Vesti Jahorina - Dve nove ski staze koje polaze sa vrha Poljica

Jahorina - Dve nove ski staze koje polaze sa vrha Poljica

Jahorina | 21.09.2014. | palelive.com / Srna
jah640x389

Privode se  kraju radovi na remontu kosog transporta, ski-liftova i žičara, kao i uređenje ski-staza, kao i izgradnja novog parkinga na lokaciji kod Vučijeg mosta.
"Za ovu sezonu pripremili smo dve nove staze koje polaze sa vrha Poljica, a trenutno radimo na sređivanju sistema za veštačko osnežavanje ski-staza, koji će i ove godine biti u punoj funkciji“, izjavio je rukovodilac marketinga i prodaje OC Dragan Sokolović.

On ističe da je pokrenuta velika akcija zamene ski-pasa za skijaše koji su zimus imali sezonske karte, a nisu ih mogli koristiti znog nedostatka snega.

Istovremeno, formirane su  i nove cene usluga na skijalištu i u hotelu "Bistrica".

Nove cene ski-pasa jeftinije su u odnosu na prošlu godinu za desetak  odsto, a uvedeno je i nekoliko novih modela veoma interesantnih za skijaše.

Sokolović pojašnjava da je reč o ski-pasu za radne dane po povoljnoj sezonskoj ceni od 250 KM. Dnevni ski-pas u radnim danima biće jeftiniji nego za dane vikenda i iznosiće 33 KM, a vikendom, kao i do sada, 37 KM.

OC "Jahorina" je za ovu ski-sezonu obezbedio u hotelu "Bistrica“ raznovrsne kulturno-zabavne sadržaje sa značajnijim povećanjem nivoa i kvaliteta usluga smeštaja i boravka gostiju.
"Pripremamo mnoga iznenađenja za goste, tipa tematskih zabavnih večeri, prigodnih druženja, prezentacija gastro-ponude, a u pripremi je i klub koji će baštiniti tradiciju `ZOI 84`, najavljuje Sokolović.

I ostali hotelijeri najavljuju da će spremni dočekati predstojeću zimsku sezonu.

Jahorina, jedna od najljepših olimpijskih planina, pripada Dinarskom planinskom sistemu i prostire se na oko 30 kilometara dužine sa ograncima.

Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 metara nadmorske visine. Prosečan broj dana sa snježnim pokrivačem iznosi 175, i to u periodu od početka oktobra do kraja maja. Desetogodišnji prosek visine snijega je 106 centimetara.

Jahorina je idealna destinacija za ski-sportove: alpsko skijanje, skijaško trčanje, snoubording, ski-safari na motornim sankama, klizanje i noćno skijanje.

Ova olimpijska ljepotica raspolaže sa oko 20 kilometara uređenih ski-staza koje se prostiru od 1.890 do 1.200 metara nadmorske visine, kao i osam ski-liftova/žičara, ukupnog kapaciteta 7.500 skijaša na sat.

Svetska smučarska federacija verifikovala je tri takmičarske staze, slalom, veleslalom i spust, koje ispunjavaju uslove za međunarodna takmičenja.

Komentari