Vesti Karling - Uskoro otvaranje terena u Beogradu na Starom DIF-u

Karling - Uskoro otvaranje terena u Beogradu na Starom DIF-u

Beograd | 13.12.2016. | karling.rs
karling4

Posle 11 godina od prve promocije karlinga u Srbiji koja se dogodila 18 i 19 februara 2005.godine na Starom DIF-u u Beogradu (Deligradska 27) karling se vraća na svoju početnu adresu.

Tada je promocija održana na otvorenom, a sada se upravo montira Beogradski karling šator koji će štititi sve ljubitelje karlinga od promenljivih vremenskih uslova, ali i pomoći da led bude što kvalitetniji za igru.

Zahvaljujući velikom entuzijazmu članova Saveza za karling Beograda, Nacionalnog saveza za karling Srbije i Ledenog parka Stari DIF, svi zainteresovani će u Beogradu ponovo moći da probaju, treniraju i igraju karling uključujući karling u kolicima.

Ove godine se obeležava i mali jubilej - 10 godina od prvog učešća Karling reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Bazelu (Švajcarska) 2006.godine.
Već sledeće nedelje će biti otvoren Beogradski karling šator, jedini zatvoreni teren za karling na Balkanu, koji bi trebalo da radi naredna tri meseca i gde će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa karlingom, zimskim olimpijskim sportom sa najvećim rastom popularnosti u svetu. Godine starosti nisu prepreka za bavljenjem ovim sportom, tako da će već deca od 12 godina starosti do odraslih u poznim godinama moći da igraju karling.

Biće organizovana državna prvenstva za različite kategorije, međunarodni turniri, školska i studentska takmičenja, kao i ona za penzionere.

Karling savez Srbije poziva sve (srednje) škole i fakultete, đačke, studentske, sportske, turističke i organizacije osoba sa invaliditetom, da im se jave kako bi njihovi đaci, studenti, zaposleni i članovi mogli da organizovano dođu i probaju karling, ali i klizanje u Ledenom parku Stari DIF.
Stručnjaci saveza i reprezentativci stoje na raspolaganju i da besplatno dođu u školu ili fakultet, održe kratko uvodno predavanje o karlingu i prezentaciju uz pomoć "Kotrljajućeg karlinga".

Pišite nam na: info@curling.rs
Sve dodatne informacije možete naći na: www.karling.rs

 

 

Galerija slika

Komentari