Vesti Inline Alpine Slalom - Dobri plasmani srpskih takmičara na otvorenom prvenstvu Slovenije

Inline Alpine Slalom - Dobri plasmani srpskih takmičara na otvorenom prvenstvu Slovenije

Vranje | 13.08.2018. | SK Besna kobila
ils vuzenica avgust2018 1 800x486

Ovog vikenda takmičari Ski kluba Besna kobila iz Vranja su učestvovali na otvorenom prvenstvu Slovenije u Vuzenici u slalomu na rolerima. Kako su nas do sada navikli na uspehe nove medalje dođu kao normalna stvar.

Posle lošeg starta prošlog vikenda u Slovačkoj Emilija Arsić je dovela stvari na svoje mesto. U kategoriji devojčica do 14 godina zauzela je prvo mesto.

U kategoriji devojčica do 8 godina vidjen je pravi spektakl jer su o prvom mestu odlučivale stotinke. Ovoga puta naša Dunja Arsić je morala da pruži ruku domaćoj takmičarki i zadovolji se drugim mestom i srebrnom medaljom.

Ništa manje neizvesnosti nije bilo ni u kategoriji devojčica do 10 godina. Posle dve briljantne vožnje Maša Jović je morala da pruži ruku godinu dana starijoj devojčici iz Ilirske Bistrice.

U konkurenciji devojčica do 12 godina Anastasija Stojanović se ovoga puta okitila srebrnom medaljom i nastavila niz uspeha na međunarodnoj sceni.

Najstarija naša takmičarka je u konkurenciji devojčica do 16 godina Mia Dedinac, zauzela drugo mesto iza takmičarke iz Italije sa minimalnim zaostatkom i tako najavila borbu za najviši plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji.

Lenka Stanković je napravila grešku na poslednjoj kapiji i tako ostala bez plasmana i šanse da se bori za medalju.

Na prvoj World rankig trci u Sloveniji trkom je ispred Svetske roler federacije delegirao naš delegatski par, Đorđe Dedinac / Toma Dimitrijević. Postavljač druge staze je bio trener našeg kluba Đorđe Dedinac, koji ne krije zadovoljstvo rezultatima i gostoprimstvom koje su priredili domaćini.

Fantastičan organizator prve World Ranking trke u Sloveniji bio je Ski klub Vuzenica koji u svojim redovima ima nekoliko državnih prvaka u skijanju. Iako na samo dva sata vožnje od najbližeg glečera u Austriji domaćini redovno treniraju i voze slalom na rolerima. Od njih se itekako ima šta naučiti i o skijanju i o organizaciji velikih sportskih događaja. Možda bi samo trebalo da iskopiramo sistem i način rada skijaških klubova u Sloveniji, ako želimo bolje rezultate u skijanju - istakao je Đorđe Dedinac.

Osim domaćeg skijaškog kluba iz Slovenije je učestvovalo još šest skijaških klubova. Nekoliko državnih prvaka Slovenije u skijanju i vicešampionka Italije u slalomu dovoljno govore o značaju slaloma na rolerima kao neizostavnog letnjeg treninga. Bez slaloma na rolerima nema uspeha u slalomu na skijama - zaključio je Đorđe Dedinac.

Sledećeg vikenda naša najuspešnija takmičarka Mia Dedinac bi trebalo da nastupi na Evropskom prvenstvu u Španiji ukoliko to finansije dozvole.

 

Galerija slika

Komentari

featureImg
Ski horoskop - Koji znakovi vole sneg i skijanje

Saznajte koji horoskopski znak je ljubitelj zimskih čarolija, a koji da ne uključujete u svoje planove za zabavu na snegu.        

featureImg
Srbija: Pravilnik o minimalnim tehničkim uslovima za skijalište

Pravilnik o minimalnim tehničkim uslovima za uređenje, obeležavanje i održavanje skijališta (*"Sl. glasnik RS", br. 46/2011*) Ovim pravilnikom propisuju se minimalni tehnički uslovi...

featureImg
Istorija skijanja na Popovoj Šapki

     На Попова Шапка, на Љуботен, на Вакуф, Церипашина, Јелак и на други врвови и локации со патеки идеални за алпско и за...

featureImg
Tek na smučeh danes - 2000

Naslov: *Tek na smučeh danes* - 2000 Autori: Gorazd Cvelbar, Iztok Kordiš, Janez Pavčič, Milena Kordež, Jani Pustovrh, Vanja Vuga Izdavač: Olimpijski komite...

featureImg
Snowboard - Sigurnosno zaštitna oprema

     Koliko je snowboard ekstreman sport zavisi od osobe, neki dozvole da bude više ekstreman, a neki manje. Ali uvek postoji mogućnost...