Vesti Karling - Srbija pobedilia Hrvatsku u C grupi Evropskog prvenstva

Karling - Srbija pobedilia Hrvatsku u C grupi Evropskog prvenstva

Ljubljana | 29.04.2016. | zurnal.rs
karing s h 593x360

Reprezentacija Srbije u karlingu pobedila je u Ljubljani selekciju Hrvatske sa 11:5 u 4. kolu C grupe Evropskog prvenstva. Srbija je ostvarila drugi trijumf na šampionatu, nakon što je bila bolja od Izraela i zabeležila dva poraza od Rumunije i Estonije.

Srpski tim dobio je prvi međusobni susret sa reprezentacijom Hrvatske na Evropskim prvenstva od kada se igra karling u obe zemlje, odnosno 2005. godine.

Članovi selekcije Srbije na EP su kapiten Đorđe Nešković, Goran Ungurović, Marko Stojanović i 16-godišnji Filip Stojanović.

- Srbija jeste pobedila Hrvatsku sa 11:5, a na tribinama je bilo između 15 i 25 ljudi od kojih su neki gledali često u svoje mobilne telefone, a jedan je čitao knjigu. Sudije su bile smrznute iako pokrivene ćebadima. Posle utakmice smo u duhu karlinga i po nepisanom pravilu, koje se sve manje poštuje, odveli hrvatske igrače na piće, jer tradicija karlinga nalaže da pobednici pobeđenima plate turu pića... Ipak, veoma važna pobeda za našu reprezentaciju i druga po redu na ovom EP, a posvećujemo je našem pređašnjem kapitenu Bojanu Mijatoviću koji je deset godina želeo da zaigra protiv Hrvatske, ali se u februaru ove godine iselio sa porodicom u Kanadu i nije mogao da dođe - stoji na sajtu KS Srbije.

         Izvor: www.zurnal.rs 

 

Komentari