Vesti Kangaroo Hoppet ski maratonom u Australiji počinje Worldloppet sezona 2012/13

Kangaroo Hoppet ski maratonom u Australiji počinje Worldloppet sezona 2012/13

Falls Creek, Australija | 22.08.2012. | hoppet.com.au
kangarohopet250x150

Skijaši iz celog sveta stižu u Australiju na Kangaroo Hoppet - ski maraton koji predstavlja otvaranje i početak sezone 2012/2013 u ovoj nordijskoj disciplini. Worldloppet sezona počinje 25. avgusta 2012. u australijakom ski centru u Falls Creek. Snežni uslovi su dobri, a svi koji dođu ranije imaju na raspolaganju 50 km staza za trening.

Kangaroo Hoppet međunarodnim ski maratonom u  Australiji se već tradicionalno otvara Worldloppet sezona koju karakteriše 15 ski maratona na četiri kontinenta - Aziji, Americi, Australiji i Evropi.

Kangaroo Hoppet se održava na 42 km dugoj cross country stazi za skijaško trčanje i boduje se za Svetski Worldloppet Svetski kup. Istog dana biće oržan i kraći polumaraton na 21 km - Australian Birkebeiner, kao i trka zadovoljstva na 7 km - Joey Hoppet.

Grupa najboljih ski maratonaca iz Rusije, Kanade, Švedske, Estonije, Švajcarske i SAD će odmeriti snage sa domaćinima, najboljim maratoncima Australije, pa se u dobroj konkurenciji očekuje uzbudljiva trka. Favoriti u trci muškaraca su Rusi Aleksander Legkov i Ilja Černousov . Na strani žena, od Marije Graefnings (SWE), Marine Černousova (RUS) i Brooke Darlington (CAN) se očekuje da vode glavnu reč u trci.

Kao i na svim trkama Worldloppet ski maraton trkama, takmičenje nije samo za elitu. Najvažnije i najpopularnije kod ovih skijaša, a što za mnoge od njih predstavlja veliki izazov je da postane "Worldloppet Master" što znači da se takmiči i stigne na cilj na svih 15 ski maratona u sezoni. Učekuje se masovno učešće skijaša iz preko 25 zemalja.


        Detaljnije: www.hoppet.com.au

Galerija slika

Komentari