Vesti Konačno odluka o dodeli koncesije za skijalište na Vlašiću

Konačno odluka o dodeli koncesije za skijalište na Vlašiću

Travnik | 08.07.2011. | Izvor: Babanovac.net
trosjedpavo400wm

Krajem juna meseca, kantonalna Vlada je konačno donela odluku o Koncesiji ZA IZGRADNJU, UREĐENJE, OPREMANJE, KORIŠĆENJE I ODRŽAVANJE SKIJALIŠTA NA VLAŠIĆU, lokalitet Pavao- Ugar.

15.02.2007. godine u Adelbodenu je potpisan ugovor o kupovini prvog vlašićkog trosjeda. Babanovac.net je u ovih četiri i po godine redovno izvještavao o svim dešavanjima vezanim za njegovo postavljanje, a vremenom su vrli političari sa ovih prostora uspeli izvesti da se svaka priča o dodeli koncesije završi i pre nego je što je pokrenuta.

Upornost rukovodstva i zaposlenih u preduzeću OZON doo iz Travnika konačno je urodila plodom i kraj juna 2011. godine može ući u istoriju razvoja planine Vlašić, kada je konačno dato zeleno svetlo prvoj ozbiljnijoj investiciji na ovoj planini u posleratnom periodu.


Posetioci portala Babanovac.net, nažalost moraju imati u vidu tužnu činjenicu da je ovoliko otezanje u proceduri dodele ove koncesije rezultovalo realnom nemogućnošću da se u ovih nekoliko preostalih mjeseci, ove građevinske sezone, obimni radovi na probijanju i uređenju novih staza, kao i same trase i instalacije troseda - ne mogu izvesti, pa ćemo skijanje na Pavi planirati za ski sezonu 2012/2013.

Ipak, konačna dodjela ove koncesije preduzeću OZON doo znači veliku prekretnicu kada su preko potrebna ulaganja u skijašku infrastrukturu na Vlašiću u pitanju, a neke novitete ćemo imati već u predstojećoj ski sezoni.

Komentari