopaonik | 22.07.2016. | Skijanje.rs
kop 21072016 wlad 800x486

Kategorije

Na Kopaoniku ovog leta nema mnogo gradnje. Radi se na objektu Brzmin na lokaciji dno Malog jezera kao i prošle godine započeti objekat na mestu srušenog hotela "Jugobanka" koga gradi arapski investitor.

Najintenzivniji radovi su na objektu kod Malog jezera i tu se jedino vidi neki napredak gradnje. Prošle jeseni su počeli zemljani radovi a ovog leta su napravljeni temelji, temeljna ploča, stubovi i izlivena je ploča prvog sprata. Sada na njoj rade stubove i zidove za novi sprat (na slici)... Za sada se sa siguranošću ne može reći sa koje strane će biti kolski prilaz za ovaj objekat?

Objekat koji grade Arapi na mestu Jugobanke je počet prošle jeseni i najintenzivniji radovi su trajali do Nove godine. Nakon zimske sezone bilo je za očekivati da se gradnja nastavi ali, mada je u toku građevinska sezona, na ovom gradilištu se gotovo ne vidi nikakav napredak. Stiče se utisak da tu šeta 2 - 4 radnika i nešto kao rade... Da li su po sredi finansiji problemi ili nešto drugo, tek neće biti dobro ako se gradnja ovog objekta oduži na više godina...

MK je ispred svog hotela Grand zasadio travu i ogradio sve to masivnom drvenom ogradom od balvana, pa sada sve to lepo izgleda, onako planinski.

Nakon zimske sezone, na Kopaoniku su ulice (tih nekoliko koliko ih ima) pokrpljene, a neki delovi su ponovo presvučeni asfaltom.

Inače letnji sadržaji funkcionišu, od četvrtka do nedelje rade žičara Pančič, bob na šinama, rentiranje bicikala i tricikala, streličarstvo, škola jahanja, ima dva mesta za decu da se igraju (jedno ispred Avenije dole, drugo za manju decu sa spoljnje strane Konaka sa strane parkinga). Basket terena ima dosta na više lokacija...

Tjubing ne radi - verovatno zbog ovog gradilišta na Malom Jezeru pošto je tik uz njega.

Komentari