Vesti Jahorina - među 10 najboljih skijališta u Istočnoj Evropi

Jahorina - među 10 najboljih skijališta u Istočnoj Evropi

| 05.11.2015. | telegraph.co.uk
Telegraph jah640x389

Britanski telegraf je Jahorinu uvrstio među 10 najboljih skijališta u Istočnoj Evropi o kojima se malo zna.

"Moderan ski centar sa organizovanim noćnim skijanjem. Na samo 40 minuta vožnje od Međunarodnog aerodroma u Sarajevu nalazi se najveći ski centar u BiH, Jahorina, koja je  bila  glavno mesto održavanja takmičenja u alpskim disciplinama za žene tokom Olimpijskih igara 1984. godine. Olimpijski centar Jahorina ima i nove brze ski liftove, a u planu je i izgradnja gondole na relaciji Pale - Jahorina, za koju lokalno stanovništvo veruje da će Jahorini dati pečat svetski priznate destinacije ", objavio je Telegraph predstavljajući Jahorinu.

Jahorina je predstavila i svoju ponudu na zajedničkom nastupu BiH i Srbije na Međunarodnom sajmu u Londonu koji je trajao od 02.-05.11.2015. godine. World Travel Market je jedan od vodećih sajmova u Engleskoj koji okuplja veliki broj posetilaca i izlagača iz turističke privrede, kao i stručnjaka iz ove oblasti koji imaju priliku da učestvuju na tematskim raspravama, sednicama i interaktivnim seminarima i obratiti se publici direktno.

I ski centar Kopaonik se našao na listi najboljih ski centara u Istočnoj Evropi. Kako piše britanski Telegraf, Kopaonik spada u top 10 skijališta u ovom delu Evrope, a izdvoji se po modernim i novim instalacijama, odličnim stazama za učenje, ali i po velikom izboru hotelskog i privatnog smeštaja.

Osim Jahorine i Kopaonika, među deset najboljih skijališta našli su se Poiana Brasov u Rumuniji, Pamporovo i Bansko u Bugarskoj, Risa Khutor u Rusiji, Mariborsko Pohorje i Kranjska Gora u Sloveniji, Popova Šapka u Makedoniji i Jasna u Slovačkoj.

 

 

Komentari