Vesti Jahorina - Pripreme za sezonu 2017/18.

Jahorina - Pripreme za sezonu 2017/18.

Jahorina | 10.09.2017. | skijanje.rs/forum
hallo jah radovi sept 2017 1 640x389

Jahorina je pre dva meseca dobila novog direktora Olimpijskog centra Jahorina Dejana Ljevnaića. O tome smo već pisali, i kako smo i očekivali, čovek je zasukao rukave i krenuo da uradi ono o čemu skoro 15 godina pričamo po forumu, po planini, na druženjima skijaša...

U svakom slučaju dosta toga se čitalo u novinama, ali nekako prave informacije kao i uvek do sada dolaze sa terena. U svakom slučaju stvari stoje ovako...


Direktor Ljevnaić je došao sa dva svoja čoveka. Nadzorni odbor je smenjen i postavljen potuno novi u kojima glavnu reč vode Nedo Elak (Nedomex) i Aco Lazarevic (Termag). Sa njihovom incijativom se ide prema Ljevnaiću i dovode ga kao v.d. Direktora.

Odmah je izvšeno snimanje terena. Cilj je da se staze tako urade da na onih famoznih 20 cm snega možemo koliko toliko kvalitetno da skijamo.

Nakon snimanja staza i procena šta i kako može da se uradi, pre par dana je mehanizacija lokalnih firmi otišla na teren.
    
Kao što je skijašima poznato, dva možda najkritičnija dela Jahorine su:
 - Levak na stazi Poljice koji lezi na južnoj strani i uvek pravi probleme sa direktnim nastavakom ka "Idiotskoj livadi" (to je onaj deo u kojem se spuštamo u jajetu kako se ne bi na kraju morali penjati.
 - Drugi deo je onaj, tako često spominjan na Ogorijelici 2: levak iznad hotela Lavina.

Upravo na tim delovima je mahanizacija i može se reći da su strašno puno posla uradili.

    Ciljevi:
    1. rešavanje nagiba na stazama
    2. rešavanje problema kamenja na stazama
    3. skijanje na 20 cm snijega

                Izvor, foto: hallo, na forumu sajta

Galerija slika

Komentari