Vesti Hanes Rajhelt propušta Soči zbog povrede

Hanes Rajhelt propušta Soči zbog povrede

| 27.01.2014. | b92.net
rajhelt

Austrijska skijaška federacija objavila je da Hanes Rajhelt neće učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju zbog povrede leđa. Ta vest stiže samo dva dana pošto je Rajhelt trijumfovao na legendarnom spustu u Kicbilu, što mu je bez sumnje bila jedna od najboljih trka karijere.

33-godišnji Austrijanac ima diskus herniju, zbog čega će već u ponedeljak biti operisan, a to ujedno znači i da je sezona već gotova za njega.

Operacija je neizbežna. Zdravlje je uvek na prvom mestu, a ja želim da se bavim sportom i kada se povučem. Nažalost, moj olimpijski san je završen”, rekao je Rajhelt.

Rajhelt je jedini Austrijanac koji je ove godine slavio u spustu i bio je najveća nada za medalju te zemlje u Sočiju u brzinskim disciplinama.

Austrijska skijaška federacija je u ponedeljak objavila spisak skijaša koji će se takmičiti u Sočiju. U muškoj konkurenciji na njemu se nalaze Romed Bauman, Maks Franc, Rajnfrid Herbst, Marsel Hiršer, Klaus Krel, Mario Mat, Matijas Majer, Benjamin Rajh, Filip Šerghofer, Georg Štrajtberger i Otmar Šridinger. Kod žena u alpskom skijanju će Austriju predstavljati Ana Feninger, Elizabet Gergl, Nikol Hosp, Kornelina Hiter, Mihaela Kirhgaser, Bernadet Šild, Marliz Šild, Nikol Šmidhofer, Regine Šterc i Katrin Cetel.

Zimske olimpijske igre u Sočiju na programu su od 7. do 23. februara.

 

Komentari