Vesti Italijan Kristian Ghedina trenira hrvatske skijaše

Italijan Kristian Ghedina trenira hrvatske skijaše

Hrvatska | 15.06.2012. | index.hr
IvicaKostelicKristiaGhedina2012

Kristian Ghedina, najuspešniji italijanski spustaš svih vremena, pridružio se hrvatskim ski reprezentativcima kako bi im preneo svoja dugogodišnja iskustva i savete u brzim disciplinama. Ghedina je u Svetskom kupu ostvario 13 pobeda u spustu i jednu superveleslalomsku pobedu. Sa svetskih prvenstava ima dve medalje u spustu, srebrnu i bronzanu.

Proslavljeni italijanski skijaš Kristian Ghedina će u novoj sezoni trenirati hrvatske alpske skijaše Ivicu Kostelića i Natka Zrnčić-Dim u brzim disciplinama. Saradnja je već počela i to na "suvom".

Ivica je krajem maja testirao aerodinamiku skijaške opreme u "vazdušnom tunelu" u Dresdenu, a Kristian Ghedina mu je pomagao dajući dragocene savete o skijaškom položaju, stabilnosti i aerodinamici.

Saradnja se, nakon godišnjeg odmora, nastavlja početkom jula kada će Kristian Ghedina trenirati sa Ivicom i Natkom na snegu na švajcarskom glečeru Zermat. Tokom sezone on će se njima biti na svim treninzima i trkama Svetskog kupa u brzim disciplinama.

Ghedina će svoje partnerstvo i saradnju sa alpskom ski reprezentacijom Hrvatske predstaviti 4, jula na zajedničkoj konferenciji za štampu koja će se održati u firmi Colmar u Monci jer imaju zajedničkog tehničkog dobavljača opreme, italijansku firmu Colmar, a dodatno Ivicu i Kristiana povezuje ski oprema Fischer.

Komentari