Vesti Kopaonik - Evropsko prvenstvo u paraglajdingu

Kopaonik - Evropsko prvenstvo u paraglajdingu

Kopaonik | 06.08.2014. | skis.rs
kopaonik preeuro 2014 2

U ski centru Kopaonik se od 3. do 16. avgusta održava Evropsko prvenstvo u paraglajdingu na kome nastupaju piloti iz 22 evropske zemlje koji će se takmičiti za prestižnu titulu evropskog šampiona.

Paraglajding je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova koji pruža mogućnost velikih avantura, izazov i izvaredan pogled na predele iznad kojih se leti. Kopaonik je 27. jul - 02. avgust 2014. godine već bio domacin Državnog prvenstva Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Evropski šampionat se održava svake druge godine, a Kopaonik kao jedan od veoma popularnih centara za ljubitelje ove discipline pamti Svetski kup u paraglajdingu 2013. godine kao i dva pripremna PWC i evropska takmičenja i mnoge nacionalne događaje iz oblasti paraglajdinga.

Poletišta su planirana na Jadovniku, na 1500 m n.v., na Kokorovcu na 1300 m n.v., Orlovim stenama na 1750 m n.v. i lokalitetu Čajetinske česme, na 1340 m n.v.

Organizator Prvenstva je Vazduhoplovni Savez Srbije. Tracking uživo, imena pilota i liste timova kao i dnevni blog se mogu preuzeti na Air Tribune: www.airtribune.com/euro2014.

 

Galerija slika

Komentari